Şimdi Ara

2d oyun için program onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler açıkçası 2d için bana yardım edebilecek olan kişiler benimle irtibata geçebilirse ne mutlu bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• C# XNA şiddetle öneririm ama tabi hangi platform için geliştirmek istediğinize bağlı.

• Pcde Space shooter tarzı birley yapıcam

• Anladım. O tarz oyunlar için C# XNA ve Game Maker (Hiç önermiyorum ama bi bakın) kullanabilirsiniz. Game Maker'de hiçbir kod kullamadan yapabilirsiniz ama XNA'de C# kullanırsınız. Yapmak biraz daha zor olacaktır ama daha sağlam olacaktır.

• Katılıyorum, XNA kullanabilirsiniz. Onun dışında RPG Maker VX Ace isimli bir oyun motoru var. Bir sürü torrent linkleri olması gerekiyor. Genel olarak oyun motorlarıyla aranız iyiyse zorlanmazsınız. Ama RPG maker size turn based olarak sunuyor yapacağınız oyunları. Visual basic ile aşınaysanız sorun çıkacağını sanmıyorum, combatlar ekleyebilirsiniz. Oyun shooter a çevirilir mi bilmiyorum. Lakin projectile denilen uzaktan saldırı modülü eklemeniz gerekir. Unity 4.3'ün de 2D toolkit'i var. Programlamayla aranız ne kadar iyi bilmiyorum ama Unity içinde C# gereklidir...

Son olarak bir oyunu yapmak için oyun motoru yazmanız gerekli, kendi motorunuzu yazmak en mantıklısı olacaktır.

Ha ben 1-2 haftada oyunu yapayım bitireyim diyorsanız, o iş biraz hayal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zukape -- 2 Şubat 2014; 15:24:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zukape

Katılıyorum, XNA kullanabilirsiniz. Onun dışında RPG Maker VX Ace isimli bir oyun motoru var. Bir sürü torrent linkleri olması gerekiyor. Genel olarak oyun motorlarıyla aranız iyiyse zorlanmazsınız. Ama RPG maker size turn based olarak sunuyor yapacağınız oyunları. Visual basic ile aşınaysanız sorun çıkacağını sanmıyorum, combatlar ekleyebilirsiniz. Oyun shooter a çevirilir mi bilmiyorum. Lakin projectile denilen uzaktan saldırı modülü eklemeniz gerekir. Unity 4.3'ün de 2D toolkit'i var. Programlamayla aranız ne kadar iyi bilmiyorum ama Unity içinde C# gereklidir...

Son olarak bir oyunu yapmak için oyun motoru yazmanız gerekli, kendi motorunuzu yazmak en mantıklısı olacaktır.

Ha ben 1-2 haftada oyunu yapayım bitireyim diyorsanız, o iş biraz hayal.

Yok hocam ileri bilgi birikimin varsa yaparsın 2 haftada. Ben o tarz bi oyunu C# ile Visual Studio'da (Yani XNA kullanmadan) 2 hafta da yapmıştım birazda birikime bakıyo aslında. Ve kendi oyun motorunu yazmak en zevklisi ve mantıklısı katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zamboni -- 2 Şubat 2014; 16:09:12 >

• ya ben okadar aşina değilim oyun motoru yazmaya açıkcası

ama yazarsam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Flash Oyun tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cryengine mi ne bilmiyorum da bi oyun motoru 2d seçeneği getirmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Rolling Stones

Cryengine mi ne bilmiyorum da bi oyun motoru 2d seçeneği getirmişti.

Unity 3D 2 boyut seçeneği getirdi dostum bu konuda haklısın. Fakat çok kolay bir yazılım değil, construct 2 daha basit bir şekilde sunuyor.
  • - Profesyonel degilim, editor olsun, isler hizli yurusun, performans cok onemli degil diyorsan Unity3D/C#
    - Temelden ogrenicem, ince detaylara inicem, aylarca, yillarca calisicam, performans onemli diyorsan LibGDX/Java
    - Performans benim icn hersey, egerkirse 2-3 yil calisirim, her noktasini ogrenmek istiyorum bu islerin diyorsan en native programlama dillerinden birini sec fizik motoru, arayuz tasarimi, sprite engini, vsvs herseyi kendin yazabilirsin
    - vsvs...

Kisaca secenek dolu, ama hangi secenegi sececegin senin deneyimini, bilgi birikimine, hedefine bagli bir durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.