Şimdi Ara

2049 TL SAMSUNG 32' CJG51 FHD 144Hz HDMI+DP Kavisli VA Gaming Monitör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.220
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben de 31.5-32 inch monitör seçimi aşamasındayım.

Aslında monitör değişimi işine girmemin ana sebebi 75hz'den "144hz" isteğim. Tabii burada 1080p-2k durumu ortaya çıkıyor.

Şimdilik 27 inch dell ips 75hz kullanıyorum, aslında renk olarak falan monitör harika, fakat işte 144hz işi var, 5700xt ekran kartım bunu hakediyor

Şimdi öncelikle yaklaşık 60 cm'den kullanıyorum, 31.5 inch boyut olarak beni rahatsız eder mi diyorum, fakat curve alacağım için, eni aslında 29 inch gibi olacak, yani görüş alanım çok etkilenmiyor. Öte yandan ise şu an 1080p monitörde red dead çirkin görünmekte iken 2k yapınca, görüntü muhteşem oluyor, yani gözlerim çok keskin olmadığı için (biraz miyop-astigmat) o upscale olayının sıkıntısını gözüm algılamıyor, fakat çok güzel görünüyor. Yani bir yandan düşünüyorum acaba 2k'ya geçmeyip 1080p native monitörde 2k upscale ile oynarım diye.

Öte yandan ben 40 cm mesafeden bile 27 inch 1080p monitörün piksellerini zor görüyorum. O zaman 32 inch 1080p monitör alsam acaba 60 cm'den ben bu pikselleri görmez miyim diye düşünüyorum

En hızlı panel TN ama görüntü kalitesi cidden kötü, IPS görüntü kalitesi harika ama bir miktar reponse time sıkıntısı var, VA panel görüntü kalitesi fena değil, hatta kontrast vs yüzünden oyun ve filmlerde hoş bile gelebilir, fakat response time en kötüsü.

Şimdi haftalardır bakıyorum, response time oyun kriteri için yeterli değil, bir de input lag işi var.

Response + input lag 20ms az ise oyun için olabilir kriteri.

Burada gömülen VA panellerin bağzılarında response time 5 ms, input lag ise 6ms gibi, toplamda 11ms yapıyor ve neredeyse TN'lere yaklaşıyor. Yani oyun için iyi bir sonuç veriyor, ghosting olayı için ise ekstra monitör ayarları mevcut.

Bu bağlamda VA panellere doğru bir eğilimim oldu. Fakat karar veremiyorum.

27 inch olarak her yönden uygun olan ips, 144hz, renk skalası çok başarılı,response+input iyi fakat düz bir panel olan:

LG 27gl650f

www.hepsiburada.com
    LG 27GL650F-B 27" 144Hz 1ms (HDMI+Display) Full HD Freesync Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/lg-27gl650f-b-27-144hz-1ms-hdmi-display-full-hd-freesync-ips-monitor-p-HBV00000T4V8P

Aslında bunu gözü kapalı alırdım ama 32 inch kafamı karıştırıyor.

32 inch monitörlerde:

BenQ EX3200R 31.5" 144Hz 4ms (HDMI+Display+mDisplay) FreeSync Full HD VA Curved Oyun Monitörü

AOC C32G1 31.5" 144Hz 1ms (Analog + Display + HDMI) FreeSync 2Full HD Curved Monitör
    www.hepsiburada.com
    AOC C32G1 31.5" 144Hz 1ms (Analog + Display + HDMI) FreeSync Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aoc-c32g1-31-5-144hz-1ms-analog-display-hdmi-freesync-2full-hd-curved-monitor-p-HBV00000GP0AL

AOC CQ32G1 31.5" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync QHD Curved Monitör
    www.hepsiburada.com
    AOC CQ32G1 31.5" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync QHD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aoc-cq32g1-31-5-144hz-1ms-hdmi-display-freesync-qhd-curved-monitor-p-HBV00000LCZUF

bunlar arasında gidip geliyorum, 2k olan AOC oldukça iyi gibi, fakat BenQ'nün birkaç incelemesini gördüm, hoşuma gitti, kararsız kaldım.

Şu lanet olasıca hastalık olmasa, doğrusu gidip bu monitörleri yan yana incelemek, en doğru karar öyle verilir. Açacaksın
    www.testufo.com
    TestUFO: Ghosting
    https://www.testufo.com/ghosting
    programını vereceksin kararını, bakacaksın 1080p sorun falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 19 Mayıs 2020; 19:42:48 >

• bu büyüklükte 2k şart.1080p de 27 yi geçmemek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: oup59

24 inch. 27 inch kullanacağım diyorsanız 100-110 cm mesafeden kullanmanız gerekir. Biraz kişiden kişiye göre değişmekle beraber çok da değişmiyor aslında. 27 inch ile yakından kullanımda ciddi berraklık/keskinlik farkı olur. Belki başka daha kaliteli monitör kullanmamış iseniz veya çok eski bir monitörden 27 inch 1080p moitöre geçiş yapılıyorsa yeni cihaz güzel gelebilri başta.

24/27 inch 1080P, 27inch 1440P, 34 inch WFHD gibi farklı ebat ve çözünlükte ile 60/75/144/165Hz gibi farklı tazeleme hızlarında monitörler kullandım.
    27 inch için 1440P altını, 24 inch için 1080P üstünü önermem.
    Hocam 165'ten sonra 144 nasıl geldi acaba ikisi arasında kıyaslama yapmanız mümkün mü?

Orijinalden alıntı: oup59

Hocam 144-165 arası çok çok elirgin bir fark olmuyor. Örneğin 60Hz sonrası 75-78Hz bile fark ettirir. Ama 144hz zaten oldukça hızlı. 144-165Hz değerlerinden sonra ancak 240Hz fark yaratır.
    165 için fazladan para vermeye gerek yok o zaman.
    240 en güzeli aslında da fiyatlar yaygınlık mağlum.
  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun yazmışsın hocam ve birisi cevap vermeli deyip yazmak istedim.

3 hafta kadar önce Samsung U28E590D (4K@70Hz) monitörümün yerine AOC CQ32G1 (2K@144Hz) alarak bir geçiş yaptım. Emin ol 144Hz olayına gözün 3 günde alışacak ve ilk andaki o "ohaa akıyooor" hissiyatı gidecek. Ta ki tekrar 60Hz bir monitöre bakana kadar. O zaman diyeceksin ki iyi ki 144Hz.

Oturma mesafen monitöre baya yakın bence hocam. 60cm mesafede 32" ekran, takip açısından zor olabilir gibi geldi. Curved olayında da eğrilik çapı 3.6 metre olduğu için 12-13m² gibi bir odanın duvarları gibi bir alanda eğrilik var yani sandığın kadar küçülmeyecektir. Gerçek 2K ile upscale 2K arasında fark var. Bunu da 4K monitör öncesinde 27" FHD ekran kullanan birisi olarak diyorum. 4K upscale ile gerçek 4K arasında çok bariz bir fark vardı. Bir de upscale kalitesi FHD ile 4K arasında daha verimli olur üstelik ona rağmen.

Panel konusunda IPS zaten yüksek Hz için mantıksız. O tepki ve gecikme süreleriyle nasıl 144Hz verebilirlen ben çözemiyorum. Yüksek Hz için senin kaldığın gibi VA ve TN arasında kalırsın. 10bit (8bit+FRC) ve 370nit TN panelden 8 bit ve 300 nit VA panele geçince gözüm bayram etti. Renkler kesinlikle daha doygun ve daha canlı.

AOC'de ghosting var mı var, hem de net var. Bu beni rahatsız ediyor mu genelde hayır. Üstelik inadına G-Sync açık oynuyorum ghosting coşmuş halde. Bu arada G-Sync neredeyse kusursuz çalışıyor. 100 saat başında vakit geçirip oyun oynadıysam son 3 haftada toplasam 10 kez yırtılma görmemişimdir.

Şu an benim gözümde en futureproof yani geleceğe dönük bütçe monitörleri 2K@144Hz cihazlar. Oturma mesafene göre 27" veya 32" almanı tavsiye ederim.
    Asus Prime X570 Pro // AMD Ryzen7 5800X3D // Arctic LF III 360 White // XFX MERC310 RX7900XTX Black // 32GB(8GBx4) Cruical Ballistix White RGB (3733CL15) // 960GB Sandisk Ultra3D SSD // 2TB+1TB Team MP33 NVMe // 1TB Team T-Force Vulkan // 4TB Seagate Backup+ HUB // MSI MAG401QR // Asus TUF GT502 // Asus ROG Strix 850G // Asus ROG Strix Scope II 96 // Logitech G604 // Logitech G440 // Creative Sound BlasterX G6 // Edifier X600

• massacrer kullanıcısına yanıt
    Ben de AOC CQ32G1 aldım. Gerçekten güzel monitör, vatanda 2800 etiketini görünce alıverdim.

Monitörün tuşları bir tık zor, ama aoc yazılımı var fiziksel tuşlara dokunmadan windows dan ayar yapılıyor.

Ben ghosting konusunda sıkıntı yaşamadım, overdrive medium kullanıyorum. Edit: ufo test yaptım, ghosting efsane imiş :) :) overdrive'ı strong yaptım direk.

27 inch 1080p ips ekranımda pixel göremezken, bunda dikkat edersem bazen görüyorum. Demek ki 31,5 inch için 2k şart, bu durumda iyi bir ekran kartı şart.

Çok enteresan bir ayrıntı var. Red Dead oyunumu 27 inch 1080p ips monitörümde 1440p'ye upscale edince görüntü kalitesi efsane oluyordu. Bunda native 1440p'de Red Dead aynı şekilde etkileyici olamadı. Bu beni oldukça çok şaşırttı. Sanırım ips ekranın bir nimetiydi.

Sanırım 31-32 inch ve üstünde 16/10 aspect ratio yerine, 21/9 daha mantıklı. Yani ekranın yüksekliği biraz fazla geliyor, genişlikte sıkıntı yok. Ben bazen warzone oyununu 21/9 aspect ratio ile oynuyorum, daha bir efsanevi oluyor, yukardan aşağıdan siyah bant şeklinde.

Bütçe sıkıntısı olanlar 27 inch 1080p den şaşmasa daha iyi olur. Hatta genel anlamda ips panel bana daha güzel geliyor, örneğin netflix de aoc 31,5'da 1440p, 93 ppi!!! pikseller belli oluyor, ips 27 inch de 1080p 81ppi?? monitör olsa bile piksel belli değil ve görüntü daha doğal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 2 Haziran 2020; 20:52:9 >

• Aerospace kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

Tuşlar bir tık zor değil çok kötü bence ama yazılımı olduğunu şu an senden öğreniyorum. Bakacağım mutlaka bilgisayarı açınca. Deli ediyor beni çünkü o alttaki saçma tuş dizilimi.

Ghosting efsane evet ama nedense beni hiç rahatsız etmiyor. Ben de şu an strong kullanıyorum ama yine de gitmiyor. Bu arada FreeSync kapatınca hatrı sayılır şekilde azalıyor.

31"-32" mertebesinde 2K minimum çözünürlük. Daha aşağısı çok saçma olur zaten. Ben de GTX1080Ti ile kullanıyorum ama yine de 144Hz almak için ayar kısıyorum biraz. Bu arada o Netflix olayı maalesef Netflix'in görüntüsüyle alakalı. Kaliteli bir kaynak besleyince 1080p ile 2K arasında ciddi fark oluyor.

21/9 monitörler çok güzel ama bu ayarda olanları 5000TL civarında. Bence henüz onlar için erken. Birkaç sene içerisinde yaygınlaşacak ve fiyatları düşecek diye bekliyorum.
    Asus Prime X570 Pro // AMD Ryzen7 5800X3D // Arctic LF III 360 White // XFX MERC310 RX7900XTX Black // 32GB(8GBx4) Cruical Ballistix White RGB (3733CL15) // 960GB Sandisk Ultra3D SSD // 2TB+1TB Team MP33 NVMe // 1TB Team T-Force Vulkan // 4TB Seagate Backup+ HUB // MSI MAG401QR // Asus TUF GT502 // Asus ROG Strix 850G // Asus ROG Strix Scope II 96 // Logitech G604 // Logitech G440 // Creative Sound BlasterX G6 // Edifier X600

• AOC G menü ile ekran tuşlarını kullanmadan, windowsdan ayar yapılabilir.

www.portrait.com
    Portrait Displays - AOC G-Menu
    https://www.portrait.com/dtune/aoc/enu/index.html

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.