Şimdi Ara

28 Yaşında Üniversite Bitirmek Normal mi? (29 oldu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
28.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

Normal kelimesinin anlamına bakarsak normal değil, kimseyi zorla okutmuyorlar okumak da hayat sürdürmek için ön koşul değil. Madem bir ömür okuyacaktın bunu fark edip bir yol çizmeliydin hayatına.
    Buradaki işsizler kayra falan savunur tabii seni fakat millet 18inde girdiği zaman okuldan aldığı burs ile geçiniyor, bir taraftan çalışıp ailesine para gönderiyor, 22-23 yaşında da mezun oluyor. Bak forumdaki bazı konulara "arkadaşlar ilk 1000 bursu gelir mi sizce çok ihtiyacım var" vs diyen çok var.
    İş hayatında 1 sene tecrübe bile bu kadar önemliyken ve seni yükseklere taşıyabilecekken 30 yaşında mezun olmak 50 yaşında çocuk doğurmak gibi bana sorarsan. Hayatta seni daha yükseklere ulaşmaya çalıştıracak enerjin, gücün, isteğin sönmeye başladı bile. Kognitif yeteneklerin (akıl) da yaşından dolayı zayıflamış olacak 22 yaşında seninle aynı pozisyonda olan adam 1 seneye sana emir verir hale gelecek. Sonra bunları takıp orta yaş sendromu başlayacak ve hayatta ihtiyaç piramidinin en üst basamağı olan "kendini gerçekleştirme"nin eksikliği yüzüne her saniye vurulacak.

Bunlar kötü yönler. Fakat şu açıdan da bak, sen geç başladın diye mutlaka başarısız olacaksın diye bir durum yok. Veya erken okul bitiren herkes başarılı oldu diye bir durum da yok. Ve herkesin sonu maalesef toprak çok başarılı olup yolda yürürken bıçaklanan hayatı bir anda sönen adam da var, 12 yaşında kanser olup giden çocuk da var, 85 yaşında yatağında ölen de var. Bunların hepsinin ortak yanı artık olmamaları. Her şeyin sonu hiçliğe çıkarken hayatta niye ve neyi dert edesiniz ki? Bir kere yaşıyorsunuz böyle bir oyuna sokulmuşsunuz oynayın işte nasıl oynuyorsanız.

Durum o kadar kötü ki 12 yaşında yolda bıçaklanan çocuğu örnek göstererek bana "daha kötü de olabilirdi" diyorsun. Yazıyı okuyunca karnıma yumruk yemiş gibi hissettim, nasıl bu kadar uzadı okul.

Hayır öyle yapmadım. Hayatın anlamsız ve her an bitebilecek olduğunu söyledim o örnekle. Durumun kötü olduğunu yukarıda ayrıca yazdım.

• 26 yaşındayım. İşler yolunda giderse seneye mezunum. Bizim durumumuzda çok kişi var o yüzden moral bozma derslerine sarıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

Normal kelimesinin anlamına bakarsak normal değil, kimseyi zorla okutmuyorlar okumak da hayat sürdürmek için ön koşul değil. Madem bir ömür okuyacaktın bunu fark edip bir yol çizmeliydin hayatına.
    Buradaki işsizler kayra falan savunur tabii seni fakat millet 18inde girdiği zaman okuldan aldığı burs ile geçiniyor, bir taraftan çalışıp ailesine para gönderiyor, 22-23 yaşında da mezun oluyor. Bak forumdaki bazı konulara "arkadaşlar ilk 1000 bursu gelir mi sizce çok ihtiyacım var" vs diyen çok var.
    İş hayatında 1 sene tecrübe bile bu kadar önemliyken ve seni yükseklere taşıyabilecekken 30 yaşında mezun olmak 50 yaşında çocuk doğurmak gibi bana sorarsan. Hayatta seni daha yükseklere ulaşmaya çalıştıracak enerjin, gücün, isteğin sönmeye başladı bile. Kognitif yeteneklerin (akıl) da yaşından dolayı zayıflamış olacak 22 yaşında seninle aynı pozisyonda olan adam 1 seneye sana emir verir hale gelecek. Sonra bunları takıp orta yaş sendromu başlayacak ve hayatta ihtiyaç piramidinin en üst basamağı olan "kendini gerçekleştirme"nin eksikliği yüzüne her saniye vurulacak.

Bunlar kötü yönler. Fakat şu açıdan da bak, sen geç başladın diye mutlaka başarısız olacaksın diye bir durum yok. Veya erken okul bitiren herkes başarılı oldu diye bir durum da yok. Ve herkesin sonu maalesef toprak çok başarılı olup yolda yürürken bıçaklanan hayatı bir anda sönen adam da var, 12 yaşında kanser olup giden çocuk da var, 85 yaşında yatağında ölen de var. Bunların hepsinin ortak yanı artık olmamaları. Her şeyin sonu hiçliğe çıkarken hayatta niye ve neyi dert edesiniz ki? Bir kere yaşıyorsunuz böyle bir oyuna sokulmuşsunuz oynayın işte nasıl oynuyorsanız.

Bu kadar da karamsar olmamalısın. Adamın parası varsa bence gayet de okulu uzatabilir. İş hayatında zaten stres 2'ye katlanıyor. Benim ailemin öyle ya da böyle parası var, okurum tabii, kimse de karışamaz. 27 yaş elbette geç ama yapacak bir şey de yok, artık zaten 26 yaşımdayım, 1 senede bitecekse, ki bitecek, devam ederim elbette. Bir de bedelli askerlik olayı için bekliyorum, bunu da ekleyeyim.

Bye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 29 da bitirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

Ben 29 da bitirdim

Bitirene kadar geçimini nasıl sağladın, baban ne dedi bu duruma?
  • daha 3 senem var demesen iyiydi

• quote:

quote:

Ben 29 da bitirdim

Babamla yillardir gorusmem benim icin hic yasamadi zaten o konu ayri neyse iste. Evli cocuklu aile babasi biriyim. Orgun ogretim icin tum sartlari zorladim ama yetmedi maddi durumum bu yuzden aof isletme yazdim geldi 4 yilda bitirdim kalmadan. Aksam isten gelince ders calisarak bitirdim.

• quote:

quote:

quote:

Ben 29 da bitirdim

Babamla yillardir gorusmem benim icin hic yasamadi zaten o konu ayri neyse iste. Evli cocuklu aile babasi biriyim. Orgun ogretim icin tum sartlari zorladim ama yetmedi maddi durumum bu yuzden aof isletme yazdim geldi 4 yilda bitirdim kalmadan. Aksam isten gelince ders calisarak bitirdim.

Senin durumun yine iyiymiş. Anladığım kadarıyla zaten kendin para kazanırken birde okul okumuşsun. Ben işsizim.
    Babanla aranı düzeltmeni tavsiye ederim, insanın babasıyla görüşmemesi psikolojisini etkiliyor.

• Tavsiyen icin tesekkur ederim

• Yeni görüşler?

• bölümün ne? 28 yaşındayım 3 yıllık memurum. sen de bir an önce iş hayatına atıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night King

bölümün ne? 28 yaşındayım 3 yıllık memurum. sen de bir an önce iş hayatına atıl.

Harita mühendisliği

• Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    kesinlikle part time çalışmaya başla, ya da yapabiliyorsan full time, en azından bu sayede okul geç bitse de, beraber okula başladığın arkadaşlara iş hayatında yetişebilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben şu an 29 yaşındayım üniversiteyi bitiremedm yarım bırakmak zorunda kaldım bazı sebeplerden ötürü ama şunu söylim insanın örünün en güzel yılları üniversitede geçer. keşke bitirseydim ünivrsite belki iş buşmak daha kolay olurdu....
  • Bitince ne yapacagina dair planin var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: steganography

Bende 21 yaşındayım. Bu sene sınava girdim ve başaramadım. Seneye tekrar deneyeceğim. Zor ama buna mecburum.

çalış birader çalış.
  • Sonucunda uzman dr oluyorsan iyi öbur türlü normal değil kimse kimseyi kandırmasın yani. 1yil bile çok önemlidir.

• 20-21 yaşında üniversitee başlıyor olacağım normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: DrCerebrum

Sonucunda uzman dr oluyorsan iyi öbur türlü normal değil kimse kimseyi kandırmasın yani. 1yil bile çok önemlidir.

27 de tipta mezun olsak cok sey kaybetmis olurmuyuz hocam ?

21 yasinda tip1. Sinifim

• Çok değil ama yinede 3 sene azda değil. Tusu ilk senenden kazanırsan problem yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.