Şimdi Ara

2025 Ayt İçin Eşit Ağırlıkçılardan Hap Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ayt tarih, coğrafya ve edebiyat için ezber yapmakta çok zorlanan bir 2025 sınavı öğrencisine özellikle videolu kanallar olmak üzere tecrübeli arkadaşların önerileri nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• respectable_man kullanıcısına yanıt
    Bu sene 24/24 edebiyat 10/10 tarih 3/3 coğrafya yaptım, coğrafya çalışmadığım için tavsiye veremem fakat edebiyat ve tarih derslerine çalışma konusunda mahir bir arkadaş olduğumu düşünüyorum. Sene içerisinde girdiğim denemelerde de çoğunlukla bu şekilde geliyordu. 2 dersten de özel ders almadım veya okulda ders dinlemedim. Öncelikle ezber konusundan baslayayım, ezber yapmaya çalışırsan bence kaybedersin zaten. Özellikle edebiyat oturup katip gibi şu şunu yazmış bu bunu yazmış şekli çalışılacak bir ders değil, patlatır. Soru çözmek gerekiyor. Konuyu dinliyorsun, sorusunu cozuyorsun kitaplardan ve birdaha zor unutuyorsun. Ha unutmaya başladın mı açarsın bir kitaptan daha çözersin olur biter. Yazma işi okuma işi bana kalırsa inanilmaz mantıksız. Çünkü senden eserleri sayman beklenmiyor. Eseri paragrafta görünce eserin kime ait olduğu kafanda şak diye canlanıyorsa zaten bitmistir. Mesela bu seneki yakup kadri sorusunda adamın anısını say desen sayamazdım fakat soruda görünce bu eser yakup kadrinin dedim. Ve önemli olan da bu. Gelelim çalışma işine, edebiyattan baslayayım, hoca seçimi konusunda ben ilk basta kadir gümüş hocadan dinlemiştim fakat edebiyat hakkında pek bilgim olmadığı için çok detay geliyordu, bunaliyordum. Sonrasında rüştü hocadan dinleyeyim dedim, oradan konuları hallettikten sonra yüzde 70-80lik donanıma gelmistim diyebilirim. Konuları bitirmemin ardından açtım kadir gümüş hocanın playlistini, kitabı da vardı videoları 3xte baştan sona bitirip kitabını bitirdim ve şöyle söyleyeyim soru bankası inanılmaz iyi. Çözmeden girilmez. Ben böyle yaptım fakat böyle yap der miyim demem açıkçası. Bana kalırsa baştan kadir gümüş hoca ve kitabıyla sindire sindire git, dinlersin sorusunu çözersin, 1-2 gün sonra 2. kitabı çözersin baktın tam olmadı 3'ü çözersin ama gerek kalmaz muhtemelen. Bu şekilde konuları sona sıkıştırmadan kasım-aralık gibi başlayıp 2-3 ay gibi bir sürede bitirip bolca branş denemesi çözmek bence en ideali. Tarih'e gelirsek tarihte ben edebiyatta olduğu gibi kaynak kitap çok çözmedim, bi benim hocamın kitabını taradım (beğendiğim tek tarih sb) soru çözme işini ben daha çok youtube kanalları üzerinden yaptım. kanal olarak çok güzel kanallar var benim bu sene kesfettigim. Soner ardıç hoca mesela. Ben soner hocadan çalıştım ve videolarını hatmettim diyebilirim. En az 2-3 kere baştan dinlemisimdir konu anlatım playlistini. Soru çözüm kampı da müthiş. Onu da hakeza çokça dinlemisimdir. Onun dışında levent hoca ile tarih diye bir kanal var o da müthiş, denemeleri de müthiş, fakat bir tık detay konu anlatımı. Bir de selim sayhan hocadan çokça faydalanmıştım denemelerinin tamamı seneye çıkacak soru olma potansiyeline sahip. Bu saydığım hocaların denemeleri zaten en az 1-1.5 soru bankası yapacaktır. Ben bu kanallardan köküne kadar faydalandım ve sonuç şaşırtmadı. Bu şekilde genel tavsiyeler verebilirim. Sen de kafana takılan soru varsa sorabilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Rüştü Hoca EDEBİYAT anlatıyor

Sonar Ardıç Tarih

Bu iki adamı izle. Coğrafyadan bir şey yapmana gerek yok.

• recumbentibus0 R kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.

• beşgünkalaintegral kullanıcısına yanıt

Kadir gümüş mü rüştü hoca mı daha kısa sürede kavratır sizce?

• respectable_man kullanıcısına yanıt

hocam kadir gümüş sınavda hiç çıkmayacak gereksiz detaylarla sizi boğuyor, ben dersin sonunda hiçbir şey öğrenemiyordum. çok derin çalışmak istiyorsanız ve ezberiniz iyiyse (ki değilmiş) olabilir ama benim kafam almıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beşgünkalaintegral -- 12 Haziran 2024; 17:32:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.