Merhaba arkadaşlar. Bu monitör ile ViewSonic VX2758-2KP-MHD Monitör arasında kaldım. https://www.epey.com/monitor/viewsonic-vx2758-2kp-mhd.html Hem photoshop, premier pro, davinci resolve gibi programlar ile uğraşıp hem de oyun oynamak için kullanmayı düşünüyorum. Renkleri ünemseyen biriyim 3000tl bandında en az 27 inç renkleri iyi bir monitör tavsiyeniz varsa önerilere açığım. 144hz olması önemli değil 75hz ve üzeri renk doğruluğu iyi olun yeterli. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Herkese iyi forumlar. |
27' Acer Nitro XV272UP / 2K IPS 144Hz 1Ms / 10 Bit / HDR 400 / DP 1.4 / 3195 TL (3. sayfa)

-
-
bu modele bak derim
LG 32GK850F / 2K Va Panel / 144Hz / DCI P3 % 95 / Adobe RGB % 89 / HDR400 3919 TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Mart 2021; 19:11:55 > -
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim maalesef bütçenin çok üstünde, en fazla 3250 TL'ye falan çıkabilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyenerbu modele bak derim
LG 32GK850F / 2K Va Panel / 144Hz / DCI P3 % 95 / Adobe RGB % 89 / HDR400 3919 TL
Bu model yeni mi hocam? 10 bit değil, 1ms de değil. Yeni çıkan monitörlerde bu fiyat aralığında 10 bit ve 1ms oluyor genelde. Koskoca monitörü yapmışlar ses koymamışlar birde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni değil düzelttim
-
Geçen yıl karantina başlamadan önce 1.6k TL'ye https://www.epey.com/monitor/acer-nitro-xv272pbmiiprzx.html modeli almıştım.
Bu model için OSD menüden renk düzeltme konfigürasyonuna sahip olan arkadaşlar var mı? Ya da nasıl bu ayarların en optimali bulunur?
Çok fark eder mi yoksa direkt standart ayarlarda kullanmaya devam mı?
DP 1.4 desteği de var, kablom da var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: VALLAHA BIKTIMMerhaba arkadaşlar. Bu monitör ile ViewSonic VX2758-2KP-MHD Monitör
arasında kaldım.
https://www.epey.com/monitor/viewsonic-vx2758-2kp-mhd.html
Hem photoshop, premier pro, davinci resolve gibi programlar ile uğraşıp hem de oyun oynamak için kullanmayı düşünüyorum. Renkleri ünemseyen biriyim 3000tl bandında en az 27 inç renkleri iyi bir monitör tavsiyeniz varsa önerilere açığım. 144hz olması önemli değil 75hz ve üzeri renk doğruluğu iyi olun yeterli. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Herkese iyi forumlar.
Profesyonel bir iş için arıyorsan hdr 1000 desteklemesi lazım.Renk doğruluğu en iyi bu aralıkta verir. https://www.epey.com/monitor/e/YToxOntpOjQwNDg7YToxOntpOjA7czo2OiI0MjYxNTIiO319X3M6OToiZml5YXQ6QVNDIjs=/
-
DisplayHDR™ 400
DisplayHDR 400, HDR monitörler için giriş seviyesidir. 400, görüntünün ulaşabileceği en yüksek ışıklılığı ifade eder ve cd/m2(metre kare başına kandela) ile gösterilip, aynı zamanda nit oranı olarak da bilinir. Sıradan bir monitör yalnızca 350 nite kadar çıkabilir. DisplayHDR 400 ekranlarının renk aralığı standart Kırmızı Yeşil Mavi (sRGB) olup, siyah rengi düzeyindeki ışıklılığı yalnızca 0.4 cd/m²’dir.
DisplayHDR™ 600
Monitörlerin bir sonraki seviyesinde, 600 nitle DisplayHDR 600 bulunur. Işıklılık ne kadar yüksekse vurgular da o kadar parlaktır. Bu, görüntülerin daha gerçekçi olmasını sağlar. DisplayHDR 600 ile daha iyi hale gelen şey yalnızca parlaklık değildir. 0.1 cd/m2 siyah seviyesi ışıklılığı, daha da derin bir karşıtlık yaratır. DisplayHDR 600 aynı zamanda Geniş Renk Gamı (Wide Colour Gamut - WCG) ile birlikte gelir ve arka aydınlatma özelliği sayesinde daha geniş bir renk uzamına olanak sağlar. Ek olarak Yerel Karartma Bölgeleri, monitörün arka aydınlatmasını, ekranda görünen resmin gereksinimlerine bağlı olarak parlaklığını farklı farklı artıran bölgelere ayırır.
DisplayHDR™ 1000
En göz alıcı ve gerçeğe yakın görüntülere ulaşmak istiyorsanız, tercihiniz HDR1000 olmalı. 1000 nitlik doruk ışıklılık, 0.05 cd/m2 siyah seviyesi ışıklılığı ve WCG etkileyici bir görüntü kalitesi yaratır. DisplayHDR 1000, en sevdikleri oyunların keyfini sonuna kadar çıkarmak isteyen video oyunu tutkunları için en lüks seçenektir. Aynı bir önceki HDR seviyesinde olduğu gibi, HDR1000 de Yerel Karartma Bölgeleriyle gelmektedir ama farklı parlaklıklara sahip olan daha fazla bölge bulundurur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X