Şimdi Ara

2600k bu sıcaklık değerleri normalmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni sistem kurdum ve en son sistemimi yaklaşık 7-8 sene önce kurduğum için bu soruyu sorayım dedim.

2600k bu sıcaklık değerleri normalmi ?

Yukarıdaki değerleri Thermalright Ultra-120 Extreme işlemci soğutucu(tek fan takılı)
    ve HAF912 kasa ile alıyorum.

Bu değerler normalmidir yoksa bağlantılara göz atmalımıyım.

Unutmadan bu değerleri sistem boşta iken alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 7 Aralık 2011; 5:39:11 >

• Önemli olan aslında yük altında ki değerleri. Core Temp ile ölçün bir de. Bana göre 24-27 derece arasında değişmeli sıcaklıklar. Sonucta boşta 5w güc tüketen bir işlemci ancak abartı bir anormallikte yok. Bazıları bu sıcaklıkları görüyor nettede.
  • Core temp 30-39 arasında ölçüyor.
  • resim yüksüz hali sanırım bence o soğutucu ile daha başarılı sonuçlar alınabilir ama bu seferde fazla sıkıp zarar verebilirsiniz yük altında 70 c yi geçmiyorsa bence sorun olmaz rahatı bozmayada gerek yok
  • o fanın devri düşük elimde uyabilecek en uygun fanla birlikte yolladım.
    değerler yükte sanırım 60 ı bulabilir veya geçebilir.
    size önerdiğim fanlar ile çok daha düşük ısılara ulaşabilirsin, işlemci zaten baya iyi o soğutucu ile günlük fanları dediğim gibi düzenleyebilirsen 5ghz 1.42v ile çalıştırman lazım.
    mesela cinebench 11.5 gibi 3d render uygulaması ile kısa süreli ısı çıkışına bakabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbiter

o fanın devri düşük elimde uyabilecek en uygun fanla birlikte yolladım.
    size önerdiğim fanlar ile çok daha düşük ısılara ulaşabilirsin, işlemci zaten baya iyi o soğutucu ile günlük fanları dediğim gibi düzenleyebilirsen 5ghz 1.42v ile çalıştırman lazım.
    mesela cinebench 11.5 gibi 3d render uygulaması ile kısa süreli ısı çıkışına bakabilirsin

Hocam işlemcinizin batch kodu nedir mahsuru yoksa Bir de linx te stabil mi ? 5.5ghz çok ciddi bir rakam..

• akşam eve gidince bakayım 5.5ghz 1.55-1.59v ısıya göre farklılık gösterebiliyor
    elimdeki 2 gaz soğutmayı da aktif edebilsem belki çok daha düşük voltajlarda dahi açacak ama bissürü aksilik çıkıyor şimdilik normal su soğutma ile bu şekil çalışabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu değerler normalmidir
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

Hocam işlemcinizin batch kodu nedir mahsuru yoksa Bir de linx te stabil mi ? 5.5ghz çok ciddi bir rakam..

Batch nedir hocam :) ne işe yarar ? Bende bakayım eve gidince nerden bakılıyor?
    Bendede aynı sogutucu var+akasa viper s flow boşta 28-32 arası yükte (prime95) 62 civari haf 922 kasamda ustte 20cm yanda 20cm arkada 12 cm önde 20cm kasa fanları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinpurcek -- 8 Aralık 2011; 12:48:11 >

• Şimdiden teşekkürler.

1.59v 5.5ghz için aslında iyi bir değer. genelde hangi frekansta hangi gerilimde kullanıyorsunuz peki ? İşlemcinin sınırlarını zorlamışsınız gibi gayet iyi bir işlemci denk getirmişsiniz. Cinebench puanı aldınız mı hiç ? Aldıysanız paylaşır mısınız ?
  • Batch#: 3126c250
  • quote:

4.2 Ghz de (anakartın kendi o/c si ile) dediğiniz program ile tam 58-60 derece arası değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 8 Aralık 2011; 20:38:00 >

• Arbiter hocam teşekkürler.

@Rmutsuru

4.2ghz için anakart gereğinden biraz daha fazla voltaj veriyor. O yüzden daha da düşebilir ısılar.
  • evt olabilir hiç oto kullanmamıştım işlemciyi o nedenle oto da belki voltaj gereğinden fazla
    thermal macun bile baya farkettirebiliyor gereğinden az veya fazla sürülmesi kalitesi vs. bunlar etken.
    çift ve daha fazla cfm bir fan ile sıcaklıklar baya düşecektir.
    mesela thermal macun öenerisi olarak ac mx-4 önerebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.