Arkadaşlar normalde incisözlükten nefret ederim fakat facebookta dolaşırken arkadaşımın paylaştığı yazı gözüme çarptı.İnci sözlük bir eylem planı hazırlıyor ve ekşi sözlükte destek vereceğini belirtmiş eğer internet hepimizin ortak yaşam alanıysa buna sahip çıkmalıyız :) Ben paylaşılan entryyi direk paylaşayım(aihm ve istanbul yürüşü)
quote:
1 plan ama önce şöyle bi şart varmış beyler. iç hukuktan tatmin edici karar alamamak. demek ki ilk hedefimiz türk mahkemeleri.
applications to the court should be sent by normal post or by fax address: european court of human rights council of europe 67075 strasbourg-cedex france tel: +33 (0)3 88 41 20 18 fax: +33 (0)3 88 41 27
not:beyler ilgili form ile birlikte belgelerini belirtilen adrese göndermemiz gerekiyor. aihm başvuru ücreti almamaktadır. * aihm’de türkçe olarak hizmet veren bir masa mevcuttur ve başvuru belgelerimizi türkçe olarak gönderebiliriz
hukuktan anlayan varsa pmden ulaşsın ona göre düzenleyelim.
anlamayanlar için :başvuru sadece posta yoluyla yapılıyor beyler. verdiğim formu doldurcaz. türkçe olarak. ve verilen adrese postalanıcak. tüm inci tek bi form doldurucak.
özet: 1- tecavüz, taciz, artar. 2- atatürk'ün en çok savunduğu "özgürlük" terimi resmen elimizden alınmış olunur. 3- inci sözlüğe muhtemelen giremeyiz amk. up to the sky 4- doğru bilgiye ulaşmak, araştırma yapmak, farklı görüşlerin paylaşılması neredeyse imkansız olur. eklendi 5- tek tip insan yetiştirme politikası olur. eklendi 6- herkese birer at gözlüğü hayırlısıyla giydirilmiş olur. eklendi 7- aptal yerine konmuş oluruz eklendi
ayrıca (bkz: 22 ağustos sansürüne karşı istanbul eylemi)
beyler twitterdan anlamıyorum anlayan birisi #inciaihmde şeysi olarak yapsın.
şimdi beyler öncelikle bir plan oluşturalım.
1. ne zaman? 2. sadece incisozluk ile mi yoksa tüm platformlarla ortak mı?
kararımızı verdikten sonra olan biten'den duyuru yapılacak. ardından her ortamda yayacağız. işin grafik çalışmalarını kuafor cengiz ben yaparım diyor beyler . facebook'tan paylaşılacak sloganlı ufak el ilanları olacak. sloganlar belirlenecek vb.. ilk olarak şu 4 maddeyi belirlemek gerek.