Şimdi Ara

22 Ayar Bilezik Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 22 ayar bileziği bozdururken gramında kaç tl fark eder. Yani gramını 90tlden aldığım bileziği bozdururken kaç tl'den bozdururum ?

• Yukarı
  • yukarı
  • yukarı
  • 22 ayarda 90 tl fiyat olarak nitelendirmeyelim. İşcilik farkı oldugundan dolayı fiyat o şekilde olmustur. 22 ayar 916 milyem dir. 24 ayar 995 milyem üzerinden satın almış gözüküyosunuz.24 ayar olarak almış gözükmenizin sebebi işçilik farkından kaynaklı sanırım.Normal şartlarda işçiliksiz gram altını degerlendirirsek 22 ayar şu saat itibariyle gramı 85.367 Tl olarak hesapladım.24 ayarda 92.791 tl olarak gözüküyor..

Örnek :

100 gr. işçilikli bir bilezik

>100x956/995=96,98 gr.(has gram) bunuda 92.791(24 ayarın fiyatı) ile çarparak fiyatını bulmus oluruz.
    >96,98x92.791=8999,32 TL olur.

bunu bozduracagınız zaman işçiliği öldüğü için hurda olarak nitelendirilir. bu yüzden gramda milyem olarak düşüş olur. 100*956 olarak aldıgınız bilezik 100*914 olarak işlenir

hadi eyvallah :D (kuyumcu ustasından sizin için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esC# -- 23 Ocak 2014; 21:39:27 >

• Üstad çok teknik anlatmışsın da kısacası şöyle diyeyim cevaplarsan sevinirim. 22 ayar işçiliksiz bir bileziği aldığım an tekrar bozdursam. Gramında kaç tl farkeder, kuyumcu kaç tl altına alır yani ?
  • esC# kullanıcısına yanıt
    hocam bi sorumda benim var yazsam yardımcı olurmusun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teorik olarak soruyosunuz sanırım ama işçiliksiz bir altın alamazsınız . Diyelim ki aldınız şu gün itibariyle gramını 85.367 Tl den alırısınız . İşçilik yok diyosunuz o zaman 85.367 Tl den bozdurursun. Yani fiyat farkı oluşmaz .
  • Tabi hocam sorabilirsin
  • Hocam emin misiniz? Kuyumcu adam, sattığı fiyattan geri alır mı ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CekomastikSilikon

Hocam emin misiniz? Kuyumcu adam, sattığı fiyattan geri alır mı ki ?

Almaz Tabi ki ama siz işçiliksiz diyosunuz.böyle bişey imkansız . Ben varsarak söylürüm işçiliksiz olarak dediğiniz için. Yoksa olaya işçilik farkı girer ve fiyat farkı illaki olusur.
    İşçiliksiz ürün alamazsınız.Fiyat farkı ürünün işçiliğinden ötürü ortaya cıkar.Bu yüzden fiyat farkı olusur.Eger siz işçiliksiz diyorsanız fiyat farkı olusmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esC# -- 23 Ocak 2014; 22:02:23 >
  • ya hocam işçiliksizden kastım en az işçiliği olandı :)) Sen baya teknik baktın konuya ama yinede bilgilendim çok teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.