Şimdi Ara

20m Cat5 kablo aldım hızım düştü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde routera 2 bilgisayar bağlanıyor. Benim bilgisayarım yan odada. Yan odaya duvardan duvara 15-16 m kadar ethernet kablosu gerekiyordu bende bilgisayarcıdan kalitesini sormadan 15m cat5 kablo aldım (ucu ucuna yetti) uzun süre de işimi görüdü. Taki kaza ile kablo zarar görene kadar.

Gene aynı kabloyu almak için gittiğimde yok satmıyoruz dediler. Bende başka bir bilgisayarcıya gittim. Bu sefer '15m kısa' diyip 20m kablo kestirdim. Kabloyu duvardan geçirip uclarını yaptıktan sonra hızının 8mbit hızında olduğunu gördüm (internet 20mbit. diyer pc den de kontrol ettim).

Şimdi tekrar 15 den uzun 20m kadar bir kablo lazım ama nerden ne kadara alınır bilmiyorum. Vatanda 20m cat5 var cat5
    bide bur var ama buda pahalı link.
    Şimdi sorun 20m presli uclu alıp uclarını kesip tekrar kendim taksam kabloda gene hız düşme sorunu olur mu? Başka bilgisayarcı bulmam burada zor.
    Bide Cat5e diye bir kablo türü varmış? O nerde ne kadara bulurum? sorun olurmu? Bir akıl verin!

• Cat5 Cat5e Cat6 var.

Farkları AWG değeri ve blendaj oluyor.

Almış olduğun kablo kaç AWG? Üzerinde yazar kablonun.

Oluşan bir sinyal kaybı ya da çevredeki elektromanyetik dalgalardan etkilendiği için hızın düşmüş olabilir.

Ben de 4 portlu modem kullanıyorum. Smart tv ve diğer odadaki bilgisayar için 15 er metre Cat5e çektim. Hiç öyle bir sorunum olmadı.

Senin kullandığın kablonun yanından başka kablolar da geçiyor mu? Ben de geçmiyor.
  • elindeki kablonun bağlantıları rastgele mi yapılmış ona bir bak önce,

turuncu beyaz-turuncu-yeşil beyaz-mavi-mavi beyaz-yeşil-kahverengi beyaz-kahverengi

şeklinde sıralanmış olmalı, yoksa hız düşmesi normaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisman

elindeki kablonun bağlantıları rastgele mi yapılmış ona bir bak önce,

turuncu beyaz-turuncu-yeşil beyaz-mavi-mavi beyaz-yeşil-kahverengi beyaz-kahverengi

şeklinde sıralanmış olmalı, yoksa hız düşmesi normaldir.

Kablo sıralaması doğru birden fazla kontral ederek sıkıştırdım jakı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

Cat5 Cat5e Cat6 var.

Oluşan bir sinyal kaybı ya da çevredeki elektromanyetik dalgalardan etkilendiği için hızın düşmüş olabilir.

Ben de 4 portlu modem kullanıyorum. Smart tv ve diğer odadaki bilgisayar için 15 er metre Cat5e çektim. Hiç öyle bir sorunum olmadı.

Senin kullandığın kablonun yanından başka kablolar da geçiyor mu? Ben de geçmiyor.

"Cat5e Utc" değeri var Awg ile ilgili bişi göremedim. "568B.2&ISO/IEC 11801" diye bir yazı var. Kablonun yanından 1-2 tane daha kablo geçiyor ama eskisindede geçiyordu. kablolarda kopuklu olabilir mi? Bağlantı yaparken kablolardan birini kırmış olabilir mi? Ama ben eskiden bu jackları takerken kablolardan 1-2 si denk gelmediği zaman hiç kablo çalışmaz idi. Şimdi öğle bişi olsa idi hiç çalışmazdı diye biliyorum.

• sıralama da doğru ise kablonun bir yerinde bir hata vardır, geriye tek o seçenek kalıyor. bir de bir bilgisayardan diğer bilgisayara dosya paylaşımı yaparak aktarım hızını ölçmeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madroid

quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

Cat5 Cat5e Cat6 var.

"Cat5e Utc" değeri var Awg ile ilgili bişi göremedim. "568B.2&ISO/IEC 11801" diye bir yazı var. Kablonun yanından 1-2 tane daha kablo geçiyor ama eskisindede geçiyordu. kablolarda kopuklu olabilir mi? Bağlantı yaparken kablolardan birini kırmış olabilir mi? Ama ben eskiden bu jackları takerken kablolardan 1-2 si denk gelmediği zaman hiç kablo çalışmaz idi. Şimdi öğle bişi olsa idi hiç çalışmazdı diye biliyorum.

Sıralamada hata olsa çalışmaz.

Kabloda hata var o zaman.

Kablonun bir yerlerinde dikkatinizi çekenbir kırıklık veya çıkıntı gibi bir şey var mı?

Sinyal kaybı diye düşünüyorum.

Modem arayüzünden bakılabiliyordu sanırım hat zayıflamasına ama o telefon hattı ile ilgiliydi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Drop Kablo Kayıp Olurmu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler çözüm için gelmedim bir şey soracaktım evdeki 3lü priz tesisatındaki kabloları yeniledik splitter dan 3lü prize giden kabloyu da yeniledik ev telefonu modem splitter arası kablolar splitter kutusu bilgisayara giden cat5 kabloyu üçları takılı halde 0 aldık internet hızı 8 den 1.30 düşmüştü az önce saydıklarımı yaptım hala 1.30 durup dururken 1.30 mbps bir düştü 1 ay böyle gitti artık yeter diyip tesisat kablo cart curt her şey değişti hala hız aynı internet servis sağlayıcısıyla görüşmekten başka çare yok değil mi ?
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzüne girip hat değerlerini bulup paylaşırsan yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabildiğince ss aldım ne var ne yok aldım iki farklı yerden hız testi yaptım sonuç bu kullandığımız internet ttnet netlimitsiz 8 mbit 50gb akk, akk geçmediğimiz halde bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 2 Mayıs 2014; 18:11:53 >

Adsl modunu Adsl2+ alın.

• BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    Sadece adsl2+ seçeneği mi seçili olacak ?
    Evet seç bakalım ondan sonra değerleri tekrar atın.

Bu değerler uğraştırdı baya beni hangileri lazımsa sadece onları atayım hepsini atmayayım hangileri lazım ?

Bunu koy

Hız testinde ping 13 düştü hız hala aynı

Mh yi ara paketin 8 mbitse 8 e yükselttir.

Dün internetten yazdım daha 5 dk önce az önce aradılar bişeyler dediler internet 2 defa resetlendi sonra 7.08 yükseldi iyi hoş olduda ping 20 ms oluyor bir zararı var mıdır ? genelde 10-13 olurdu ?
  • Çözdüm. Kablo uçlarında bir sorun varmış.Kabloyu oynatınca uçları Jackın içinde kırılıyor. Kablo biraz adiymiş. eskisine göre %90a kadar düzeldi. Yardım edenlere teşekkerüler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madroid -- 4 Mayıs 2014; 1:37:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.