< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 18 Nisan 2020; 2:33:26 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 18 Nisan 2020; 2:33:26 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
tekbaş unun forumda bayağı adamı varmış.. durmadan konusu açılıyor .
Tekbaş unu dayanamışma ve yaşatma derneği üyeleri çok iyi çalışıyor. gözlerim yaşardı. |
Hocam bimde söke un 25 kg 66 lira
|
Bu durumda fiyat iyi ama kargocuyu düşünerek almadım şahsen.
|
dün aksam yaptık, 1 tane fotograf cekmiştik, ablama gondermek için.
genelde tam bugdaylı, kepekli ekmekler daha tok ve sert olur. bu ekmek yumusak ve guzel kabardı. bir de cuvalı acınca hafif kavrulmus un kokusu hissettim. olcu de 2 buyuk kulplu kupa bardak, 1.5 kasık (cok dolu degildi ) maya. 1,5 yemek kasıgı maya ile 2 buyuk bardak ılık suyu kaba bosalttım. mayayı biraz karıstırdım eridid. aldıgı kadar un koydum. muhtemelen 5 - 6 bardak cıvarı. tuz atmayı unutmayın. 1 - 1,5 tatlı kasıgı tuz. bıraz kapta yogurdum. sonra tezgaha alıp (masanın uzerinde yaptım ben ) 10 dakika daha yogurdum. sonra kaba aldım. uzerine tulbent ortup 1 saat ( 1 saaten uzun kaldı unuttum cunku 1 saat 15 dakika) mutfakta oda sıcaklıgında mayalamaya bıraktım. mayalanan hamuru alıp cok oynamadan 5 parcaya ayırdım. ekmek sekli verdim. fırın tepsisne koydum. yarım saaten fazla da fırın tepsisinde mayalandı oda sıcaklıgında. sonra fırını 220 dereceye getirdim. içine 2 ufak kavanoz ile kaynar su koydum. içeride buhar olussun diye. 220 derecede 15 dakika, 10 dakika da 200 derecede pişirdim. yaklasık 1 aydır evde ekmek yapıyoruz. en begendigimiz en guzel lezzetli ve en iyi kabaran ekmek bu oldu. belki undandır belki tariftendir. tarif de orijinalde bu. ama benimki buna yakın olduhttps://www.youtube.com/watch?v=fwuV6k3BO54 ![]() |
bunu ben de gördüm sırf taşıma derdine bunu insan almaz, herkeste araba yok bi de bimin onune araba ile yanasmak ayri dert bunu eve cikarmasi ayri dert.
|
Fırıncıyim
|
3. katta evim var 25 kg lık unu ptt kargoda asgari ücretli çalışana taşıtmak mantıklı gelmedi. migrosda 5 kg un 14 lira. hemen hemen aynı fiyata geliyor.
|
kardesim evde bos bos oturuyprum. yani isterse 2-3 saat sursun.yaptıgım ekmek de muhtemelen 4-5 gun yeter bize. biraz fazla yapmısım :)
zaten olabildigince hazır yiyecek almıyorduk.bu virus de sebep oldu. memlekette annemler ekmegi evde yapardı. bana da bu zamanlar nasip oldu. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıladam -- 11 Nisan 2020; 8:44:36 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |