merhaba arkadaşlar 2080s den farklı bir karta geçmeyi düşünüyorum. Önerilerinizi 4k ya göre yaparsanız sevinirim monitörüm 4k 144 hz. Hangi karta geçersem kayda değer bir fark görürüm 3080 3080ti veya 3090 yada diğer seri kartlarımı beklemeliyim ? |
2080s den hangi karta geçilmeli ?

-
-
4000 serisi kartları beklemeniz daha uygun , 2080s güçlü bi kart
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6900xt
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2080s bu nesilde hala iş görür bence şimdi değiştirmek masraf olur. Yeni nesil kartları bekleyin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2080 s den geçtinizde fark görmeniz için 3080 ti - 3090 - ti veya 6900xt ye geçmeniz lazım. Şu diyeceğim bnm kendi fikrimdir. 4k 144 hz de bilgisayarı ekran kartı tarafında beslemek zordur yani masraflıdır.
Yani neredeyse 1 buçuk yılda bir kart değiştirmek gerekir (oyunlar için özellikle) . Tabi bu dediğim bütçe ve tercih meselesi sizn için farklı olabilir. Dediğm gibi fark istiyorsanız yeni kartları beklemek istemiyorsanız o kartlar olur.
4k da bellek miktarı da önemli 2080 s bellek miktarı yüznden ve belli bir süre sonra iyice, mimari yapı yüzünden yetmeyecek özellikle 4k için. Her ne kadar iyi bir kart olsa da. 4000 serisi kartlarında tdp değeri çok yüksek gelecek şeklinde bir durum da var. Ve acaba o gelecek serinin fiyatları ne olacak ?? bunlara dikkat etmek lazım.
İsteniyorsa yeni nesil kartlarda beklenebilir tabiki yine de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 3 Mayıs 2022; 11:45:14 > -
bende beklemeye karar verdim ne zaman çıkacak acaba bilgi varmı bu konuda ?
-
fiyat olarak diğer kartlara göre çok uyguna geliyor aslında düşünülebilir
-
2080s e şuan en fazla max 9 bin verirler ondanda min.rx6800xt ye geçseniz %35-40 bir performans artışı olur.Rx6800xt tr garantili incehesapta 16 bin küşürdü dün.Geçiş için mantıklı olabilir.yada nvidia tarafında min rtx3080 o da 17 binlere düşüyor bazen tr garantilileri.4000 serisi ne olur nasıl fiyatlardan gelir nasıl güç tüketir biraz muamma.
-
4k için amd tarafında 6900xt, nvidia tarafında 3080 12gb yada 3080ti bakılabilir. 4000 serisi kartların çıkış fiyatları ne olur , TR fiyatlandırması nasıl olur , Kur durumu ne olur , güç tüketimi nasıl olur tam bilinmediği için ihtiyacınız var ise elinizdeki kartı satıp 4k için yukarıda yazdığım modellere bakabilirsiniz. Özellikle 6900xt 17-18 bin arası fiyatlara denk gelebiliyor.
-
yeni serileri bekliyim diyorum bazı oyunlarda 4k da 60 fps değilde 80-100 arası alsın isterim elimde bir adet de 1060 var onuda satarım geçeceğim zaman kolay olur geçmem en azından rog serisi 2080s ne kadar eder hiç bilmiyorum garantili
-
O zaman 10 veya üstü edebilir hem garantili hem rog.Yeni seride vram yüksek kartlara bakarsınız en az 12gb yada 16 gb.İyi oyun next gen oyun demek daha yüksek çözünürlük kaplama kalitesi daha yüksek vram ihtiyacı demek.
-
aynen öyle beklemedeyim 4k oyunculuk biraz sıkıntılı oluyor böyle bütçe açısından ama en azından sıfırdan kart alıyormuşum gibi bi meblağ çıkmayacak karşıma. Yine vram yüksek alırım çünkü ummadığım şekilde zorluyor kartları yeni oyunlar rami de 32 gb yapmak üzereyim
-
dlss aç, res scale aç neden yeni kart arıyorsun ki
sözde 4k konsollar 1080p-1200p renderlıyor çoğu oyunda 60 fps'de, illa native 4k kovalamak zorunda değilsin sen de
konsolcular 1200p oyun oynar elimizde çatır çutur 4k açan konsol var derler. siz de native 4k'da şu ayarda bilmem şu kadar fps alamadım diye üzülürsünüz, sonra konsolcular da aa bakın 2080s 4k kaldıramıyor, bizim 500 dolarlık kutu kaldırıyor derler.
biraz optimize ayarlar kullan, Digital Foundry her oyun için paylaşıyor. inan ultra ve medium arasında bile o kadar büyük fark yok ama performans olarak büyük fark var
illa bir şeye geçmen lazım değil yani. elindeki kaynakları daha optimize kullanabilirsin
4k dlss performans benim gördüğüm 4k'ya çok yakın bir kalite sunuyor. bunun yanına optimize ayarları da eklersek birçok oyunda 100+ fps alabiliyor olman lazım. zaten 144 hz vrr bir ekranın varsa 144 fps almak gibi bir şartın da yok, 80 üstü tüm fpslerin akıcı ve yağ gibi gözüküyor olması lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 10 Mayıs 2022; 11:9:47 >
-
En Beğenilen Yanıtlar

dlss aç, res scale aç neden yeni kart arıyorsun ki sözde 4k konsollar 1080p-1200p renderlıyor çoğu oyunda 60 fps'de, illa native 4k kovalamak zorunda değilsin sen de konsolcular 1200p oyun oynar elimizde çatır çutur 4k açan konsol var derler. siz de native 4k'da şu ayarda bilmem şu kadar fps alamadım diye üzülürsünüz, sonra konsolcular da aa bakın 2080s 4k kaldıramıyor, bizim 500 dolarlık kutu kaldırıyor derler. biraz optimize ayarlar kullan, Digital Foundry her oyun için paylaşıyor. inan ultra ve medium arasında bile o kadar büyük fark yok ama performans olarak büyük fark var illa bir şeye geçmen lazım değil yani. elindeki kaynakları daha optimize kullanabilirsin 4k dlss performans benim gördüğüm 4k'ya çok yakın bir kalite sunuyor. bunun yanına optimize ayarları da eklersek birçok oyunda 100+ fps alabiliyor olman lazım. zaten 144 hz vrr bir ekranın varsa 144 fps almak gibi bir şartın da yok, 80 üstü tüm fpslerin akıcı ve yağ gibi gözüküyor olması lazım |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X