Herkese iyi akşamlar, Yaklaşık bir aydır araç arıyorum birçok sitede fakat bir türlü aradığım cevabı bulamadım. Önceki aracım 307 XT Premium modeliydi araç fazlasıyla doluydu fakat lpgli olması bi yana 307lerde belli problemler olduğundan araç 22bin liraya satıldı. Benimde şuan düşündüğüm 308ler var. Marka fanatikleri doğrudan olumsuz bakacaktır ama peugeot olması parça bakımından benim için fazlasıyla iyi bir avantaj. 308 Dizel otomatiklere baktığımda yakıtlar çok düşük vergide düşük ancak araç fiyatları 33-37 bin arası değişiyor. Bu fiyatlara alınabilecek daha üst düzeyde veya alman arabaları karşıma çıkıyor fakat dizel olmuyorlar. 407 dizel otomatikler çok hesaplılar ancak 9 litreye çıkması ve vergi dilimi yüksek olmasıda büyük dezavantaj. Benimde aklımda baya bir soru oluştu ve forumda ki bilgili üyelere danışmam da yararı olur diye düşündüm. Bu arada aracı günde en az 50km kullanacağım. (Çankaya-Etimesgut arası)
1- 407 otomatikler lpg ile çok yakıyor mu? 2.0lara tüp takılıyor sanırım ve vergileri 1.6ların 3 katı artısından çok eksisi var gibi. 2- Jetta ve passatlarda 1.6 ve 1.6fsi ve 1.4tsi seçenekleri gözüme battı. Bunların hangileri lpg ile iyi uyum sağlar. Devir işinden anlamam ama FSI motorlarda 60-100 arası lpg devreye girdiğini duydum. 3- Benim hayalimin aracı a3 5kapılar. Ama bunlarda da lpg olayı mantıklı mıdır? 4- Bütün bu volkswagen ve audi araçları için dsg sorunu büyük bir bela deniliyor. 5500tl liraya patlıyormuş bu olay ve 30-35bin liralık araca kredi öderken bununla karşılaşmam beni resmen yıkar. 5- Corsa ve Astraların 2007 üstü modellerine bakıyorum dizel otomatik araçlara sahipler fakat parça olayı çok pahalıydı sanırım sizce akıl karı bir seçim midir? 6- Sizinde önerebileceğiniz bir araç var mıdır? 7- Şu sıra bayram ve tatil olaylarından dolayı sahibinden.comda ki araçların birçoğu ve galeriler fiyat konusunda şişmiş durumda ama bir an önce almak istiyorum aracımı sizce ne zamanı beklemeliyim? Son olarak şunu dile getireyim Peugeot dışında ki araçlar konusunda bilgilerimi sadece duyumlarımla yazıyorum hatam varsa bilgili arkadaşlar lütfen düzeltsinler. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.