Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
309
Cevap
9
Favori
28.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben universitede bir sene ayri kaldim dunyanin kac bucak oldugunu gördüm parayi falan da eksik etmeden gondermelerine ragmen... aileyle yaşamak gibisi yok birde biziimkiler gibi ses etmiyorlarsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 8 Mart 2017; 22:19:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık gelirini de editler misin konuya ona göre yazalım. Ayrıca Türkiye'de mi yoksa farklı bir ülkede misin? Bunlar önemli parametreler, neye göre kime göre..
  • mrbaronx kullanıcısına yanıt
    sanma.

sahibindende ilanlar var. bakarsın düşünürsen.
  • Biz Türküz kardeşim evlenene kadar ailenle kalman zaten dogal olan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Ben baktım göremedim bi ilan no at bari de hem ben hemde diğer arkadaşlar faydalansin..

• Aileyle yaşamak gibisi var mı? akşam yemek derdi yok, meyve soyulup önüne geliyor, sabah kalkarsın mis gibi kahvaltı, istediğin saatte uyursun kimse bişey diyemez vs. evlenince bu rahatı bulabilecen mi merak ediyorum
  • 24 yaşındayım hâlâ ailemle yaşıyorum daha da yaşayacak gibi duruyorum. Allah ayırmasın

• Gayet iyi bir fen lisesi okudum, 4 yılım yatılı geçti. İlk ayrılıklarım çok zor oldu ama zamanla alıştım. Hatta ailevi ortamdan uzak olmanın verdiği değişik bir yan etki olarak lisedeki ilk sene ortalamam 96.5 idi. :)

Daha sonra üniversite hayatı başladı. Yoğun depresyon başladı ve üzerine bir iki psikolojik sorun daha eklendi. Lisede aynı zamanda OKB ile boğuştum ama şu anda etkisini hissetmiyorum bile, çok savaştım ve yenebildiğim bir hastalıktır. Üniversite boyunca yurtta da kaldım, başka yerlerde de. (Babaannemde de kaldığım oldu) Sonuçta çok az bir kısmı aile ile geçti. Bundan ne mi elde ettim? Eh, en azından birilerine bir bağımlılığım yok. Sigara, alkol, vb hiçbiri yok. Kendi işimi kendim görebilirim. Karı kız peşinde koşmadım. (Her ne kadar artık abazanlık yüzünden bir şeyleri yaşayacak olsam da. Yine de bir sevgilim olsun isterdim) Hiçbir kötü, pis işe bulaşmadım. Başıma gelen her şey internet yüzünden geldi. :D Şu anda kendimize ait aylıklarımız var, onlar bana harcanıyor, o şekilde geçiniyorum. İlerleyen zamanlarda kendim de bir işe girmek zorundayım. Biraz tembelim, yalan söylemeyeceğim ama artık kendim bir şeyler yapmalıyım. Yaş da oldu 25.5. Üniversite dediğim gibi sorunlardan ötürü bitmedi. Dilerim bitecek, büyük bir aksilik çıkmazsa biter ama sonrası da önemli.

3 günlük dünya, gerçekten de ömür çoook kısa. Bunu da eziyet ve hezimetle geçiremem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuda bahsedilen evi buldum

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-kas-sarilar-koyun-de-satilikmustakil-eski-tas-ev-379256878/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takeshi Kovacs -- 8 Mart 2017; 22:36:53 >
  • 20 yaşındayım 2.5 k maaşım var ailemle yaşıyorum ama arada ayrı eve çıkasım geliyor

5 sene daha kalırım evde;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek yaşayınca falan ne değişecek? Evlenmediğin sürece ailenle yaşamak kadar iyi ve normal birşey yok. Ailenle olduğun sürece hem daha rahat olacaksın hemde paranı köşeye atabileceksin, ailenede yardımcı olabiliyorsun.

Evleneceksen iş değişir ama üniversiten bitmemiş askerden dönmemişsen gene pek olacak durum değil.

23 yaşındayım ailemle oturuyorum.
    https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-antalya-muratpasa-yildiz-1-plus0-full-esyali-kiracili-giris-satilik-323253901/detay

https://www.sahibinden.com/satilik-daire/antalya-muratpasa?sorting=price_asc

örnek çok. nasıl bakıp göremiyorsunuz ?

59 bine 450 lira kiracılı, 60 bine 700 lira kiracılı daire diyor. geçen hafyata kadar 600 lira kiracılı olan ilan da vardı. çok uzak örnekler değil.

• öğrenci evleri merkezde ve üniversite binalarının çevresinde oluyor. 25-30 metrekare olanları bile var.
    Evet varmış 25-30 mt lik 1+0 giriş kat kulübe gibi daireler bunları belki dediğin gibi 600 e kiraya verirsin ama kiracı hemen kaçar bunlardan bu birincisi ikinci olarakta bu giriş kat küçücük daireleri elden çıkarmak istesen 6 ay beklersin satışın diye..

Benden sana tavsiye madem böyle yatırım yapacaksan ver 120-130 eli yüzü düzgün bişey al ara kat 600 yerine 800 e kiraya verirsin satmak istediğinde kolay satarsin artı senin bu linkteki kulubeler %5 ya artar ya artmaz yilda ama ara katlar rahat %15 artıyor bizzat kendim biliyorum..

• Çok bi avrupalılaşmış gördüm sizi !

32 yaşındayım ,avukatım ,kendi ayaklarım üstünde durabiliyorum ,ailemle yaşıyorum ,bu aileden kaçma merakı nedir anlamışda değilim?

Eskişehirde 600 lira kira getirisi olan ev 110.000 lira.
    Neyse.

20 yaşındayım tek yaşıyorum, her işimi kendim becerebiliyorum bence hayat için büyük bir artı.
    satması zor olur ama dediğin daireler 13-15 senede, aile için olan daireler genelde 20-30 senede bugünkü değer ile kendini amorti ederken bu daireler 7-8 senede kendini amorti ediyor. kar zarar açısından bakarsak çok daha karlı oluyor.
    değer artışı da emlak ortalamasında olur, çok da geri kalmaz.

120 bine 2 tane alsan kira geliri 1200 olur, bir tane alırsan 800. fark bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 8 Mart 2017; 23:33:46 >
  • Öğrenci ya da henüz meslek sahibi değilsen normal ama 24-25 gibi evlenip ayrılmaya hiç olmadı kendi işini bulup aileye destek olmaya bak yoksa iki taraf içinde huzursuzluk ve rahatsızlık hat safhaya ulaşır benden söylemesi tabi öğrenciysen sıkıntı yok...
  • 36 yaşında bekarım hala evdeyim
  • abim ve ben 27 28 yaşlarımıza kadar baba evinde yaşadık ve birikimizi yapıp evlerimizi aldık ve sıramız gelince evlenip kendi evlerimize taşındık. küçük kardeşim 18 yaşında üniversite okuyacağım diye kıbrısa çıktı gitti. okulunun son yılı work and travel ile amerikaya 6 aylığına çalışmaya gitti. amerikada canada sınırında bir yere gitmiş ve soğuktan bademciklerini kaybetti. konuşurken sürekli öksürüyor, sesini kendisi zor duyuyor ve işin kötüsü tedavisi yok, bir ömür böyle kalacak sesi. kıbrısta berbat evlerde berbat yataklarda yatmaktan bel fıtığı olmuş, ortopedik yatak haricinde yatamıyor ve sürekli belim belim diyip duruyor, çok üzülüyorum. okulunu bitirdi ama şuan 28 yaşında bilgisayar mühendisi adam hollandada depo bekçiliği yapıyor, kaçak göçek vatandaşlık kovalıyor. demem o ki bizim oralarda bi laf var, ekmeğin arasında her zaman helva olmuyor. evden ayrılmadığınız için yaşadığınız pişmanlık ayrıldığızda yaşayacağnızın yanında çok çok hafif kalabilir.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.