Şimdi Ara

21 yaşından sonra piyano?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 21 yaşındayım. piyano çalmak istiyorum. internette bu yaştan sonra zor olur tarzı yorumlar okudum bu ne kadar doğru? kursa gitmem gerekirmi (evde kendi kendime öğrenebilirmiyim?). eğer kursa gitmem gerekir diyorsanız. istanbulda tavsiye ettiğiniz kurs varmı?

• Hayır kesinlikle zor falan değildir. Bu kısmen geç yaşlarda bir enstruman çalmaya başlayıp sıkıya gelemeyip bırakanların uydurduğu bahaneden öteye gitmez. Kişinin iradesi yoktur biyerde takılır, sıkılır, çalmayı bırakır, "çocukken başlamak gerekliymiş şimdi zor oluyor" diye kılıfıda takar. Diğer popüler bi kılıfda "yeteneğim yokmuş" dur... Böyle bişey kesinlikle yok. Kesinle geç de değil zorda değil...

Mutlaka kursa gidilmesi gerekir. Armoni okunarak öğrenilebilecek bişey değildir. Ankarada oturduğum için kurs tavsiye edemiycem...
  • yorumunuz için teşekkür ederim beni iyice heveslendirdiniz . iyi bir hoca bulabilirsem çok güzel olcak
  • Eğer amacınız dünyaca ünlü bir piyanist olmak değilse geç kalmadınız. 25 yaşından sonra gitarla tanısmış büyük gitaristler var mesela (nadirdir ama bu yanıltmasın, yetenek ister) fakat geç diye bir şey yok.

Neden geç olsun ki? Siz gerekeni yaparsanız öğrenmek isterseniz, iki gün sonra sıkılıp bırakmazsanız, çaba sarfederseniz ve en önemlisi bu yaptığınızdan zevk alırsanız söyleyin bana öğrenmenize ve çalmanıza ne engel olabilir? Benim aklıma bir şey gelmiyor açıkçası.

Evinizde bir piyanonun olması şart bildiğiniz üzere. İyi bir hoca, istek ve sıfırdan büyük değerde bir müzik kulağı ile birlikte istediğiniz sonuçları alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer başka bir konuya yazdığım mesajı kopyalıyorum;

"Temelde 88 tuşu, çekiç etkisi taklit eden, tuş hassasiyetli, ve en azından sustain pedallı bir digital piyano ilk aşamada yeterli olacaktır. Eğer 2-3 sene sonra iyi kötü çalabilir durumdaysan ve hala istekliysen, müzik türüne göre daha gelişmiş birşey alırsın. Popüler müzik türleri için daha ıvır zıvırı ritmi vs. olan bir digital piyano, yada klasik ve jazz için akustiği daha iyi taklit eden bir digital piyano yada direk akustik piyano alırsın. 2-3 sene sonra türün klasik olacaksa, kurs değil özel ders daha yararlı olur. Hobi olarakta çalıcak olsan, sanki klasik müzik konser piyanisti olacakmış gibi, aynı müfredatta ilerlemeni tavsiye ederim. (hanon-czerny den, taa chopin etudelere doğru :) ) Yaş olayına gelince; yaş olayı klasik müzik repertuvarına sahip, profesyonel konser piyanisti olacak biri için önemli olabilir. Oda okulların yaş sınırlamasından dolayı. Öğrenme hızı bakımından da yarar sağlar biraz ama kesinlikle çok büyük ve önemli bir etken değil. Önemli olan istek, tutku ve azimdir. Biraz parmakların oturduğunda 1-2 senede, çalınması nispeten kolay klasik eserleri bile çalabilirsin. Böyle kolay, ama çok güzel duyulan klasik eserler var, onları çalmak devam etmek için itici güç olacaktır."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20 yaşından sonra boy uzatmak...
    13 yıl önce açıldı
    17 YAŞINDAN SONRA BOY UZAR MI
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.