Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 10 EYLÜL 19045.4894 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (422. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
41.705
Cevap
607
Favori
1.791.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TeKNoYDN

Hocam Asus K52JR notebook um var kendi içinde bulunan windows 7 yi kullanmıyorum kendim başka windows 7 yükledim (bildiğiniz yöntemlerle) çünkü kendinden olanında çok program var ve çok kasıyordu. Her neyse ben şu an orjinal yani içindeki windows 7 yi yüklemek istiyorum ama notebook başlarken F9 a basıyorum Windows Setup EMS gelmesi gerekirken sadece windows 7 ultimate(kurtarıldı) ekranı geliyor ona basınca da normal açılıyor. Açıkçası recovery bölümü bir şekilde zarar görmüş. Sorum şu ben internetten sıfır hiç oynanmamış win 7 home premium indirsem (içindeki de buydu notebook'un) yükleme ekranında notebookun altındaki windows key i girsem kabul eder mi? bunu şundan dolayı istiyorum oradan da windows 10 a geçiş yapacağım orijinal olsun istiyorum. teşekkürler şimdiden

evet orginal olur ordanda upgrade yapar sonra temit kurulum yaparsin win 10 aktif oldukdan sonra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Prince of Darkness

quote:

Hocam Asus K52JR notebook um var kendi içinde bulunan windows 7 yi kullanmıyorum kendim başka windows 7 yükledim (bildiğiniz yöntemlerle) çünkü kendinden olanında çok program var ve çok kasıyordu. Her neyse ben şu an orjinal yani içindeki windows 7 yi yüklemek istiyorum ama notebook başlarken F9 a basıyorum Windows Setup EMS gelmesi gerekirken sadece windows 7 ultimate(kurtarıldı) ekranı geliyor ona basınca da normal açılıyor. Açıkçası recovery bölümü bir şekilde zarar görmüş. Sorum şu ben internetten sıfır hiç oynanmamış win 7 home premium indirsem (içindeki de buydu notebook'un) yükleme ekranında notebookun altındaki windows key i girsem kabul eder mi? bunu şundan dolayı istiyorum oradan da windows 10 a geçiş yapacağım orijinal olsun istiyorum. teşekkürler şimdiden

evet orginal olur ordanda upgrade yapar sonra temit kurulum yaparsin win 10 aktif oldukdan sonra

tamam hocam ben bi win 7 home premium sp1 msdn indireyim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Prince of Darkness

quote:

tamam hocam ben bi win 7 home premium sp1 msdn indireyim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN-61

quote:

Orijinalden alıntı: hie

Arkaplan resimlerine nasıl ulaşabilirim ? , Hedef dosya göstererek duvarkağıdı değiştirdim, daha sonra kendi resimlerine bakmak istediğimde ulaşamıyorum. Sizde deneyebilirmisiniz arkadaşlar. Nasıl bulabilirim duvarkağıtlarını ?

c:/windows/web

içinde olması lazım.

Aynen dediğin gibi çıktı, sağol hocam
  • OtoburPirana kullanıcısına yanıt
    Hocam bende windows 7 ultimate vardı - Sahte lisanslı. Bunu windows 10 a yükseltmek için rezerve ettikten sonra windows lisansınız geçerli değil diye hata vermeye başladı. Masaüstü arkaplanı na resim falan koyamıyordum. Bu yüzden home basic yükleyip windows 10 a orjinal lisans ile yükselttim. Kendi tecrübelerime dayanarak bildiğim sahte lisans yükseltme yapamıyor.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    deneyip yorum atacağım.Çözümü varsa bildiririm
  • Sağ altta Yeni Bildirimlerin göründüğü Eylem Merkezi ikonuna tıkladığınızda açılan pencerede altta Bluetooth yazısı ve ikonu görülüyor. Bunun üstüne bir kere tıkladığınızda Bluetooth açılıyor ve renk değişiyor ve yine aynı şekilde bir kere daha tıkladığınızda kapanıyor. Bu kısımdaki Wi-fi de aynı şekilde kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 6 Ağustos 2015; 10:50:42 >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Admuncher da çok iyi. Üstelik bedava. Bunlar reklamları sözde engelliyor. Yine reklamlar yüklenip sayfayı yavaşlatıyor, hem de kotadan yiyor. Ama admuncher, en baştan engelliyor.

Admuncherla birlikte bunlara pek iş düşmesede internette reklamsız sörf için bu 2 eklenti ve programın mutlaka çalışması gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış biliyorsunuz. Şuan orjinal ile korsan arasında fark yok, ikisiyle de windows 10'a yükseltilebiliyor. Siz de farklı bir durum olmuş olabilir. Windows 7'yi hangi yöntemle etkinleştirmişdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cenkay KESER

Herkesin istediği, merakla beklediği Microsoft Edge Reklam Engelleme yönetimi geldi beyler.
    http://windowsdestek.net/microsoft-edge-reklam-engelleme/

Bu edge ye özel birşey değil ve aynı zamanda bir zaman sonra filtreler güncelliğini yitirecektir.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum hocam pixel pixel ve sanki aa uygulanmamış gibi simgeler ve yazılar iğrenç ve büyüdükte flu hale geliyorlar.
  • Arkadaşlar Yeni Gelen Güncelleştirmeyi Alabilen Varmı Sistemim ; Windows 10 Pro 64 Bit
  • Windows Update Güncelleme geldi Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081424) güncellemesi olarak yükledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Şu konuya son kez yazıyorum artık! Windows 10 da ciddi görsel problemler var..

1.si windows 10 u indirip, 1920x1080p de yazı/metin boyutunu önerilen % 100 e alındığında görev çubuğundaki simgelerin nokta gibi çıktığını görünce , yazı /metin boyutunu %125 (ya da %150 ) alan , sonra bir nebze görev çubuğu simgelerinin ( bana göre yine yetersiz) çok azda olsa büyüdüğünü ama bazı menülerin (esed nod32 açılış bildirimi , bazı launcher ve bildirim menülerinin) çok çirkin bir büyüklükte ekrana geldiğini görebilen tek kişi ben miyim?

2. si yine 1920 x 1080p de , yazı/metin boyutunu %125 yapıp aygıt yönetici > görüntü bağdaştırıcıları (nvidia amd herneyse) > sağ tık > özellikler dediğinizde sürücü bilgilerinin çıktığı panelde yazıları net okuyabilen var mı? (win 10 için clear type falan hikaye bu arada)

Biri çıksın desin ki; "1920x1080p de yazı/metin boyutu %100 / %125 / %150 / % 200 de görev çubuğu simgeleri de büyük yazılarda cam gibi..?? "

Dediğin durumları ben de yaşıyorum. Windows 10'da görsel öğelerin büyüklükleri arasında bir dengesizlik var.

%125'teyken çubuk ve masaüstü simgeleri normal bir görünümdeyken yazılar olağandan büyük geliyordu. Ben de %100'e çektim. Bu sefer de yazılar normal büyüklüğe döndü; ama simgeler fazla küçüldü.

Ben alıştım artık böyle bir görüntüye ama.

ClearType'ın aman aman bir etkisini ben de göremedim.

• Hocam, windows 10'da açılış hızını artırmak için bildiğiniz bir yöntem var mı?
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemin pro mu home mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagkan1905

quote:

Orijinalden alıntı: LoveTheMooN

Bende dün windows 10 home yükledim fakat ne hoparlörü çalıştırabildim nede windows.old dosyasını silebildim. Hoparlörde hiçbir sorun yok ama ses gelmiyor bir türlü anlamadım. Windows.old dosyasını home sürümü olduğu için mi silemedim acaba, konuda anlatılan şekilde yapmaya çalıştım.

Hoparlör için Denetim Masası > Ses'ten kullanacağınız hoparlörü varsayılan olarak ayarladığınıza emin misiniz?

Kurcalamadığım yer kalmadı, varsayılan olarakta seçtim yok ses gelmiyor fakat ön kulaklık girişine kulaklık takınca ses geliyor ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ragnar kullanıcısına yanıt
    Windows 7 loader ile etkinleştirmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Şu konuya son kez yazıyorum artık! Windows 10 da ciddi görsel problemler var..

1.si windows 10 u indirip, 1920x1080p de yazı/metin boyutunu önerilen % 100 e alındığında görev çubuğundaki simgelerin nokta gibi çıktığını görünce , yazı /metin boyutunu %125 (ya da %150 ) alan , sonra bir nebze görev çubuğu simgelerinin ( bana göre yine yetersiz) çok azda olsa büyüdüğünü ama bazı menülerin (esed nod32 açılış bildirimi , bazı launcher ve bildirim menülerinin) çok çirkin bir büyüklükte ekrana geldiğini görebilen tek kişi ben miyim?

2. si yine 1920 x 1080p de , yazı/metin boyutunu %125 yapıp aygıt yönetici > görüntü bağdaştırıcıları (nvidia amd herneyse) > sağ tık > özellikler dediğinizde sürücü bilgilerinin çıktığı panelde yazıları net okuyabilen var mı? (win 10 için clear type falan hikaye bu arada)

Biri çıksın desin ki; "1920x1080p de yazı/metin boyutu %100 / %125 / %150 / % 200 de görev çubuğu simgeleri de büyük yazılarda cam gibi..?? "

Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Şöyle bir geçici yöntem buldum. Bazı programlarda işe yarıyor. Programı sağ tıklayıp özellikler diyince orada uyumlululuk sekmesindeki "Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak" seçeneğini seçince düzeliyor.

• @MühendisMurat konu sahibi arkadaşa teşekkür etmiştim. tekrardan teşekkür edeyim aklıma gelmişken. sağolsun konuya sahip çıkıyor ve herkesle ilgilenmeye çalışıyor. konunun ilk sayfası da o kadar anlaşılır ki. resmen sabır üzerine kurulmuş bir konu ve anlatım mevcut.

benim 2 sorunum var ama tekrar kurmaya üşendiğimden o şekilde kalacak sanıyorum bir sorun çıkana kadar.

1-windows 7 ultimate'tan yükseltmiş olduğum loader ile aktive ettiğim işletim sistemim vardı. media creation tool ile indirip yükseltmeye çalışmıştım. yükseltmede 3 seçenek varken bende 2 seçenek aktif olmuş ve ayarları, şifreleri, dosyalarımı koruyu seçemediğimden ortadaki seçeneği seçerek win 10 pro'ya sorunsuz bir şekilde yükseltmiştim. daha sonra yaklaşık 1-1,5 gün uğraşarak programlarımı, oyunlarımı, şifrelerimi teker teker tekrar girmiş ve bilgisayarı win 10 olarak kullanmaya devam etmiştim. bu anlatımdan sonra sorunuma geleyim; windows açılış sürem 1,5 dakika civarında -ki bilgisayarda 120 gb ssd var- temiz kurulum yapın denildi bu da sıfırdan format atmam demek sanıyorum?? o yüzden çok da önemli bir sorun olmadığından pek ellemek istemiyorum. sonuçta o 1-1,5 günlük süreci baştan yaşamam gerekecek temiz kurulumda.

2-bir diğer sorun da mevcut lisanslama sorunu. orijinal bir win 7'ye sahip olmadığımdan herkesin kullanmış olduğu mevcut key ile aktive ettim. bilgisayara sağ tık yapıp özelliklere girdiğimde windows etkinleştirildi yazıyor. ancak lisans son tarihi 28.01.2016 olarak gözüküyor. o zamana kadar bir çözüm bulunur diye umut etmekten başka yapacak bir şey yok sanıyorum.

bu iki konuyla ilgili yardımcı olabilecek olursa memnun olurum. konu sahibi Murat beye tekrardan teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.