Şimdi Ara

25 kg un kargo ile 68.50

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
4
Favori
13.152
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncelleme: Daha önce de paylaşmıştım.Kargo artınca paylaşımı sildim. Bugünkü sokağa çıkma yasağı da gösterdi ki evde ekmek yapmak akıllıca bir iş. Firma yetkilisine mesaj attım kargo ücreti çok diye kendilerinden kaynaklı olmadığını söyledi. N11 prosedürü dedi.Şimdi epttavm üzerinden ürünü satıyorlar. İhtiyacı olan alsin derim.
    m.epttavm.com
    ePttAVM - Tekbaş Un Lüks Ekmek ve Unlu Mamüller Unu 25 KG
    https://m.epttavm.com/item/89876335_tekbas-un-luks-ekmek-ve-unlu-mamuller-unu-25-kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 18 Nisan 2020; 2:33:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dün aksam yaptık, 1 tane fotograf cekmiştik, ablama gondermek için.

genelde tam bugdaylı, kepekli ekmekler daha tok ve sert olur. bu ekmek yumusak ve guzel kabardı. bir de cuvalı acınca hafif kavrulmus un kokusu hissettim.

olcu de 2 buyuk kulplu kupa bardak, 1.5 kasık (cok dolu degildi ) maya.

1,5 yemek kasıgı maya ile 2 buyuk bardak ılık suyu kaba bosalttım. mayayı biraz karıstırdım eridid. aldıgı kadar un koydum. muhtemelen 5 - 6 bardak cıvarı. tuz atmayı unutmayın. 1 - 1,5 tatlı kasıgı tuz.
    bıraz kapta yogurdum. sonra tezgaha alıp (masanın uzerinde yaptım ben ) 10 dakika daha yogurdum.
    sonra kaba aldım. uzerine tulbent ortup 1 saat ( 1 saaten uzun kaldı unuttum cunku 1 saat 15 dakika) mutfakta oda sıcaklıgında mayalamaya bıraktım.

mayalanan hamuru alıp cok oynamadan 5 parcaya ayırdım. ekmek sekli verdim. fırın tepsisne koydum. yarım saaten fazla da fırın tepsisinde mayalandı oda sıcaklıgında. sonra fırını 220 dereceye getirdim. içine 2 ufak kavanoz ile kaynar su koydum. içeride buhar olussun diye.

220 derecede 15 dakika, 10 dakika da 200 derecede pişirdim. yaklasık 1 aydır evde ekmek yapıyoruz. en begendigimiz en guzel lezzetli ve en iyi kabaran ekmek bu oldu. belki undandır belki tariftendir.

tarif de orijinalde bu. ama benimki buna yakın olduhttps://www.youtube.com/watch?v=fwuV6k3BO54

• Şu linke bakın adamlar. 10kg unu 62TL ye satıyor.

• Hemen siparişi geçtim. Çok iyi denk geldi. Teşekkürler paylaşım için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bimde söke un 25 kg 66 lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekbaş unun forumda bayağı adamı varmış.. durmadan konusu açılıyor .

Tekbaş unu dayanamışma ve yaşatma derneği üyeleri çok iyi çalışıyor.

gözlerim yaşardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıladam -- 11 Nisan 2020; 8:44:36 >
  • Sipariş verdim teşekkürler

• Marketten 44 TL ye almıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bimde çuvalla gelmişti.50 -60 arası biseydi

• kıladam kullanıcısına yanıt
    şu an piyasada en uygun fiyata kapına kadar geliyor. ben başlığı açana bizi haberdar ettiği için teşekkür ediyorum
  • Bu durumda fiyat iyi ama kargocuyu düşünerek almadım şahsen.
  • Marketten online sipariş ile 40.95'e aldım. Kapıma kadar getirdiler. Hekimoğlu da Konya markası.
  • shutterbug kullanıcısına yanıt
    Hangi market? Unun markası ne? Arkadaşın paylaştığı 57 tlye düşmüş bu arada.

• kıladam kullanıcısına yanıt
    Beyaz un için demiyorum ama diğer ürünlerinin fiyatı gerçekten uygun.
    N11 üzerinden mesaj attım. Konya'da marketlerde satışınız var mı diye sordum ama 'marketlerle görüşmemiz devam ediyor' diye yanıt geldi. Konya'da birkaç tane bilinen un üreticisi var. Mesela Hekimoğlu'nu bilmeyen yoktur ama markete gitseniz Hekimoğlu'nun sadece beyaz ununu bulursunuz. Kaliteli ekmek yapmak için içeriğinde bulunan kepek, yulaf unu, mısır unu, haşhaş, keten tohumu, çavdar unu gibi bileşenlerinden ötürü farklı fayda ve lezzetlere sahip süper bir karışımlar arayanlar için fırsat olabilir. Biz evde beyaz undan ekmek yapmıyoruz. Bulabilirsem ata buğdayından elde edilen kara kılçık unu alıyorum. Onun bile yerel satış noktalarında kilosu 8.5 TL. Migros dışında diğer marketlerde de un çeşitleri yok. Migros'a gir kavılca unundan siyeze kadar hepsi var ama indirim kovalamak zorunda kalıyorsun.

Özeti özeti; keşke markette satılsa da gidip denesem acaba ürünün kalitesi yerinde mi yoksa kaliteden ödün verildiği için mi bu fiyata satılıyor onu bilmem.
    İnsanımızın kazancı belli ama insanımız keşke biraz daha kaliteli ekmek yemek için kendini zorlasa da markete girdiğimizde keşke sadece beyaz unla karşılaşmasak.

• hayalladam H kullanıcısına yanıt
    Konya'da GrossToptan marketler zincirinden aldım. Marul uygulamasını kullanarak sipariş verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shutterbug

Konya'da GrossToptan marketler zincirinden aldım. Marul uygulamasını kullanarak sipariş verdim.
    hocam baktim marula o fiyata göremedim link var mı acaba
  • Öncelikle paylaştığım unun kargo dahil fiyatı 65.50 TL kargoyu ücretsiz yapma yada kupon imakanı olan varsa daha ucuza alabilir.Bazı arkadaşlar daha ucuz un olduğunu söylemişler.Linklerini versinler paylaşalım insanlar daha ucuza yararlansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shutterbug

Beyaz un için demiyorum ama diğer ürünlerinin fiyatı gerçekten uygun.
    N11 üzerinden mesaj attım. Konya'da marketlerde satışınız var mı diye sordum ama 'marketlerle görüşmemiz devam ediyor' diye yanıt geldi. Konya'da birkaç tane bilinen un üreticisi var. Mesela Hekimoğlu'nu bilmeyen yoktur ama markete gitseniz Hekimoğlu'nun sadece beyaz ununu bulursunuz. Kaliteli ekmek yapmak için içeriğinde bulunan kepek, yulaf unu, mısır unu, haşhaş, keten tohumu, çavdar unu gibi bileşenlerinden ötürü farklı fayda ve lezzetlere sahip süper bir karışımlar arayanlar için fırsat olabilir. Biz evde beyaz undan ekmek yapmıyoruz. Bulabilirsem ata buğdayından elde edilen kara kılçık unu alıyorum. Onun bile yerel satış noktalarında kilosu 8.5 TL. Migros dışında diğer marketlerde de un çeşitleri yok. Migros'a gir kavılca unundan siyeze kadar hepsi var ama indirim kovalamak zorunda kalıyorsun.

Özeti özeti; keşke markette satılsa da gidip denesem acaba ürünün kalitesi yerinde mi yoksa kaliteden ödün verildiği için mi bu fiyata satılıyor onu bilmem.
    İnsanımızın kazancı belli ama insanımız keşke biraz daha kaliteli ekmek yemek için kendini zorlasa da markete girdiğimizde keşke sadece beyaz unla karşılaşmasak.
    Öff unlar çok kötü, zaten mayalanmayı tutturmak büyük dertken kimi zaman büyük gözenekli tatsız tuzsuz şeyler ortaya çıkıyor ve iyi yaptığı günlerdeki hevesini kaçırıyor insanın...

Büyük alımlar yapmamanızı tavsiye ederim, bakliyatta ve sanırım unlarda inanılmaz derecede kalite düşüşleri var, küçükken yediğim ev yapımı kekleri dahi özler oldum. Hepsi bir anda böceklenirse ve fareler dadanırsa aman aman dikkat...

• ozdemirs8 O kullanıcısına yanıt
    Marul'da fiyatlar il ilçe seçiminde sonra çıkıyor.
    Her bölgeye hizmete eden market ve fiyatı farklıdır

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.