Şimdi Ara

2500k p8p67 pro 'cpu multiplier x16 kaldı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar i5 2500k işlemcimi asus p8p67 pro anakart ile kullanıyorum

1 saat falan önce farkettimki işlemci çarpanı x16 dan ileri gitmiyor...bir kaç forum gezdim böle bi sorunla karşılaşan göremedim...

asusun sitesinden 1503 bios u yüklüydü tekrar önerilen ayarlarda bi daha flashladım(cmos temizleme..güç kablosunu çıkartıp 30 saniye beklemek)

değişen bir şey olmadı

bios ayarlarımı kendim elle her zamanki kullandığım değerleri girdim (45x100 @ 1.4 volt) tekrar bir değişiklik olmadı

asus suite ten auto overclock dan extreme i seçip kendisi oc lasın dedim değişen bir şey yok

bir çok şey denememe rağmen çarpan x16 dan yukarı çıkmıyor kendim girip bios dan 16-33 olan çarpanı manuel 33 yaptım değişmedi

intelspeedstep ve turbo mode ayarlarını tek tek farklı olarak denedim sonuç yok

ne cpu-z de (1.57 nede asus suite cpu frequency monitörde tık yok sabit 1600 mhz)

bir bilgisi olan arkadaş varmı yardım edebilcek..aklıma gelen herşeyi denedim ama nafile

• hocam, bios'tan advanced'e gir, cpu özelliklerine gir. c1e, c3 reports, c6 reports ve intel speedstep tech. kapat. o zaman 33X multipleerde çalışacaktır ancak X16 hızında sabit kalmaz işlemci, boştayken X16'da çalışıyordur... ya da fazla yormayan işlemlerde.
  • bende anlamadım sentetik testlerde ve oyunlarda 1600 kalıodu..neyse düzelttim şimdi speedstep i kapamıştım bi daha cmos clear da düzeldi sağolasın yinede
  • önemli değil, güle güle kullanın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILMIŞTIR
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.