Şu günlerde yeni bir monitör almak isteyen 20 veya 22 inçten aşağısına bakmıyor doğal olarak. Üreticiler de buna paralel olarak ekran boyutlarını habire büyütüyorlar. Ufukta 24 inçler görünüyor gibi. Peki normal PC kullanımı için 24 inç gibi bir boyut (61 ekran) çok büyük değil mi sizce de? Yani 50-60 cm mesafeden 61 ekran bir TV'ye bakmak gibi bişey bu.
Tamam oyun oynarken veya film izlerken geriden izlenebilir ve iyi de olur ama normal kullanım için PC'nin başına geçince ne yapacağız? Çift monitör kullanacak halimiz olmadığına göre, yine bu 24 inçte çalışmak zorunda kalacağız. Bana kalırsa bu işin sağlık açısından sınırı 22 inçtir (hatta 4:3 oranı için o bile büyük ama geniş ekran hatırına boydan ufalıyor işte), ötesi global üreticilerin gazlaması oluyor galiba.
bence 22" bile gereksiz kendinizden en aşağı 2 mt uzakta bir duvara asacaksanız olabilir ama masa üstünde sanırım bir kaç senede gözlük aldırır bu kadar büyük monitör
GÖZLÜK ALdırmaz bbence ama her ne kdar ben de 22" alcak da olsam 24 " fazla gereksiz... şuan için 19" lcd ler ideal bence... wide olsun normal olsun ..
24" normal bir değer olucak 1-2 seneye. millet 30" kullanıyo yurtdışında Türkiye son 2-3 ayda girdi büyük panel kervanına
Nasıl 30 inç kullanıyor? 1 metreden az bir mesafeden mi? Yani normal bir şekilde PC kullanırken mi? 30 inç'in ne kadar olduğunu biliyorlar mıymış? Abartı manyağı olmuş o zaman bunlar.
Eee, üreticilerin istediği tüketici şekli de bu zaten. Satılan şey lazım mıdır, lazımsa niye lazımdır, ne işimize yarar, vs. sorgulayan yok. Yeni birşey mi çıkmış? O zaman tüketiciler bunu almalı, adamlar üretmiş. Yoksa nasıl kazanacaklar? İşin yoksa üret-dur 17-19 inçleri, yerinde say.
Siz hiç matbaada çalışan bir montajcıyla tanıştınız mı? Ben tanıştım, beyaz floresan lamba ile aydınlatılmış bir cam masada sabahtan akşama kadar filmleri montajlıyordu, gözleriniz nasıl diye sorduğumda per perişan dedi. Sebebi açıktı: Sürekli olarak aydınlık bir alana bakmak. Ekran boyları genişledikçe gözün gördüğü aydınlık alan genişleyecektir. 30 inch bir monitör aldığınızda gözünüz monitörden başkasını görmeyecektir. Montajcıdan bir farkımız kalır mı bi daha düşünmek lâzım. Önemli olan monitörün görüş alanımızın ne kadarını kapsadığıdır. 17 inch bir monitörü 20 cm mesafeden baktığınızı düşünün, 50 inch bir monitörü bakıyomuşçasına görüş alanınızı kapsayacaktır. Buna tahammül edebiliyorsanız, 30 inch monitöre de tahammül edeceksinizdir(!)
vaLLA BEN BAYAIR ALIŞTIRDIM KENDİMİ ... MONİTÖRE 3 KARIŞ VAR BURNUMLA ARASINDA...
22" monitörüm var, evet doğrudur, oldukça rahatsız edici, mecbur değilseniz almayın, veya en az 70-80 cm den yani bir masa genişliği kadar mesafeden çalışın, ben acad için aldım iyi oluyor ama neredeyse kafamı çevirerek çalışıyorum. ekran üyüdükçe mesafeyi arttırın..... selamlar
Açıkcası bence 22" bile fazla diğer arkadaşlar yazmış zaten 1 metreden daha yakın mesafede gözü epey yoracaktır. 24" epey gereksiz olur kanaatindeyim. Ha masadan 2 metre uzakta oturucam kablosuz keyfi yapıcam dersen iş değişir
Hazır çift çekirdek işlemciler çıkmışken ve aynı anda birden fazla uygulamayı sorunsuzca kaldıracak donanımlar evlere girmişken bir monitörün 20 küsür inçlerde olması mantıksız geliyor. Onun yerine 2 tane 17-19" monitör alıp çift masaüstü kullanmak daha mantıklı. Zaten oraya doğru bir gidişat başladı. Bir monitörde oyun oynarken diğer monitördeki masaüstünde chat yapıp dosya indirebileceğiz.
Gerçekten ya bilmeden, denemeden yazıyorsunuz Ya da gözlerinizde problem var (şaka şaka)
22" için 70-75 cm, 24" için 85-90 cm, 30" için ise 115-125 cm. lik bakış uzakları optimumdur 22" ten 24" e geçişte sade 10 cm. daha arkadan bakmanız gerekecek Yani neredeyse hiç fark olmayacak
THX bakış uzaklığı tavsiyelerine göre araştırıp yazıyorum Gözlerinizin görüş açısı ve optimum izleme açıları göz önüne alınarak hesaplanmış mesafeler bunlar
22" te kullandım, 30" Dell de kullanma fırsatı buldum Hiç te öyle abartılacak bakış uzaklığı gerekmiyor
Hele 22" için bile 2 metre mesafe gerekir diyen arkadaşa bunların LCD monitör olduğunu, LCD TV ya da CRT TV olmadığını hatırlatmak isterim
quote:
Orjinalden alıntı: emptyrean
Hazır çift çekirdek işlemciler çıkmışken ve aynı anda birden fazla uygulamayı sorunsuzca kaldıracak donanımlar evlere girmişken bir monitörün 20 küsür inçlerde olması mantıksız geliyor. Onun yerine 2 tane 17-19" monitör alıp çift masaüstü kullanmak daha mantıklı. Zaten oraya doğru bir gidişat başladı. Bir monitörde oyun oynarken diğer monitördeki masaüstünde chat yapıp dosya indirebileceğiz.
çift monitör kullanımında, oyunlar 2. monitöre izin vermiyor, yani dediğin şimdilik olmutor, düzelteyim dedim.
selamlar
not: oyundan kastım, tetris falan değil, 3d oyunlar demek istedim.
oo izzet cvplar için saol içimi rahatlattın ya 22" alıcam da... korkuyorum.. 3 karış uzaktan bakıyorum şuan kendi CRT me ..
Selam, viewsonic vg2230wm'ye baktım geçenlerde, gerçekten büyük geldi, bir iki ay içinde monitör almayı düşünüyorum, bu modele bakınca bende "acaba bu kadar büyük mon. abartı mı?" diye sordum kendime. Evde 17" philips monitörümün başına oturunca arkaya doğru uzanan kütleye baktım, ölçtüm 34 cm. mesafe var. Yani ben crt'yi kaldırıp yerine lcd koydugumda monitörü gözümden 34 cm uzaklaştırabilirim, bu durumda ekranın 17'den 22'ye artan boyutu da dengelenmiş olur. Alacağım bir lcd
doru haklısın crt nin kalkmasıya ve lcd nin gelmesiyle berbaer masanın üstü inan zamanla çöplük gibi olur.. meyve kağıt kalem.. bardak.. çikolata yiecek içecek..
ama kocaman bi kütle gidiyo yaa ne kadar hoş ciddenn
quote:
Orjinalden alıntı: Izzet
Gerçekten ya bilmeden, denemeden yazıyorsunuz Ya da gözlerinizde problem var (şaka şaka)
22" için 70-75 cm, 24" için 85-90 cm, 30" için ise 115-125 cm. lik bakış uzakları optimumdur 22" ten 24" e geçişte sade 10 cm. daha arkadan bakmanız gerekecek Yani neredeyse hiç fark olmayacak
THX bakış uzaklığı tavsiyelerine göre araştırıp yazıyorum Gözlerinizin görüş açısı ve optimum izleme açıları göz önüne alınarak hesaplanmış mesafeler bunlar
22" te kullandım, 30" Dell de kullanma fırsatı buldum Hiç te öyle abartılacak bakış uzaklığı gerekmiyor
Hele 22" için bile 2 metre mesafe gerekir diyen arkadaşa bunların LCD monitör olduğunu, LCD TV ya da CRT TV olmadığını hatırlatmak isterim
Sizin yazdığınz mesafeleri, şu anda işyerindeki monitör-koltuk mesafeme göre ölçtüm ve ben şu an 17 inç CRT monitöre 60 cm.den bakıyorum. Hem de kotuğa tam yaslanık vaziyette iken. Öne eğilince 45-50 cm.ye düşüyor mesafe. 60 cm nedir demeyin, gayet iyi bir mesafe. Diğer arkadaşlar da ölçsün, onların da mesafeleri de benzer çıkacaktır. 90 cm (24 inç) geriye gitmek açıkçası biraz kasar. Çünkü masam zaten ofis masası olduğu için gayet büyük. Evlerdeki birçok masadan büyüktür. Monitörü daha ileriye almam zor. Koltuğu da geri çeksem, bu sefer klavyeye parmaklarımın ucuyla anca yetişirim :D Demek ki, 22 inç normal şartlarda yeter de artar bile.
Bence hiç abartı değil ama kullanım amcına bağlı şayet garfikçiysen normal hatta küçük bile ama kullanıma bağlı dediğim gibi ama nedense avrupada çoğu insan 30 inc den aşağı kullanmıyor.
[Deleted by Admins]
[Deleted by Admins]
ben de 22"wide alacaktım ama bu yorumlar kafamı karıştırdı şimdi. 22" çok mu büyük dersiniz masaüstü için? duvara da asarım aslında ama bilemiyorum şimdi alsam mı almasam mı? alıp oyun oynayacaktım ne güzel.