Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
811
Cevap
30
Favori
159.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Valla Arçelik Grundig Profilo vs hepsini okudum neredeyse hepsinde şikayet var sanırım şikayet oranı ennaz olanı bulup şansına demek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ben de bir kere deneyimleyebildim makine F/P oranında en mantıklısı gibi duruyor hangi şekilde nasıl deterjan mantıklı olur onu birkaç denemeden sonra öğrenebiliriz.

Hocam benim fikrim açıkçası lg makine olarak çok daha iyi bir makine. Bendeki modelin içine bakma fırsatım olmadı ama diğer boschlara da baktım ve pek çok markaya baktım yapısal olarak en sağlamı lg elektronik olarakta nem sorunu yoksa evde o konuda da çok iyi. Daha önceki entrylerde de anlattım belki siz yaşamazsınız ama ben lgnin servisi olan kafkas elektronik ile zorlu bir mücadele verdim. Yoksa onlardan almıştım. Bosch servisinden gelen çocuklar zaten tanıdığım insanlardı istediğim gibi kurulum yaptırdım hiç yorulmadım. Kısaca bosch almamdaki en büyük sebep en başta servis kalitesinden kaynaklı oldu. Yoksa iade ettiğim lg ile benim şimdiki makine arasında 12k fark var ve parça kalitesi daha iyi. Bence çevrendeki servislerin kalitesini de araştırarak al makineyi hocam bizim gibi baş ağrısı yaşama. Bu en başta benim aklıma gelipte kafkas elektroniğin google yorumlarına baksaydım makineyi kendim temin eder kendim kurardım bu tatavalarla uğraşmaz evde de 1.5 hafta makinesiz oturmazdım. Ben boachtan makineyi ısmarladıktan sonraki gün öğlen 12 olmadan makineyi çalışır hale getirmiştim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• i dos özellikli çamaşır makinesinin içine koyduğunuz sıvı deterjan hangisidir?

heralde hem beyaz, hem siyah , hem de renklileri yıkayan bir sıvı deterjan yoktur.

kaç yıkama yapıyor? bitince kırmızı renkli bir işaret filan mı çıkacak? ben 10 yıkama yaptım hiç uyarı vermedi devam ediyorum :). kimbilir belki de deterjan bitmiştir

Hocam ben evde omo fresh active kullanıyorum hem renkli hemde beyazlar için olan modelini memnunum şimdilik. Bu deterjan konusunda da bilgi paylaşımı ve tavsiyelere bende açığım marka model olsun kullanım şekli olsun.

Makine konusunda emin olun en mantıklı seçimi yaptınız ben de çok araştırdım LG dahil tüm modellere baktım LG malzeme kalitesi olarak bir tık daha iyi fakat servis konusunda inanılmaz yetersiz. Benim yaşadığım şehirde de LG konusunda sorunlar var Bosch hem genel olarak servis ağı iyi hem de en güncel en mantıklı fiyatlı ürünü aldığımızı düşünüyorum i-dos teknolojisi sadece üst düzey makinelerde var. Fiyat anlamında bakıldığında en mantıklı seçim bu modeldi. Ben 36.500 TL gibi bir fiyata aldım bu fiyat bandında bu özellikle makine sadece samsung olarak vardı ben de bosch olarak tercih ettim .

Bu arada bu beyaz eşya kategorisinde daha evime sağlam ürün ulaşmadı. Horoz çok kötüydü. Şimdi Dhl ile yollamaya başlamışlar. Oda onu aratmıyor.
    Ben çok acil buzdolabı aldığım bi dönem kırmışlardı. Son aldığım klima ve çamaşır makineside ezik yırtık kolide geldi ama kozmetik sorun yok diye kabul ettim. Sağa sola fırlatıyolar sonra makinenin içinde yer yerinden oynuyor.

• İyi günler herkese. @Arda92_ nin tavsiyesi üzerine Bosch 6 serisi WGK242Z0TR satın aldım. Üründen memnunum (zaten çok fazla bir beklentim yoktu). Kıyafetleri iyi yıkıyor, fazla ses yapmıyor, kıyafetler makineden kuru çıkıyor. Benim işimi görüyor. Yalnız üzerindeki ekranı pek fazla beğenmedim. Dokunmatik tuşlar çok hassas değil ve tuşa bastıktan sonra biraz geç algılıyor. Daha akıcı olmasını beklerdim. Bu ekran Bosch'un bütün modellerinde böyle mi?

Ürününüzü güzel günlerde kullanın. O geç tepki sorunu Kronik bir olay ama makinenin performansını etkilemez.

*grunding 101414b çamaşırı iyi yıkamama ,kazanının sac olması ve eski nesil fırçasız motor kullanması..

*samsung WW11DG6B25LEAH veya WW11DG5B25AEAH kazanın duvara çarpması, eco buble nedeniyle iyi yıkamama ve koku problemleri

*electrolux EW6F341PST, kronik sorunlar(su sızdırma , ayak kırması ,gürültü vs yeni ürünlerde dahi birsürü şikayet)

*BSH grubu elbise yırtma problemleri

** Electrolux EW6F3494T nin EW6F3414UT den universal dose dısında farkı var mı? alt modeli EW6F2292T ile 4-5k arasında fiyat farkına değer mi?

** gentlecare kazan drumcare veya diğer markaların desenli kazanına göre yıkama performansını olumsuz etkiler mi?

** polonya üretimi 6 serisi mi ; 229st dışında italyan üretimi 7/8 serisi mi yoksa başka marka /model mi?

uzmanlar için kayışlı pm inverter ile kayışsız direct drive inverter u kıyaslayabilirmisiniz?arıza oranları yönünden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peerim -- 10 Eylül 2025; 20:13:34 >

• Peerim P kullanıcısına yanıt
    Bende cevaba göre tercih edeceğim sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 senedir WGB254A0TR modelini kullanıyorum. Genel olarak çok memnunum. Benim aldığım dönemde çamaşırların kuru kalması, siyah çamaşırlarda tüylenme olması vb sorunlardan bahsediliyordu. Ben hiç birini yaşamadım. Makine 1400 devirde bile nispeten sessiz. İ-dos gerçekten verilmi ve düzgün çalışıyor. Uygulama sorunsuz ve çalışıyor, donma vb hiç olmadı. Tabi ben alırken fiyatı daha makuldü. Daha spesifik soru olursa yanıtlamaya çalışırım.

selam, bosch WGK264Z0TR mi 42 bine aldınız? merakımdan soruyorum, HB, N11 vb sitelerde hep 28-30 bandında gördüm fiyatları da yoksa başka bir model mi kullanıyorsunuz?

ınstagram
    Adem Helvacı on Instagram: "Gidiyorlarsa bilelim ona göre hareket edelim zira bir süredir sadece TÜKETİCİ tarafında olan şikayetlerin artık YÖNETİCİ ve hatta SERVİS tarafında da oluşmaya başladığı ve hatta eyleme geçip görevlerini bırakan yöneticiler olduğu, bazı servislerin istifa ettiği çünkü tüketicilerle karşı karşıya getirilmekten bıktığı yönde bilgiler alıyorum. Bugün bir servis arkadaşımız ise benden ''Abi yasal olarak ne yapmam gerekir benim de istifa etmem için'' bilgi talep ettiğinde kendi kendime dedim ki ''Bu iş gün geçtikçe büyüyor'' Her marka ile ilgili her zaman bu tarz dedikodular olur buna alışığız fakat bu kadar kısa sürede bu derece yoğun şikayetlerin gelmesi üzerine marka yöneticileri de SESSİZ kalırlarsa asıl sorun orada demektir zira bu ülke bir HOTPOİNT ARİSTON vakası yaşadı malumunuz. Kocaman Marka diyerek güvenilip satın alınan ürünler ile Hotpoint Ariston tüketicileri Vestelin insafına bırakılıp gidildi. Bir tüketici hakları savunucusu olarak ben üzerime düşeni yapıyor ve kamuoyu önünde bu marka yetkililerini ''Yok öyle bir şey, uydurma bunlar, Dimdik ayaktayız'' demeye davet ediyorum. Fakat, o açıklamayı yapacakları zaman mutlaka o açıklama ile birlikte servislere AYLARDIR neden yedek parça yollamadıklarını da lütfen izah etsinler. Bilerek gün belirtmiyorum çünkü kayıtlardan servisin kim olduğunu bulup başına ekşimelerini istemiyorum ama ben aylar diyorsam aylardır o dostlar emin olun, işin daha da kötüsü, yönetici sıfatlı bazı kişilerin, bir servis sahibinin ''Tüketicilere ayıp değil mi, biz karşı karşıya kalıyoruz, Tüketici Hakem Heyetine gidecekler'' beyanı üzerine ''istedikleri yere gitsinler, isterse 100 gün olsun kim nereye giderse gitsin'' dediği şeklindeki iddiaların gerçek olmamasını temenni ediyorum ''Servis arkadaşımız sinirle abartmıştır bunu'' demek istiyorum. Satış Sonrası Hizmetler işte bu nedenle çok önemli. Devletimizin ise DENETLEME görevini yerine getirmesi bu yüzden önemli ve ısrarla belirtiyorum ki tüketici elektroniği sınıfında büyük bir denetim eksikliği mevcuttur."
    https://www.instagram.com/reel/DOdqItHD0kp/?igsh=aWc1dHgwNzh3OGhw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 88zafer -- 18 Eylül 2025; 17:45:42 >
  • mıknatıs20 M kullanıcısına yanıt
    Altta yorumlarda bu iddia hem bayiler hem servisler tarafından yalanlanmış…

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ??

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ??

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bloodin kullanıcısına yanıt

Bu durumun muhatabı bu işten kazanç sağlayan bayi ve servisler değil, Elecktrolux Tr’dir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.