2001 model 206 gti aracım var yalnız araçta sağ arkadan gelen rahatsız edıcı bır sekılde vuruntu seslerı gelıyor.kımılerı torsıyon bılyaları degıscek dıyo kımılerı glasorluk açtır duzelır dıyo her kafadan bır ses cıkıyor.bu konu hakkında bılgısı olanlar lutfen yazsın.yapımı ve malıyetı ne kadar tutar acaba
aynı sorun bende var, usta aks pabuçlarındaki lastikler özelliğini kaybetmiş o lastikler değişmeli dedi. lastikler çok pahalı değil ama değiştirmesi zahmetli iş pahalıya patlar dedi, ilerde sorun çıkarır mı dedim bişey olmaz deyince ne kadara patlar diye bile sormadım, biyerlerine bi yağ falan sıktı ses kesildi şimdilik. bakımına kadar durcak bakalım
merhaba ben yetkili bir serviste çalışıyorum. sanırım senin aracın arka torsiyon rulmanı dağılmış torsiyon rulmanıda yataklık yaptığı yüzeye zarar verdiği için ses yapıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: yahya_durgut
merhaba ben yetkili bir serviste çalışıyorum. sanırım senin aracın arka torsiyon rulmanı dağılmış torsiyon rulmanıda yataklık yaptığı yüzeye zarar verdiği için ses yapıyor.
hocam helal olsun sadece sağ arkadan ses geliyor demesiyle durumu anladınız
ben 4-5 ustaya gösterdim hiçbiri ortak bi karara varamadılar da ondan diyorum
Kendim Tornacıyım. o ses Arka Torsiyondan Geliyor. Size Şöyle Bir Zararı olur. Bilyanın geçtiği mil zamanla demirin demire sürtünmesiyle ilerde daha fazla masraflı olur çünkü o milinde kaynakla doldurulup torna olması lazım.
o yüzden o şekilde fazla gezmeyin derim.
benimde aynı sıkıntım vardı torsiyon fişekleri değişti sadece gelen kısmı değiştirmektense ustam 4ünü değiştirelim bi daha açılmasın dedi bizde öyle yaptık şuan ses falan yok
206 araçlarında genelde sağ arka kısımda torsiyona daha çok zarar veriyor. zatan 206 ların arka torsionu 2 takım torsiyon rulmanı 4 adet fişek ve 2 adet amortisörden oluşuyor bu sesi bulmak çok zor olmasa gerek. ihtimaller çok fazla değil.