Şimdi Ara

21.01.2018 Ocak direksiyon sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarın sabah 9 da direksiyon sınavım var istanbul/esenyurt
    İNŞALLAH geçerim yarin durumu bildiririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinirliBiber -- 22 Ocak 2018; 17:18:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yarın 16:30 da sınavım var, ben de bildiririm durumu.

    Başarılar.
  • Hocam ne oldu geçtiniz mi ?
  • Sınavı geçtiniz mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSBurak61 -- 21 Ocak 2018; 12:13:36 >
  • Sonuç: Başarılı

    Sabah 9 da aracın yanında bulundum kaputu,arka bagajı açtırdılar bunları nedir anlat bakalım dedi a'dan z'ye anlattım sonra arabaya bindik gösterge,kalorifer sistemi, felan filan sordu sonra aracı çalıştırdım sol sinyal verip çıktım düşündüğüm nokta 4 duba arası park etmekti onuda ileri geri felan düzlemeye çalışırken direksiyon hoca,komisyon dışarı çıktı direksiyon hocamın gizliden el işaretleri ile tamamladım parkuru...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinirliBiber -- 21 Ocak 2018; 12:50:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SinirliBiber

    Sonuç: Başarılı

    Sabah 9 da aracın yanında bulundum kaputu,arka bagajı açtırdılar bunları nedir anlat bakalım dedi a'dan z'ye anlattım sonra arabaya bindik gösterge,kalorifer sistemi, felan filan sordu sonra aracı çalıştırdım sol sinyal verip çıktım düşündüğüm nokta 4 duba arası park etmekti onuda ileri geri felan düzlemeye çalışırken direksiyon hoca,komisyon dışarı çıktı direksiyon hocamın gizliden el işaretleri ile tamamladım parkuru...

    Sıkıntısız şekilde ben de geçtim. Uzun bir yokuş vardı orada debriyaja basarak indim hızı sabitleyip 60'ı geçmemek için hoca hiç çalışmadı herhalde arkadaş dedi. Bazı gözetmenler moral bozabiliyor. Bir iki defa da sinyali unuttum, daha doğrusu unutmadım ama 500 metre önceden sinyal yakmak neyin nesi oluyorsa kurs hocam sağolsun uyardı o şekilde hallettim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jokerberg

    Ben geçtim ama komisyon olayı cidden çok önemli . Komisyon başkanı abla iyi anlayışlı biri denk geldi ama arkada komisyon üyesi yaşlı bir komisyon üyesi geldi (şuan çok şey yazmak isterdim kendisi hakkında ama yazmıyorum forum kuralları gereği) adam bildiğiniz hatamı aradı .

    Ben ilk 20 dakika her şeyi mükemmel yaptım işte , komisyon başkanı abla şey dedi hatta "iyi her yerde sinyal filan veriyorsun , güzel sürdün" filan . Neyse işte ani fren kısmında bana birşey dedi ben anlayamadım tabii neyse . Ben orada yarım saniye geç basmışım komisyon başkanı uygun dille açıkladı . Ama arkadaki komisyon üyesi bildiğiniz sevindi ve bir şeyler dedi dalga geçerek(buraya yazmayayım şimdi). Neyse işte buraları da atlattım yine düzgün her kurala uyarak sürdüm. Hatta bir yerde öndeki 2 kurs arabası aşırı yavaştı sollama da yaptım düzgünce.Geldim paralel parka.

    Ben ilk park yerine girdim sedanlar için olan ama şöyle bir sıkıntı vardı . Herkesin çizgisinde sıkıntı yoktu ama ilk park yerindeki çizgi bildiğiniz silinmişti. Ben neyse kursta gördüğümü aynen uygulamaya çalışarak ilk hamlemde girdim işte . O sırada komisyon üyesi dışarıdan " haaaewqewq dışarıda geniş kaldı qewewqsda hamlen de vağr mıh gi " filan bildiğiniz toxiclik yapıyordu panik yaptırıyordu. O sırada benim kurs hocam baya sinirlendi fırça çekti buna dedi ne hakkı , 2 hamle hakkı daha var , öne toplayıp gelecek sonra geri gidecek işte şeylik yapma filan dedi .

    Sonra ben öne doğru yavaş yavaş toplayarak gelmeye çalıştım. O sırada kurs hocası dışarıdan kafasıyla az daha gel az daha gel tarzı hareketler yaptı . Geri giderken de aynı tarz yaptı ve benim 3 hamlem bitti. Komisyon başkanı dışarı çıktı olmuş tamam dedi , komisyon üyesi "aslığnda tağm olmadığ ama neyseğ" filan demeye başladı . Adam bildiğiniz birini sınavda bırakınca zevk alan tiplerden .

    Neyse işte sonra başladığım yere getirdim arabayı ve sınavım bitti. Kurs hocama dedim sonuç ne oldu diye , geçtin dedi. (orada fırça çekmese geçemezdim muhtemelen çünkü toxic komisyon üyesi bırakmak için can atıyordu)

    Ben şunu soracağım geçmişimdir demi artık emin olamıyorum . Başladığım yere kadar getirdim . Kurs hocası da geçtin dedi ama komisyon başkanı ve üyesiyle daha konuşmadım


    Yeni girecekler için : Umarım iyi komisyon başkanı ve üyesi denk gelir.Allah'tan komisyon başkanı abla iyiydi ve son kararı o veriyordu.

    Geçmişsindir hocam, aksi durum olsa indirirler arabadan zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jokerberg

    Umarım öyledir aynen , hatta bir yerde kırmızı yanıyordu yaya geçidiydi . "Geç geç kimse yok" dedi ama bekledim valla .İçimden "kesin fake'dir bu"dedim (muhtemelen öyleydi)

    Aynen hocam fake atıyorlarmış, mesela 4e at diyorlar ama 60ı geçerse indiriyorlar gibi gibi.
  • Bu komisyondan komisyona değişiyor gibi direksiyon sınav maceramı anlatayım bu konuyu okuyacak ehliyet alacak arkadaşlara bi nebze faydamız olsn heyecanlarını yensin.

    İstanbul/Esenyurt bahçeşehir tarafında sabah 8 gibi minibüsle gittim yağmurda vardı ogün bekle bekle sınav zamanını baya ıslandım 09:00'a kadar sap gibi bekledk Sonra benm kursun arabası Geldi açtm kapıyı ''Selamun aleykum'' dedm komisyon hoca binme kaputu aç dedi açtık harfi harfine anlatıyorum bildiklerini söyle dediler Gösterdim akü,motor soğutma suyu deposu,motor yağ Koyulduğu yer+cubukta kapaktan kontrol ediliyor araç (renault clio 1.5Dci 2014 model) sonra kapat kaputu dediler arka Bagaj kapağını aç dedi açtık kriko hangisi dedi gösterdim yedek jant lastiği Nerde bunun dediler bende aracın alt tarafında oluyor dedim diğerlerini sordurmadan kapat Dediler araca gecelim dedi sonra bindik hazırlan çıkış yap dedi emniyet kemerini taktım (yalandan) Aynalar dikiz aynası kontrol ettim sonra sol sinyal verip çıkış Yaptım sağ tarafta 400-500 metre ilerde 25m geri gelcez dediler sağ sinyali çaktım yanaştım durdum dörtlüleri yaktım komisyon Arkada dubalar var dikkat et çarpma dedi Sonra yavaş yavaş geldim sonra sola sinyal verip çıktım 50-100mtre ilerde 4 duba arası park yapıcaz dediler sağ sinyali yaktım boş bi tarafa girdim bayaa Kalabalıktı Dörtlüleri yaktım yine çizgiyi hizaladım kelebek camından arka dubayı gördüm tabi bu park işlemine başlamadan önce arkadaki diğer hoca ve direksiyon hocam araçtan İndirler kaldırıma Cıktılar bende park ve çizgiyi hizalamayla uğraşırken direksiyon hocamın gizlidenmi artık orasını bilemem hafiften el işaretiyle bu emoji Gibi hareket yaptı eliyle gizli şekilde Çaktım davayı sonra durdum direksiyonu kırıp parka girdim ve bindiler araca sol sinyal verip çıktım sonra dönel kavşak,felan Filan sinyallere dikkat ettim başladığımz noktaya dahaa vardı biraz Hız yaptım 50-60- @ bi ara 70 e geldiğimde oldu arkadaki direksiyon hocam yavaş yavaş git yoksa 1 tur Daha atacaz dediler sonra bi ara 30 la gittiğim oldu yine kendimi kaybedip 60-50 lere Çıktığım oldu başladığımız noktaya geldik ve 20 dk daha vardı arkadaki Direksiyon hocam sağa çek dedi öndeki komisyon hoca ise daha 20 dk var devam et deyince direksiyon hocam sesini kesti kendime güvendiğimden stres yapmadım verdim Gazı çak 2.vitese attım dolmuşcular gibi eğitimde gördüğüm aractı araca öyle alıştımki motorun sesini,debriyaj kavrama noktasını,felan filan Kendimede güvendiğim için Yaptık 1 tur daha öyle böyle yine geldik başlama noktasına ve sınavım son buldu, komisyon hocası başladı benlen sohbet etmeye daha önce araç kullandın mı felan dediler Bende anlattım 2 sene ehliyetsiz araç kullandm otobanlarda uzak yola bile gitmişliğim vardır dedim 18 yaşndaym diyince hoca şaştı kaldı.

    Ehliyet maceramda böyle son bulmuş oldu bu mesajımı ve bu konuyu okuyanlar sizlere söylüyorum eğitim gördüğünüz yerde olacak direksiyon sınavı ve Eğitim gördüğünüz araçla Gireceksiniz direksiyon sınavına ve benm size önerim direksiyon sınavı başlamadan önce sınav yerine gidiniz orada eğitim yapanları izleyin parkı Nasıl yapıyorlar 4 duba arası park,veya L park, Geri geri gelmeyi bunları görün iyice kafaya not edin sonra bu konu hakkında onlarca video var onları izlemelerini ve Direksiyon hocanın dediklerini mutlaka kafalarınıza not etmenizi öneriyorum Bunlar direksiyon sınavında size çok yardımcı olacak ve heyecan nede stres kalmayacak.
    Direksiyon sınavına girdiğim araç renault clio 1.5 dci 2014 model
    Sınavda detaylı ve neler yaşadığımı anlattım biraz karışık anlattım gibi olsn okadar

    Teşekkürler ve sınava girecek adaylara gönülden başarılar diliyorum...

    21.01.2018 Ocak direksiyon sınavı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinirliBiber -- 22 Ocak 2018; 17:22:6 >




  • Dostlar bana geçtin hayırlı olsun dediler ama kurstan mesaj gelmedi. İtnelik yapmıyorlardır değil mi ?
  • Fake falan atarsa komisyonu arabadan indirmeyi düşünüyorum arkadaşlar, problem olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.