Şimdi Ara

28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
8
Favori
384.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ankara mamak 28,piyade tugayı tank taburu 2.bölüge düştüm nasıl bi yer oldugu hakkında bilgi verecekolan varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsussiyahbere -- 9 Ağustos 2010; 19:47:10 >
  • kısa dönemleri yurt dısına gonderıyorlar mı
  • 28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı MAMAK ANKARA . Arkadaşlar istanbuldan kısa yapacaklar varsa görüşelim beraber giderz
  • İzmir'den geleceğim. KD.
  • istanbul anadolu yakasından gidecek arkadaşlar varmı?ben biletimi perşembe sabah 9 a ulusoy dan almayı düşünüyorum.birlikte gitmek isteyen arkadaşlar irtibata geçebilirler.(28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı MAMAK ANKARA Kısa dönem)
  • arkadaşlar bende yarın akşam İstanbuldan uçakla gitmeyi düşünüyorum, uçak biletini almış yada alacak olan varsa irtibata geçelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydogdu

    kısa dönemleri yurt dısına gonderıyorlar mı


    bizden onceki donem 287 sanirim afganistana gitmis o zamanlar 8 aydi.bizi de 291 irak'a gondermeyi dusunuyorlardi meshur teskere cikmayinca gitmedik bir de askerlik 6 aya bu tertipte dustu.eskiden gondermislikleri var ama simdi 6 ay olunca nasil bilmiyorum diyim.
  • arkadaşlar benm nişanlım da afganistana gidiyor oralar nasıldır imkanları nedir rahat olurmu bilgi verirseniz çok sevinirim
  • arkadaşlar gaziemir de ambulan şöförü olarak eğitim aldım 1990-2 75 gün acemilikten sonra yarın mamak barış günü 1 .tb 2.bölük e geliyorum şu an birinci tabur olan varsa anlatabilir mi bizim durum ne olur????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfterdem -- 11 Ağustos 2010; 12:27:08 >
  • Evet Afganistan Şartları nelerdir? Mamak nasıl bir yer?Afganistanda sizleri neler bekliyor?

    Gidicek olan arkadaşlar sorularını bana çekinmeden sorabilirler.Özel mesaj da atabilirler.Memnunuiyetle sizleri bilgilendiririm.Bir yararımız olur hiç olmassa.

    Şimdi öncelikle ben de kısa dönem olarak 2007 yılında önce mamak-ankara dan acemiliğimi yapıp daha sonra ,afganistanda barışgücünde kısa dönem olarak askerliğimi bitirip geldim.

    Şimdi öncelikle afganistana gidicek olan kısa dönem arkadaşlar acemiliğinizi yapacağınız asıl mamak çok önemli bir mekandır. Türkiyede en sıkıntılı tugay hemen hemen mamakdır. Meşhur mamak cezaevi de zaten tugayın içindedir.Çok büyüktür.Kısa dönemim diye kendinize güvenmeyin, süründürürler.Mamak bela bir yerdir.Canınıza okurlar.Kendimden örnek vericem ,ben olayları kavramam 1 hafta sürdü bu benim sosyal olmam ,ve ortam kurmamla da alakalıydı.Komutanlarınız iyiyse dahada rahat edersiniz.Ama genede çakal olmalısınız. Acemiliğinizde ortam yapmaya bakın , tugay alışveriş yapıcağınız yerler olur o kişilerle sağlam ortam kurmaya bakın.Böylece sıra beklemeden sigara ,vesaire ihtiyaçlarınızı alırlısınız.Ben kantin kapalıyken bile özel bana kantini açıyordu arkadaşım ve ihtiyacımı alıyordum.Millet su alamazken ben alıyordum.İnsancıl olun arkadaşlar işte.Bol bol uzun dönem askerlerle arkadaşlık kurun ve kısa ,uzun diyede sakın ayırt etmeyin.Emin olun kısa dönemde de çok mal insan var.



    Türk askerinin kısa dönem veya uzun dönem olarak gönderilen nato bölgeleri-cephesi-barış gücü bölgeleri : afganistan,kosova ,bosna,lübnan.Bu bölgelerden kosova veya lübnana hala türk askeri alıyorlar mı o konuda emin değilim 2007 de alıyorlardı ama.

    Yabancı dil özellikle kısa dönemlerden ingilizce bilenler Afganistana gidecekler,italyanca veya almanca bilenler ise bosna veya kosova ağırlıklı olur.Lübanana ise arapça bilenler gönderilir.

    soru:Askerliği ankara mamağa düşen her kısa dönem barış gücünde askerlik yapıcak mı? Hayır.

    Atıyorum 100 kişisiniz kısa dönem olarak 75 iniz yurt dışına gider 25 iniz tugay içinde dağıtılırsınız. Yani o 25 kişi ankarada kalır.Ankara dışında bir bölgeye gönderilmez.Ankara, tugay içinde kalıcak olanlara tavsiye ,dış posta olmaya bakın,bilgi işlemde çalışmaya bakın.Nizamiye ye geçmeye bakın.Şunuda aklınızdan çıkarmayın mamak gene mamakdır yani ben orda askerlk yapalı 3 sene oldu ama pek değişceğini sanmam öle bir disiplinli ve çok cezanın verildiği bir tugay.

    Bavullarınıza her zaman dikkat edin dedim ya iletişim çok önemli sivil eşya depo sorumlusuyla aranızı iyi tutun.Bölece eşyanız çalınma ihtimalini yüzde 10 a indirirsiniz.

    Afganistanda askerlik yapıcak olan arkadaşlar: Yemekleri harikadır, ortamı güzeldir.

    dezavantajları: çok riskli bir bölge heleki şu sıralar.Yani türkiyedeki doğudaki askerlik hikaye afganistanın yanında. Çünkü orda her gün olay oluyor.Saniye başı olay.Ama haberlerde çoğu çıkmıyor.türk askeri için rahat bu bölge sadece. o da müslümanız diye bize bulaşmıyorlar.Zaten orda aktif değiliz barış gücü adı üstünde. Afganistanda akrebe ,birde meşhur karadul örümceğine dikkat ediceksiniz.Dünyanın en zehirli akrepleri burda.Soktumu götürür. .Zaten orda savaş manasında aktif değiliz barış gücü adı üstünde.Türk askeri için risk şudur: patlamamış askeri mayınlar var rus harbinden kalma , ve tabiki canlı bombalar.Bunların mobilet tarzı gezenleri bile var.Genelde canlı bombalar ya araçla saldırır,ya mobiletle ya da kendisi üzerinde pim çekerek.Şehir içine çıktığınızda çok dikkat edin sağınıza solunuza.

    yeter bu kadar şimdilik daha anlatabilcem çok şey var siz sorun merak ettiklerinizi arkadaşlar ben cevaplarım.

    saygılar ,hürmetler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velvet darkness -- 15 Ağustos 2010; 5:30:49 >
  • arkadaşlar herkese meraba benim erkek arkadaşım mamakta general eşref akıncı kışlası muhabere destek bölüğünde asker gideli bir ay olmasına rağmen çok rahatlar. öyleki gece dışarı kaçabiliyorlar
  • arkadaşlar bi sorum olacak erkek arkadaşım barış gücü afganistan olarak gitti fakaat dövmesi olanları göndermiyolarmış diye duydum eğer gitmezse ankaradamı kalacak yoksa yine dağıtım olcakmı acil cevaplarsanız sevinirim
  • bende gitmek istiyorum valla buraya heycanlı askerlik yaparız
  • 2006 YILINDA EŞREF AKINCI KIŞLASINA NİZAMİYEDEN GİRİŞ YAPTIM.KIŞLA 4.KOLORDU İLE 28.MKNZ P.TUĞAYI YAN YANA.AYNI ANDA TEK YILDIZ VEYA 3 YILDIZ GÖRÜYORDUM 2.TABUR DA 15 GÜN KALDIM.O 15 GÜN BANA 15 YIL GİBİ GELDİ HANİ DERLER YA ANKARA İSTANBUL BATI RAHATTIR.TAM TERSİ GİDECEK ARKADAŞLARA ALLAH YARDIMCI OLSUN.TAM BİR DEVRECİLİK VAR VEDE SIRACILIK.DAHA SONRA LOJ.DES.HİZ.BİRLİĞİNE TERTİP EMRİM ÇIKTI VE KANTİN BAŞKANLIĞINDA GÖREVE BAŞLADIM.SİVİL ARAÇLA ASKERLİĞİMİ ANKARA İÇİNDE DOLAŞARAK GEÇİRDİM.TABİ BUNDA ALBAY HABERCİSİ OLMAK ÇOK ETKİLİ OLDU.HABERCİYDİM KOMUTANIM BENİ ARARDI BENDE ANLAMADIM NASIL HABERCİLİK BU GİDECEK ARKADAŞLAR 1-2-3-TANK TABURU-HAVA SAVUNMA-CEZA EVİ- GİBİ YERLERE DÜŞERSE KENDİLERİNİ ÜZMESİNLER.ZAMANLA İNSAN ALIŞIYOR.AMA TUĞ.KARARGAH.LOJ DESTEK. OLURSA BİRAZ DAHA RAHAT EDERSİNİZ.TUĞAY VE KOLORDU İÇİNDE HER BİRLİĞİN KANTİNİ MEVCUT VE TÜM İYTİYAÇLARINIZ MEVCUT ŞARJ CEP TELEFONU KONTORU SATILMIYOR AMA :-)))NİZAMİYEDEN GİRERKEN ÇORABINIZDA BİLMEM NERENİZDE SİM KART TELEFON V.B SAKIN DENEMEYİN DAKKA 1 GOL 1 FİŞLENİRSİN.ÜST DEVRE OLANA KADAR KULLMAYIN.YADA TUĞAYDAN İZİN BELGESİ ALIN GÖREVLİ OLURSANIZ ODA 10 BİN ASKERDE BELKİ 5 KİŞİDE VARDIR.BİRİ BENDİM :-)DİĞERLERİ TUĞAYDA GÖREVLİ.KAÇAK KULLANAN YOKMU VAR TABİ.AMA KULPUNA UYDURMAK GEREK.BULUNDUĞUN BİRLİĞE GÖRE DEĞİŞİR.YEMEK KONUSUNDA BENİM ZAMANIMDA YEMEK FİRMASI VARDI.EN SON 2008 DE ASKER KENDİ YEMEĞİNİ KENDİ YAPACAK DENİLİYORDU ŞİMDİ NE DURUMDA BİLMİYORUM.AMA YEMEKLER İYİYDİ.BARIŞ GÜCÜ OLDUM DİYE ÇOK SEVİNMİŞTİM.KOSOVA-LÜBNAN-AFGANİSTAN-VE BOSNAYA ASKER GÖNDERİYOR.1-2-3 TABURLAR 2 YIL ARAYLA SIRAYLA GÖNDERİYORDU.YOK BEN İLLAKİ GİDECEM DİYORSANIZ.SİZE TAKTİK VEREYİM.KAVGA EDİN ÜST DEVRELERLE..SONRA BÖLÜK KOMUTANINA ÇIKARSINIZ BENİ EZİYORLAR AĞLAYIN ZIRLAYIN BEN İNTİHAR EDECEM BANA SİLAH VERİN NÖBETTE SIKACAM KAFAMA DİYİN.RDM YE SEVK EDERLER.RUHSAL DANIŞMA MERKEZİNE ONLARIN KANATİNE GÖRE BÖLÜK KOMUTANI KARAR VERİR.SORAR OLUM NE İSTİYORSUN ALIŞ BURASI ASKER OCAĞI FELAN DER SİZDE KOMUTANIM BEN YURT DIŞINA GİDECEM DİYE SEVİNMİŞTİM HÜSRANA UĞRADIM DERSENİZ SİZİ HEMEN KAYDIIRIR.90 GÜN SONRA GİDERSİNİZ.ANLATTIKLARIMI TERTİBİM YAPTI VE TUTTU GİTTİ ADAM KOSOVAYA.AYLIK 800$ PARA ALIYORDU NATODAN.HERŞEYE ATLAMAYIN NE ÇOK SALAK OLUN NEDE ÇOK AKILLI.ALLAH HEPİNİZE YARDIMCI OLSUN.
  • DÖVME FAÇA VARSA ALMIYORLAR.HANGİ BİRLİKTE GÖREVLİYSE KALIR YERİNDE.
  • MUHAREBE DESTEK RAHATTIR TABİ.DIŞARI ÇIKMASI İÇİN GÖREV KAĞIDI VE GECE NÖBETÇİ AMİRİNİN ARAÇ ÇIKIŞ İZNİ OLMASI LAZIM OLMADAN BİRAZ ZOR.
  • eğer vücudunda dövme kaça yara izleri vasa yurtdışı görevi iptal oluyor. bu aynı bölüğünde kalıcak diye bi kaide yok.
    ankarada kalıp kalmıyacağı kendisine bağlı. orda seçimler olur. kolordu seçmeleri kantin başkanlığı vs vs eğer bunlardan birine seçilirse ankarada kalır.
    yada kendi bulunduğu bölükten başka bölüklere tertip emri çıkar
    genelde afganaistan dan dönen askerler 1 tb 3. bl giderler kosova 1tb 2. bl e gelirler
    eğer görevi iptal olduysa 1tb 3 e gider kendi arkadaşlarıma öyle oldu
    yurtdışı görevinden gelelnler gibi oda 1tb 3 e gider


    sadece ankarada kalıcak die bi kaide yok çankırı olabilir tekirdağ olabilir o an nerden asker isteniyosa oraya gönderir.
    bende şuan afgan yolcusuyum inşallah
    ankara mamak general eşref akıncı kışlası 1tb 2 bl te askerlik yapan bütün herkese allah kolaylık versin
  • slm arkadaslar bende zamanında almanyadan vatan dedim manisada sınava girdim 5 dilden girdim sınava ve hepsini kazandım sonra istikamet samsun yolu üzeri olan 28 inci mknz piyade tugayı eşref akıncı kışlası ve buraya gelene ilk başta HOŞGELDİN CEHENNEME demek lazım sudan cıkmış balıga dönceksiniz bir tugay cok büyük cok ulaasker var neyse üc bes sonra afghanistana gittim kabil ama tugay komutanı koruması (postası çevirmeni) olarak tugay komutanı adı Tuğ Gen Metin Temel orada bir sürü başka bölük ve taburlar var tankcılar istikam kol ordu sonra tug kah lojistik destek kom ulaştırma ve en önemlisi MAMAK ceza Evi fransada yattan meşur adamın kactığı ceza evi GÜNEY BEY arkadaşlar biz bittirdik burdan her 87/3 olan teriplerime slm soruusu olan olursa benim e mail alp_ha@windowslive.com hayırlı teskereller

    PITBULL1985
  • Arkadaşlar merhaba herkese:) bnmde nişanlım ankara mamak barış gücünde kasım21 2010da gitti oraya acemiliğini Amasya'da yaptı er olarak onbaşı olmuş. Ama şimdi General Eşref Akıncı kışlasında 1.Tabur 3.Bölük. Çok zor diyo orası için aşırı derecede disiplinliymiş canlarına okuyorlarmış. Ama benim korkum Afgatana gitmesi. Çünkü orda patlamamış mayınlar varmış heran herşey olabilirmiş. Lise mezunu ama Almanca biliyor. Sırtında büyük bi dövmesi var ve kolunda çok hafif pek belirgin olmayan kesik izleri var. Sizce yurtdışına yollarlar mı? Ehliyeti olduğu halde ehiyet kursuna yollamışlar yoksa kışla içersinde görevlendirilmesine işaretmi bu? Lütfen beni bilgilendirin çok korkuyorummm! Nolur bildiklerinizi yazın çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden cevaplarınızı bekliyorum.... Akerliğini yapanlara hayırlı teskereler!
  • kısa dönem piyade er çıktı (28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı
    MAMAK ANKARA ) kısa dönemler yurtdışında görev yapıyorlar mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.