Şimdi Ara

205 55 R16 Kışlık lastikte en iyi f/p orani apollo veya falken nasildir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.241
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 155 ten petlas w651 aldım kliksadan bugün geldi 43.hafta üretimi lastikler yumuşak hamurlu ama pamuk gibi de değil yanakları sağlam..O paralara kesinlikle petlas..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soskay S kullanıcısına yanıt
    Henuz nihai bi karara varmadim.yalniz bugun netlestirecegim kafam karisti baya suan nokian wr d3 200 tl diyorlar goodyearug 9 var 225 tl sessiz bir latik olsun istiyorum butun bayileri arayip kararimi netlestirecegim ve sizce 4 lastikte 200 tl fark vermeye degermi bu ug 9 nasildir kapali kutumu degermi almaya ??
  • Fahrerrrr kullanıcısına yanıt
    Üst segment için kendi sıralamamı yaparsam aşağıdaki gibi olacaktır.Aşağıdaki 3 lastikden de memnun kalacaksınız.Trafik ve kış şartlarınız nasıl, sürüş sitiliniz, ne kadar km yapıyorsunuz vs gibi unsurları göz önüne alabilirsiniz seçim aşamasında.Bunlarla uğraşmayayım derseniz aşağıdaki 3 lastiğin etrafında dolaşın derim.Kafanızın karışması normal genel olarak böyle bir durum ile karşı karşıya kalınıyor özellikle alternatif seçeneklere yöneldiğiniz zaman.

Conti TS850
    Goodyear UG9
    Nokian WRD3

UG8 de işinizi görecektir.
    hocam yorumlariniz icin cok tesekkur ederim son olarak bu hiz endeksinin h den t ye dusurmek bi hiz disinda bi dezavantaji vamidir orn yanaklarinin dayanimi dislerinin cabuk asinmasi vb zaten aracim skoda yeti 1.6tdi uzun yolda 190 anca basiyorum ve kafamda 4 tane lastik var bunlardan birini mtlaka alacagim michelin alpin 5 ve goodyear ug90352 332 18 0arasinda gidip geliyorum economi olarakta falken ve apollo aracim ticaridir taksi sehir ici agresif kulkanirim o kadarcpara verip 1036 tl mochelin alpin a5 almaya degermi
  • Kış lastiklerinde yaz lastiklerine göre hız endeksi bir alt seviyede olmakta.Belirtiğiniz gibi yanak veya dayanıklık adına negatif bir durum söz konusu değil.Şansi aracınızlada kışın belirttiğiniz hızlara çıkmayın lütfen.
    Ticari aracınız için yol ve kış durumunu bilmiyorum.Fakat agresif bir suruşünüz var ise a5 işinizi görür karla kaplı zeminde gidecekseniz çivi takılabilecek lastikleri değerlendirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 16 Kasım 2014; 20:37:33 >
  • Cok tesekkurler herkeze lastigi alinca buradan paylasacagim
  • Islak frenleme genelde kış lastiğinin yumuşak karnı oluyor.Linkte 2012 yılında yapılan frenleme testi mevcut.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Auto-Bild-42-Winter-Tyre-Braking-Test.htm

Üst segmentte Continental TS 850 , fiyatı uygunlardan Falken tercih edilebilir.Şu an aracımda Falkenin yazlık lastiğini kullanıyorum, çok konforlu ve ıslakta eski nokian lastiğimden çok çok iyi.Kuru zeminde ise bridgestone başka oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Islak frenleme genelde kış lastiğinin yumuşak karnı oluyor.Linkte 2012 yılında yapılan frenleme testi mevcut.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Auto-Bild-42-Winter-Tyre-Braking-Test.htm

Üst segmentte Continental TS 850 , fiyatı uygunlardan Falken tercih edilebilir.Şu an aracımda Falkenin yazlık lastiğini kullanıyorum, çok konforlu ve ıslakta eski nokian lastiğimden çok çok iyi.Kuru zeminde ise bridgestone başka oluyor.

Aracıma ZE914 modeli yaklaşık 1000km oldu takalı siz ne kadar zamandır kullanıyorsunuz genel olarak suana kadar degerlendirmeniz nasıl olur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sizin falken yazlik lastikle ilgili izlenimleriniz nasil?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soskay

quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Islak frenleme genelde kış lastiğinin yumuşak karnı oluyor.Linkte 2012 yılında yapılan frenleme testi mevcut.

Aracıma ZE914 modeli yaklaşık 1000km oldu takalı siz ne kadar zamandır kullanıyorsunuz genel olarak suana kadar degerlendirmeniz nasıl olur?

Aracıma lastiği yazın almıştım.Falken SN832 ecorun modeli.Sizin kullandığınız lastiği bir arkadaşıma aldık.İki lastikte yumuşak ancak sn832 modeli biraz daha yumuşak, diş derinliği daha fazla, Z914 modeli diğerine göre biraz daha fazla aşınıyor.Z914 modelinin kuru zemin viraj alması daha iyi.

Falken bizde az bilinen bir marka.Fiyatı kalitesine göre gayet iyi.Örnek vermek gerekirse;

Bizim aldığımız lastik ingilterede 53 £, biz lastiği 140 TL'ye aldık.

Aynı ebatta Goodyear Eff.grip performance 57 £ bizde 185 TL, continental premium contact5 58 £, bizde 190 TL

Bu markaların dışında avrupada falken ile benzer fiyatlardaki Toyo'da bizde Falken'den daha pahalı.

Ayrıca Falkenin etiket değerleride iyi.Aldığımız falken sn832 ve z914 modellerinin yakıt tüketimi C, ıslak frenleme A sınıfı.

• meddah58 kullanıcısına yanıt
    Suana kadar negatif bir durum gözlemlemedim.İlk dikkati çeken lastiğin sessizliği oldu.Taktıktan sonra uzun yola cıktım yaklaşık 600 km guzergahda ıslak yol kuru yol yagmur altında deneyimleme durumu oldu gayet basarılıydı.
    F/P noktasında gayet basarılı henüz deneyim olarak başlangıçta diyebilirim.
    Almadan öncede bir hayli araştırdım nihayetinde 4 lastiğe 700Tl den aldım.Beni düşündüren ömrü ne kadar olacak 3 veya 4 yıl benim için tatminkar olacaktır.
    Eski lastikler Michelin primacy idi araç üzerinde orjinal lastikleri aracım 2010 eylül cıkışlı yaklaşık 4yıl Michelin gitti son zamanlarda esp cok devreye giriyordu.Falken de michelin kadar giderse on numara tercih olacak benim için.

• Falken yeni yeni duyulan bir lastik yakın zaman da daha fazla tercih sebebi olacaktır diye düşünüyorum.Çankırı da fabrika temeli atıldı umarım suan ki standartlar dahilinde devam ederler.
    Avrupadaki fiyat ve pazar gücüne göre TR fiyatlandırması cok makul kalıyor.
    Lastik ebatlarım 215/55/16.205 ebatı 200tl civarında bulurken 215 ebatı 300-400 aralığında olmakta.Bu noktada falken 175tl olunca ilaç gibi geliyor.

• Arkadaslar bugun gece siparisimi verecegim lakin hala kararsizim alisversimi kliksadan world kartimla yapacagim michelin alirsam 1000 tl uzerinde tutuyor ve 50 tl world puan veriyorlar goodyearda 1000 tl altinda tutuyor 25 tl puan veriyorlar 9 taksitte cabasi falkenede ayni sekilde lastik etiket degerlerine bakarak falkeni elemis gibiyim amackm sessiz ve guvenli bir kislastigi goodyear ug9 ve michelin alpin a5 arasinda gidip geliyorum ikisininde gurultu degerleri ayni 68 goodyearda yakit verimliligi c michelinde f michelinde islak zemin b goodyearda c michelin 247 tl ye geliyor tanesi toplamda 988 tl ediyor goodyearda tanesi 219 tlden 876 tl ediyor arada 110 tl gibi bir fark var sizce hangisini tercih etmeliyim lastikleri kullananiniz varmi hangisi daha uzun omurlu olur michelin hangisi daha dayanikli olur michelin telleri kirar balans yapar diyorlar dogrumudur ?

İki lastik de işinizi görecektir. Michelin alpin kullandım daha önce herhangi bir deforme olmadı. Goodyear extreme kullandım ondada bir deforme olmadı kaldırıma çarpıp yanak yırttım sadece.
    Michelin aplinleri 2005 takmış 2011 de aracı satarken üzerinde vermiştim.(daha fazla gitmezdi) Goodyear extreme ise 4 kış bindim araç üzerinde verildi.(hala kullanılabilirliği vardı)
    Kullanma şekli ve yol durumu(pürüz vs) yapacağınız km gibi unsurlarda göz önüne alınmalı göreceli bir durum yani ömür ve dayanıklılık konusunda.
    Benim tercihim Goodyear olur.

Bir taş daha atayımErciyes'e çıkacaksanız ve karlı zeminde fazlaca haşır neşir olacaksanız Hakkapeliitta R2 yukarıdaki iki lastikten daha iyi olacaktır.
    Goodyear ug 9 siparislerini verdim dun aksam :))
    Hayırlı olsun kazasız belasız suruş keyfi dilerim.

• Ben honda civic 2013 model aracima apollo alnac winter aldim daha karli havada kullanmadim ama kuru ve islak zeminde yol tutusu olsun sessizligi olsun gayet guzel. Aracimin yakiti km 2-3 kurus artti tabi bu butun kis lastiklarinde olacak bir durum. Birde bu lastigin test verilerine ulastim bildigimiz markalarida gecmis bazi kriterlerde buyrun inceleyin ben kampanyayla 4 tanesini 450 tl ye aldimhttp://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/car/find-tyre/test-results/test-results-snowcontrol3-autobild.html

• Ben honda civic 2013 model aracima apollo alnac winter aldim daha karli havada kullanmadim ama kuru ve islak zeminde yol tutusu olsun sessizligi olsun gayet guzel. Aracimin yakiti km 2-3 kurus artti tabi bu butun kis lastiklarinde olacak bir durum. Birde bu lastigin test verilerine ulastim bildigimiz markalarida gecmis bazi kriterlerde buyrun inceleyin ben kampanyayla 4 tanesini 450 tl ye aldimhttp://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/car/find-tyre/test-results/test-results-snowcontrol3-autobild.html

• tarumatsu T kullanıcısına yanıt
    Lastikleriniz hayirli olsun gule gule kulkanmanizi dilerim 450 tl cok iyi fiyat ebatlariniz kac acaba ben goodyear ug9 aldimblastiklerden cok memnunum kismen test etmis durumdayim frenler ve cekis cok hosuma gitti

• çok teşekkür ederim sizin lastiklerinizde hayırlı uğurlu olsun bende önceki aracımda ug8 kullanmıştım karda kışta hiç sıkıntı çekmedim. Bu seferde ekonomiye kaçtık biraz şansa bırakarak apollo 205/55/16 lastiği aldım karda çekişi yeterli geldi ıslak zeminde ve su birikintilerinde de gayet başarılı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.