Şimdi Ara

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.646
Cevap
20
Favori
154.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Allahını seversen kendini daha fazla rezil etme ortaokullu kardeş.
    Bak Allahın adını verdim.
    Araba vergisyle bize hava atacak.
    Vay ...........

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    İşte dediğim 12 yaş cevabı. Hadi itiraf et aslında kaç yaşında olduğunu.
  • Hediye diye gönderseler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    quote:

    aliexpress ten ya da yurtdışından mal getirme olayını bu ülkeye akp getirmedi mi

    interneti bile akp buldu ne diyorsun

    Alıntıları Göster
    Tabi tabi nasıl da rahatsız oluyor bir kesim işte buna çok seviniyorum, aman yeter ki akp bir şey yapmış olmasın yaptı diye biri bir şey yazdı mı hayır olamaz akp kötü öcü tüüüü. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

    Halk Baş Kaldırmadığı İçin Hükümet Kaldırıyor (Başını)...

    Adam İstanbul'a Metro Yapmış, Allah Başımızdan Eksik Etmesin Diyenleri Haberlerde Görmeliydiniz. Sanki Cebinden Yaptı.

    Bunlarda Mal ve Para Paylaşımı Bu Şekilde 5 Aileye 1 Millete (o 1 Geri Alınacak o Ayrı)
    Böyle boş boş konuşacağına git hesap sor akp öncesi hükümetlere 1994 'te İstanbul 'da metro yapımına başlanıyor akp gelene kadar m1 hattı 14 km. 'lik metro hattı anca 7 senede bitiyor buna kimse laf edemez işin garibi bir de akp öncesini savunanlar ise kalkarlar derler ki teknoloji o zaman iyi değildi hızlı değildi derler, ama ne hikmettir ki 1900 'lerde Fransa 'da 1950 'lerde Abd demir ağları metrolar yerine altına çoktan örülmüştü işin garibi onlarda teknoloji vardı yaptılar kendilerine bize yapamazlar mıydı yaparlardı basarsın parayı yaptırırsın ha akp öncesi olanlar neden parayı basıp yaptıramadı eeeee imf ler gelmiş ülkeni ele geçirmiş bankalara giden faizlar batan bankalar varken ülkede biz kimmmmmm metro yapmak kim anca 7 8 yıl da 14 km. metro yapabiliriz fakirlikten o zamanda halk vergi veriyordu o zamanda vergilerimizle bir şeyler yapılabilirdi neden yapmadılar eeee işte halk yapan adamları seçti de ülke bugün 2014 'e kadar 142 km. metro ağı 2019 'da 441 km. ye çıkacak olan metro ağını gördü erdoğan cebinden para mı verdi nasıl oldu da oldu bu iş demek ki oluyormuş. O yüzden millet bugün yapılanları görünce tabi Allah başımızdan eksik etmesin der keşke akp öncesi olanlarda 15 yıl da bu yapılanları çatır çatır yapsalar idi de onlarada şükrediyor olsa idik. O yüzden geçin bunları geçinnnn millet bunları bilerek oyunu basıyor.




  • Arkadaşlar imza kampanyası başlatılmış bilginize.

    http://chng.it/BVpVjnGMgG

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Ürünü sipariş verdiğimiz tarih mi önemli vergilendirme için? Yoksa ürünün ülkeye giriş tarihimi önemli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Tabi tabi nasıl da rahatsız oluyor bir kesim işte buna çok seviniyorum, aman yeter ki akp bir şey yapmış olmasın yaptı diye biri bir şey yazdı mı hayır olamaz akp kötü öcü tüüüü. :)

    Alıntıları Göster
    İnsanların seninle dalga geçmesine mi seviniyorsun laaa? eminim ne dendiğini bile anlamamışsındır sen. cep telefonları da akp sayesinde de bari deeee ki daha rezil duruma düşüp eğlendir milletiii sonra artık öcü tüüü mü dersin başka şey mi orasını sennn bilirsin.

    seninle eğlenmek çok zevkli be. akp fanatikleri çok forumda ama senin kafaya ulaşan az var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murderyamf

    daha düne kadar bilen alıyordu, teknoloji ve iletişim geliştikten internet yaygınlaştıktan sonra aliexpress amazon tarzı siteler popüler oldu ve daha önce 150 euro olan gümrük muhafiyeti 75 e sonra 22 sonrada 0 a düşürüldü, ekonominin çökmesiyle beraber.

    herşeyi akp getirdi sanan süper zeka arkadaşım, teknoloji son 10 yılda çağ atladı, artık elinde mini bir bilgisayar var, herşeyi akp e bağlamanız teknolojiye ve onu geliştiren şirketlere mühendislere yapılan çok büyük bir hakarettir.

    kafanı çalıştır.

    evet 3 liralık sticker alıyorum misal, türkiye de yok. ben bunun ticaretini yapmıyorum. 3 liraya kargosu dahil herif bana çinden sticker yolluyor, ben niye buna 5,2tl gümrüğe sunum ücreti + %20 vergi vereyim? kime ne yararı var? boş muhabbet yapmayın şu kararı savunmayın.
    Ya neden akp diye görünce bir tuhaf hallere bürünüyorsunuz, akp zamanında geldi mi geldi bitti gitti bunu akp yaptı yapmadı mesele değil akp zamanında gelmiş olması üstüne sende bende birer ürün alıyoruz işimizi görsün diye Türkiye 'de yok diye ama sağında solunca gördüğün o kişiler var ya fırsatçılar para kazanıcılar senin benim bugün sahip olduğum hakkımın elimden alınmasını sağlayanlar işte onlar yüzünden yaşın yanında kuru yanar hesabı olduk. Bunlara laf eden yok ama akp suçlu bırakın abi kendinizi kandırıp durmayın devletin de suçu var ama sen yanındaki kişi ticaret yaparken ben o şu bu şikayet etmezsek bizim alacağımız malları başkaları 10 ar 20 şer alırsa nasıl diyeceksin bak ben sana gitti gidiyor da aldığım ürünleri satanların linklerini koyacağım.

    1 ay takibini yaptım ram alacaktım dedim aliexpress 'ten gelmesi 10 20 günü bulur Tr 'den alayım dedim 1 ay aradım durdum let go gittigidiyor n11 'de satış yapanlara tek tek baktım hepsi aliexpress 'ten alan kişiler nerede ise ve 13 tl 'ye 25 tl 'ye aldığım rami burada 35 45 tl 'lerden satan satana üstüne resimleri bile aliexpress 'ten alınma düpedüz her şey açık adamlar işi tezgaha çevirmiş gidip bunlardan almadı inat ettim gittim aliexpress 'ten aldım 10 güne kadar geldi 13 tl 'ye indirim vardı aliexpress 'te o sıra
    https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=2gb+ddr2+800+mhz+notebook+ram

    Başka bir ürüne geçeyim bunu da aliexpress 'ten aldım.
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/xiaomi-mi-usb-led-yeni-versiyon-beyaz-444720847

    Bak bu üründe aliexpress 'ten alınma benim aldığım yerlerden alıyor millet bana bedavaya geldi nerede ise ama görüyorsun fırsatçıları 40 tl 'ye yakın fiyata satıyor al 2 3 5 'e sat 40 'a ne güzel be üstüne vergide verme benim senin hakkın üzerinden elin uyanıkları çakalları ülkenin içine etsin sonra satışlar çok olunca devlette bakıyor yurtdışından normalin üstünde mal çekildiğini istatistiği ile görüyor eeeee devlet acımaz adama yaşın yanında kuru da yanar ama acımaz.

    Daha bunun gibi kaç tane sipariş geçtim ve birçoğunu da sitelerde görüyorum satan satana ve forumda bile satanlar var o fursatçılar.

    Biri bir işlemci var xeon 50 serisi dedikleri 116 tl 'ye bana geliyor ama forumda biri 140 tl 'ye satıp para kazanma derdinde hemde kargo parası ödeyeceğim kendi de 100 tl altında olduğu zamanlarda aldı büyük ihtimal ve yüzde 50 para kazanma derdinde beşki çocuk belki ticarete atılmanın zeminlerini hazırlıyor kendinde ama devlet görür bunları bir yere kadar der bu işin pokunu çıkaranlar yüzünden olan bize oluyor. Ama ne hikmetse o fırsatçılar suçlu değil kimse bir şey demiyor hatta şikayet edenler olarak biz görmezden geliyoruz engel olmuyoruz sen yanlış yapıyorsun demiyoruz bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali davranıyoruz sonra başımıza gelince yılan devlet oluyor.

    Agaaaa avrupa da komşu komşusunun gözünün yaşına bakmıyor ben vergi veriyorsam o da verecek diyor acımam diyor şikayet ediyor ve yanına gidip seni ben şikayet ettim diyebilecek kadar korkusuz ama biz de ise 3 maymunu oyna geç kenara. Ne zaman kuyruğuna basarlar devlet suçlu kasa da para kalmadı devletin işi yok belki yıl da birkaç milyon tl bile etmeyecek ithalatın peşine düşüyor sanıyorsunuz ha devlet bir günde kaç milyon tl ler giriş ve çıkış yapıyor işi yok birkaç milyon tl 'lik işin peşinde koşsun işin garibi hani bir de bu işin ticaretini yapanlar var ya onlar bak ne güzel hak aramasını biliyorlar çünkü onlar büyük yatırımcılar büyük kuruluşlar avukatları var cart curt her şey ellerinde bir şikayet ediyorlar devlete hopppp devlette gereğini yapıveriyor olanda bize oluyor. O yüzden devlet hatası olduğu kadar biz bu fırsatçıları görmezden gelmemizin faturasında da bizimde katkımız hiç kimse bana burada alınan karardan sonra ağlamasın neredeydik düne kadar vergi kesilince mi aklımız başımıza geldi.

    Bu ülkedeki insanlar hakkını aramayı kanunları nizamları yasaları bilmediği için zaten başına ne geliyorsa bu yüzden geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir3461

    hitlerde almanyanın ezici şekilde seçim kazanan başkanlarındandı.

    sonrası malum?

    oy kazanması bi halt olduğu anlamına gelmez. sadece iyi siyaset yaptığını gösterir.

    ama hizmet başarısı yerlerde. ağzına sıçıldı ülkenin.

    Alıntıları Göster
    Vayy bee demek ki muhalefet hitler kadar büyük görmeye başlamış Erdoğan 'ı da haa. Bu kadar da ifşa edilmez daha kimle kimi karşılaştıracağınızı bilmiyorsunuz bir de üstüne pot kırıyorsunuz meğer ki Erdoğan ne kadar büyük bir olmuş. Vayyyy. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: molella

    kardeş öküz altında buzağı aramaya, ince fikirler yürütüp kafa yorum beyin jimnastiği yapmaya gerek yok, vatandaş basit düşünür, zamanında birşekilde bu işten para kazananlara bu işi yüklemek akıl karı değil, devlet olarak bu işin tahmin ve öngörüsünü yapıp önlemini almak onlara kalmış, devlet büyükleri vs gibi baştaki yetki mevki sahipleri bu kanun açıklarından nasıl yararlanıyorlar bir bilsen suçu bu gariban vatandaşa yüklemezsin, sen vatandaşını bu gibi işlere yönlendirmemek zorundasın, bu işlerle uğraşıp 3 kuruş gelirini artıracak halde ise vatandaş, oturup düşüneceksin buna niye muhtaçlar diye, bu vergi meslesinin nedeni apaçık ortada, kasada para yok biyerlerden bulmak zorundalar.

    Alıntıları Göster
    Kasa da para yok devlet bir günde kaç milyon tl lik işler alıyor yapıyor satıyor borsa da değerlendiriyor işi gücü bitti bir yılda birkaç milyon tl lik işlemci hacmi olan olaya el attı.

    Devletin hatası var olduğu kadar bizlerin hatası daha fazla avrupa neden dürüst çünkü vatandaşı hak aramasını çok iyi bildiği için bilinçli bir topluma sahip olduğu için ve komşusu hata yapsın acımadığı için aslında iyi de yapıyor bugün şikayet edersin o komşunun bir daha hata yapmamasına vesile olmuş olursun biz de ise yol da zik zak çizen adamı görürüz ahaaaa diye güleriz mala bak sarhoş yol da zik zak çiziyor diye alay ederiz ama halbuki onu o an şikayet etsek belki polis 10 km. sonra onu enseleyecek ama yokkkk görmezden gelmek daha iyi eeee ne oluyor 20 km. sonra belki de bizim canımız yanacak kazaya karışacağız. Bu kafa değişmediği sürece yaşın yanında kurular daha çok yanacak. Vatandaş doğduğu tc kanunlarından sorumludur, adam askere gitmek için şubeye gidiyor abi ben ne yapacağım bilmiyorum bana prosedürü anlatır mısın diyor bizim arkadaş anlatıyor ama kaç kere bozdu sen kaç yaşındasın evladım 22 abi ne yaptın lise lisans ne bitirdin abi mühendis oldum askere gitmek için geldim bizimki diyor eee kısa dönem yapacağını bliyorsun dimi diyor evet abi uzun dönem varmış onu istemiyorum kısa dönem istiyorum ben 6 ay olandan tamam peki sen 18 yaşını geçmişsin artık kendinden sorumlu bir bireysin ve artık reşitsin üstüne 22 yaşındasın ve lisans mezunu olmuşsun buraya gelmeden önce askerlik kanunu olan ve ülkemizde tüm erkekleri kapsayan kanun olan 1111 sayılı askerlik kanunundan haberin var mı diyor yok abi bilmiyorum eeee işte buraya gelmeden önce onların hepsini tek tek okuyup sorumluluklarından tut yapman gerekenleri ve bilinçli olmanı sağlayan her şey orada yazılı iken sen bir şey açıp okumadan gelip benim karşıma abi ben ne yapacağım diye sorarsan gerisini yazmayayım çocuk yerin dibine giriyor olduğuna şahit oluyorum ha sıkıysa açsın ağzını siz benim hakkımda nasıl böyle konuşursunuz diye. Arkadaş bana diyor bir tanesi ya bir tanesi de gelip demedi şu kanunu ben okudum diye sitem ediyordu bana. Yani o kadar çok şey var ki bize daha çok semer vurulur bu ülke de biz de gazımızı almak için sosyal medya köşelerine geçip devlet böyle diye ağlar dururuz işin garibi akp gitse diğeri gelse bu seferde ona isyan edenler çıkacak ama bu sistem hiç değişmeyecek biz avrupa gibi bilinçli bir toplum olmayı hayal bile edemeyeceğiz.




  • reactor1111 kullanıcısına yanıt
    Gümrük bürosuna girişi. Zaten gümrükten çıktıysa ürün dağıtıma gönderilmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Böyle boş boş konuşacağına git hesap sor akp öncesi hükümetlere 1994 'te İstanbul 'da metro yapımına başlanıyor akp gelene kadar m1 hattı 14 km. 'lik metro hattı anca 7 senede bitiyor buna kimse laf edemez işin garibi bir de akp öncesini savunanlar ise kalkarlar derler ki teknoloji o zaman iyi değildi hızlı değildi derler, ama ne hikmettir ki 1900 'lerde Fransa 'da 1950 'lerde Abd demir ağları metrolar yerine altına çoktan örülmüştü işin garibi onlarda teknoloji vardı yaptılar kendilerine bize yapamazlar mıydı yaparlardı basarsın parayı yaptırırsın ha akp öncesi olanlar neden parayı basıp yaptıramadı eeeee imf ler gelmiş ülkeni ele geçirmiş bankalara giden faizlar batan bankalar varken ülkede biz kimmmmmm metro yapmak kim anca 7 8 yıl da 14 km. metro yapabiliriz fakirlikten o zamanda halk vergi veriyordu o zamanda vergilerimizle bir şeyler yapılabilirdi neden yapmadılar eeee işte halk yapan adamları seçti de ülke bugün 2014 'e kadar 142 km. metro ağı 2019 'da 441 km. ye çıkacak olan metro ağını gördü erdoğan cebinden para mı verdi nasıl oldu da oldu bu iş demek ki oluyormuş. O yüzden millet bugün yapılanları görünce tabi Allah başımızdan eksik etmesin der keşke akp öncesi olanlarda 15 yıl da bu yapılanları çatır çatır yapsalar idi de onlarada şükrediyor olsa idik. O yüzden geçin bunları geçinnnn millet bunları bilerek oyunu basıyor.

    Alıntıları Göster
    yaranıza bastık sanırım. hesabı sandıkta soruyoruz zaten ama büyük bir mal topluluğu var akp diye haykıran.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

    yaranıza bastık sanırım. hesabı sandıkta soruyoruz zaten ama büyük bir mal topluluğu var akp diye haykıran.

    Alıntıları Göster
    İşte mal topluluğu dediğiniz için akp iktidar olmaya devam edecek bu kibir sizi bölmekten öte gidemez gitmedi gitmeyecekte. :) Bu kafa ile devam edin.

    Ve yaranada basılan bir şey yok, gerçekler yazıyor orada ha görmek mi istiyorsun git o metroları 6. mı 7. mi ne açıldı akp öncesi o 1 di ve 14 km. idi. Biniyorsun iki dakika sonra iniyorsun gibi metroya bak 2001 'e kadar ülkende 14 km. metro ağı heytttt abd eyaletlerin altını metro ağları sermiş 1950 'lerde Japonya keza öyle üstüne rekoru sanırsam Fransızlar kırmış 1900 'lü yıllarda ama ne hikmettir ki Türkiye 'miz darbeler asmalar ordu göreve demeler koalisyonlar banka hortumlanmaları imar bankaları kapanan iş yerleri doların bir günde iki katını görüp gecelik faizin yüzde 7000 'lere fırlaması ve bir sene de 4 kez hükümet kurulması sene 1977 sonra bugün akp kötü oluyor neden 2019 'da metro ağını İstanbul 'da 441 km. 'ye çıkarmak üzere oldu diye üstüne yetmiyor yaranıza bastık herhalde haaaaaaa ahhh keşke yarama basılsa da önünüzde saygıyla eğiliyor olsam şu yazdıklarınıza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 18 Mayıs 2019; 9:16:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    İşte mal topluluğu dediğiniz için akp iktidar olmaya devam edecek bu kibir sizi bölmekten öte gidemez gitmedi gitmeyecekte. :) Bu kafa ile devam edin.

    Ve yaranada basılan bir şey yok, gerçekler yazıyor orada ha görmek mi istiyorsun git o metroları 6. mı 7. mi ne açıldı akp öncesi o 1 di ve 14 km. idi. Biniyorsun iki dakika sonra iniyorsun gibi metroya bak 2001 'e kadar ülkende 14 km. metro ağı heytttt abd eyaletlerin altını metro ağları sermiş 1950 'lerde Japonya keza öyle üstüne rekoru sanırsam Fransızlar kırmış 1900 'lü yıllarda ama ne hikmettir ki Türkiye 'miz darbeler asmalar ordu göreve demeler koalisyonlar banka hortumlanmaları imar bankaları kapanan iş yerleri doların bir günde iki katını görüp gecelik faizin yüzde 7000 'lere fırlaması ve bir sene de 4 kez hükümet kurulması sene 1977 sonra bugün akp kötü oluyor neden 2019 'da metro ağını İstanbul 'da 441 km. 'ye çıkarmak üzere oldu diye üstüne yetmiyor yaranıza bastık herhalde haaaaaaa ahhh keşke yarama basılsa da önünüzde saygıyla eğiliyor olsam şu yazdıklarınıza.

    Alıntıları Göster
    yazdıklarınızı okumadım boş muhabbete karnım tok. türkiye istanbul dan ibaret değildir. ülkeyi soyup soğana çeviren akp ye metro için minnettar mı olmalıyım ? ne yapsaydım gelip metroda mı yatalım ?

    ha birine minnet edecekseniz bana edin metronun parası benden çıktı.

    geçim, yaşam kalitesi beni bağlar ve YOK YOK YOK.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

    yazdıklarınızı okumadım boş muhabbete karnım tok. türkiye istanbul dan ibaret değildir. ülkeyi soyup soğana çeviren akp ye metro için minnettar mı olmalıyım ? ne yapsaydım gelip metroda mı yatalım ?

    ha birine minnet edecekseniz bana edin metronun parası benden çıktı.

    geçim, yaşam kalitesi beni bağlar ve YOK YOK YOK.

    Alıntıları Göster
    Geçeceksin bu işleri üyeeee bu ülkenin başına gelende bu yüzden zaten herkes der ki ben bakarım cebime ben bakarım karnımın doymasına demekten geliyor ne geliyorsa hep çıkar hep menfaat hep nasıl onu bunu kazıklarım yolarım cebimi doldururum kafası.

    Okumamışmış tabiiii işine gelmiyor desene benim ideolojim var o yüzden bütün yazılanları kapattım sadece aklımın içindekiler benim için doğru desene işte bu yüzden bir adım ileri gidemez bölüne bölüne ufalır bir ülkeyi yönetemez hale gelirsiniz nedennnnn çünkü hep tepeden bakarım zihniyeti ile benim dediğim sadece doğru dediğinizden dolayı bir arpa boyu yol alamadınız alamazsınızda, ben sadece bir tane metro örneği verdim gözünü kaldırıp bakarsan misal otobüste isen veya bir binada isen bak bakalım etrafına şu milletteki arabaları bir gör kaç model kaç senelikler kaç paralar bir gör de ondan sonra ben niye sahip olamıyorum diye kendine sor bunları çünkü diyorum sahip olamadığın için gelip burada devlet kötüüüü bize bakmiyiiii diye yazanlar sizler oluyorsunuz hayatında kendisine vasıf katamayanlar boş üniversiteler bitirip 2,2 ortalama ile mezun olamayanlar 5 10 k maaşları hayal ederek nefes alırlar ve gelirler sağ da sol da gazını alırlar, metronun parası senden benden bu milletten çıktı ama zamanındaki yöneticiler milletimden aldıkları paraları icraate değil imf lere üstüne bankalara faizlere kötü yönettikleri için mahvettiler şimdikiler ise icraate o beğenmediğiniz betonlara inşaatlara yapılara köprülere meydanlara gömüyorlar ve icraat yapıyorlar en azından faizlere o ülkeye bu ülkeye uçmuyor bu senden benden çıkan paralar. İşte bunu adınız gibi bildiğiniz için ve bildiğiniz hal de minnet duymaz nankörlük edersiniz size ne müstehak biliyor musunuz ben razıyım o eski günleri yaşamaya çünkü yaşadım ve ölmedim karın tokluğuna mutlu oldum ve yine o hayatı yaşarım peki siz sizler iphone 'siz laptop sız internetsiz üstüne dh a girip ona buna nefret kin kusmadan yaşayabilecek misiniz? Dua ediyorum o günleri yaşayalım diye yaşayalım ki niye bugün o insanlar şükrediyor minnet duyuyor olduklarını anlayabilesiniz. Tokat yemeden tokat atmayı öğrenemeyenlerin bugün ağlamasına şahit oluyoruz işte sosyal medya ortamlarında.

    Bunu da okuma okuyamazsında zaten gerçekler acı gelir insana.




  • %20 gümrük vergisinin üzerine arti olarak kdv ve ötv varmi. Net bilgisi olan varmi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.