merhaba arkadaşlar i5 2500k işlemcimi asus p8p67 pro anakart ile kullanıyorum
1 saat falan önce farkettimki işlemci çarpanı x16 dan ileri gitmiyor...bir kaç forum gezdim böle bi sorunla karşılaşan göremedim...
asusun sitesinden 1503 bios u yüklüydü tekrar önerilen ayarlarda bi daha flashladım(cmos temizleme..güç kablosunu çıkartıp 30 saniye beklemek)
değişen bir şey olmadı
bios ayarlarımı kendim elle her zamanki kullandığım değerleri girdim (45x100 @ 1.4 volt) tekrar bir değişiklik olmadı
asus suite ten auto overclock dan extreme i seçip kendisi oc lasın dedim değişen bir şey yok
bir çok şey denememe rağmen çarpan x16 dan yukarı çıkmıyor kendim girip bios dan 16-33 olan çarpanı manuel 33 yaptım değişmedi
intelspeedstep ve turbo mode ayarlarını tek tek farklı olarak denedim sonuç yok
ne cpu-z de (1.57 nede asus suite cpu frequency monitörde tık yok sabit 1600 mhz)
bir bilgisi olan arkadaş varmı yardım edebilcek..aklıma gelen herşeyi denedim ama nafile
hocam, bios'tan advanced'e gir, cpu özelliklerine gir. c1e, c3 reports, c6 reports ve intel speedstep tech. kapat. o zaman 33X multipleerde çalışacaktır ancak X16 hızında sabit kalmaz işlemci, boştayken X16'da çalışıyordur... ya da fazla yormayan işlemlerde.
bende anlamadım sentetik testlerde ve oyunlarda 1600 kalıodu..neyse düzelttim şimdi speedstep i kapamıştım bi daha cmos clear da düzeldi sağolasın yinede