Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
38
Favori
196.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arda bey başka bir ürün varmı önere bileceğiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tabii ki

electrolux’ten

EW6F3414UT

hoover’den

HWP 414AMBC/1-17

Ve Haier’den

HW100-BP14929A-S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bu makinayı gördüm ama iyi midir bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: esen38

Teşekkürler sağolun
    Arda bey
    Samsung WW11DG5B25AEAH
    Bu ürün nasıl acaba sizin bana verdiğiniz samsung makine saçma bir şekilde fiyat yükseldi

Aman hocam ha. Altus grundig arcelik yeni seri çamaşır makinelerini güncel serilerinde dikkatli olun.

Grundig 11 kg gpwm 114643 modelini kasim ayı indirimlerinde 19950 liraya satin aldim. Cihazda sıkma sorunu var. Kurulduktan 2 gun sonra servis raporu tutuldu şuan iade sürecindeyim. Sorunum ile ilgili benzer sorunları sikayetvar da da görebilirsiniz. Peki neden sorunu tek bir marka veya model için soylemiyorum? Çünkü diğer arcelik ve altus markalarında ayni anakarti kullanan tüm modellerde birebir aynı sıkma sorunu var. Cihaz yükü dengeleyemeyip e18 hatasına düşüyor. Girip araştırabilirsiniz.

Normalde grundig kurutma makinem var acayip de memnunum bu sebeple çamaşırda da aynı markayı alayim dedim olmadı. Şimdi yeni makine araştırmak için buraya geldim konuyu görünce yazayım dedim.

14 yıl önce zamaninda burda candogan62 adlı bir arkadaşın önerisi ile aeg lamavat 75270fl almıştım. ithal İspanya uretimi bir cihazdir. 14 yıl sonra kazan cortladi. Bu süre zarfında bir kere amortisör değişti cihazin başka da sorun olmadı.

Arda hocam anladigim kadariyla forumun yeni üstadı sizsiniz? 20-25 bin arası 9-10 veya 11 kg 1200 veya 1400 devir bi makine arıyorum. Asıl beklentim bu devirde pek mümkün olacağını düşünmesemde sorunsuz kullanim. Değerli önerilerinizi bekliyorum...

Bu arada bir dipnot bırakayım. Önerileriniz arasında arcelik grundig altus ve bosch simens profilo grubu pek göremedim. Bununda sebebini merak ediyorum. Saygilarimla...

• ibrahim_koparal İ kullanıcısına yanıt
    Ben şaşırdım hocam en iyi marka da en kötü marka da aynı artık. Sıfır ürünler sorunlu hep. Hiç mi kalite kontrol yapılmıyor anlamıyorum ben. En son kafayı kırıp gidip 15 senelik modelleri alacağım

En pahalı seriler bile sorunlu.

Hocam iki model arasinda kaldım

Electrolux EW6FN421BT

Electrolux EW6FN429BT

Birisi 9kg birisi 10 kg arada 1000 tl oynuyor. Degermi? Aslında birebir ayni makine gibi duruyor

06 aralık 2025 tarihinde satın almış olduğum wm12n200tr model çamaşır makinenizle yaşadığım, gerçekten de beklentilerin ötesinde bir deneyimi aktarmak üzere bu metni kaleme alıyorum. anlaşılan o ki, siemens'in 20. yüzyılın başlarındaki, tüketici hayatını kolaylaştırma vizyonu, 21. yüzyılda yerini, kullanıcıya yeni ve zorlayıcı ritüeller yükleyen bir yaklaşıma bırakmış durumda.

bu makine, geleneksel bir çamaşır makinesinden beklenen "temizlik" rutininin çok ötesinde, adeta evimize bir "devrim" getirmiştir. makine, yıkama sonrasında çamaşır yumuşatıcılarının narin kokularını ustaca bastıran, kendine has ve oldukça etkileyici bir plastik aroması yaymaktadır. bu, geleneksel "temizlik kokusu" anlayışını kökten reddeden, cesur bir koku terapisi girişimi olarak yorumlanabilir.

yıkama ve sıkma döngüleri sırasında makineden yükselen çarpma, sürtünme ve titreşim sesleri, sanki makine içerisindeki her bir parça kendi varoluş mücadelesini veriyormuşçasına heyecan verici bir akustik şölen sunmaktadır. optimum dengeyi ve nispeten sessizliği sağlamak adına, çamaşırları dijital bir terazi ile hassasiyetle tartarak tambura yerleştirme gerekliliği doğmuştur. bu durum, makineyi kullanmadan önce yeni bir profesyonel tartım becerisi kazanmamızı teşvik eden, yaratıcı bir kullanıcı deneyimi tasarımıdır.

doğrusu, siemens'in “her zaman bir adım önde olma” sloganından kastın, teknik destek ve şikâyet hatlarında bekletme süresi rekorları kırarak öncü olmak olduğunu anladığımda, bu olağanüstü deneyimin özünü tam olarak kavradım. bu benzersiz ve tamamen beklediğimden farklı bir ürün için tüm siemens ekibine, bu bilgileri paylaşmak için çağırdığım servis elemanlarının makineyi savunmak için gösterdikleri takdire şayan gayreti de göz ardı etmeden, en içten teşekkürlerimi sunarım.

bu makinenin bir an önce fabrikasyon özelliklerinin ötesindeki "devrimci" davranışlardan arındırılarak, sadece çamaşır yıkamasına odaklanan sıradan bir cihaza dönüştürülmesi ve bizden alınması büyük ümidim olacak dur bakalım tüm haklarımı kullanacağım, ayrıca bayiden alınca ürünü iade etme hakkım yokmuş müşteri temsilcisi öyle dedi bu konuda bilgisi olan arkadaş konuyu aydınlatırsa ve yönlendirirse sevinirim

• ibrahim_koparal İ kullanıcısına yanıt

Merhaba, fiyat farkına değmez. İki modelinde kazan hacmi aynı.

Hocam peki bu cihazlar bizi uzun vadede üzer mi önerir misiniz?

Bir diger sorum da servis ile alakali. Elektrolux Cihazlarin hepsi ithal. Dolayisiyla ilerleyen dönemde yedek parca konusunda servis e mahkum muyuz? Yedek parca temin süreleri cok uzun mu bu markada bilginiz varmi?

Sizi uzun yıllar sorunsuz götüreceğini düşünüyorum. Fakat tabii ki ürünler kul üretimi. Birde forumu okuduysanız bazı yorumlarda 11 - 15 yıllık Electrolux ürünü sonrası tekrar öneri isteyen kullanıcılar var. Öyle söyleyeyim. Servis konusunda büyük şehirde iseniz pek sorun yaşamazsınız. Yedek parça için. Her serviste belirli bir stok duruyor. Şuan Türkiye’deki mevcut servis sistemi İsveç ofisi tarafından yenileniyor. Yani sizin servise işiniz düşene kadar markanın arçelik kadar servis noktasını olacağını düşünüyorum.

• 2 gün önce buradaki hocalarımın sayesinde Wgk242z0tr aldım. Paraf kampanyası ile 70k üstüne 6k bonus ile grundıg kurutma makinesi ve beko buzdolabını birlikte aldım. Buzdolabı ve çamaşır makinesinin garantilerini 4 yıl uzattım ama Bosch'da 4 yıl garanti uzatma olayı bitmiş. Yetkili servis sadece garantinin bitmesine 6 ay kala garanti bir yıl uzatabileceğimizi söyledi bu şekilde dört yıl daha uzatılıyormuş.

• @Arda92_ Merhaba Arda bey Ankarada yaşıyoruz. 10kg istiyoruz. Yaşlı insanlar kullanacak. Max bütçe 40k ne önerirsiniz

Merhaba, yaşlı bireyler kullanacaksa wi-fi gibi fazla özelliği olmayan sade modelleri tercih ettim.

Electrolux EW6F3494T

Samsung WW11BBA046AEAH

Bosch WGA244Z0TR

Hocam bu dedikleriniz hep 9kg biz 10kg istiyoruz. Var mı başka önerileriniz

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.