Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
811
Cevap
30
Favori
159.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
81. Sırada  bugün en iyi #31
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek yaşadığım evime geçen sene Altus AL 8103 MD aldım. 8 kilogramlık bir model. Aslında memnunum ama 2 haftadır mini programda 0:15 kala devam etmiyor. Yıkama ışığı yanıp sönüyor. Servis gelip baktı, net bir sorun bulamamakla beraber bir şeyler yaptılar. Dün sorunsuz yıkayabildim ama kalıcı bir sorunsuzluk mu bilmiyorum.

Altus markayı araştıranlar için bilgi olarak paylaşmış olayım.

Hocam geçen süreç zarfında oldukça kullandım makineyi. Öncelikle belirtmek isterim ki makine net bir şekilde deterjan seçiyor. Açıkçası böyle bir ihtimalle herhangi bir çamaşır makinesinde karşılaşmayı beklemiyordum fakat içine koyduğumuz deterjanı taratıp onun önerdiği miktarlarda kullandım hep ve sonuç farklı çıkıyor. 3 çeşit sıvı deterjan denedim en iyi verimi omonun beyaz ve renkliler modelinde aldım. Makine gerçekten güzel çalışıyor ikinci anlamadığım konu ise benim iş kıyafeylerim muazzam derecede tozlanıyor. Leke çıkarma programı açık veya kapalı olsun temizlikte gram fark etmiyor sadece süresi çok uzuyor. Yinede gayet başarılı temizliyor. Artık tüm programlarda ilave su açık olarak başlatıyorum programı evet onda da temizlik olarak bi şey fark etmiyor açık veya kapalı ama psikolojik olarak rahatlatıyor azcık su alsın o kadar az suyla temizlik olmaz bence. Yumuşatıcının etkisi içinde gerçekten çok iyi kokutuyor kıyafetleri fakat şöyle bir hususu var uzun süreli kokması için ilave durulama eklemek gerekyor ha benim kıyafetlerimde ertesi güne o koku yinede devam etmiyor. O yüzden yumuşatıcıyı arttırmayı düşünüyorum fakat kazanda dip köşe yumuşatıcı kalıntısı birikir mi onu bilemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Arda92_ kullanıcısına yanıt

Servisi kusursuz marka yok ancak çok daha ilgili ve çözüm odaklı yaklaşanları var mesela Arçelik grubu önerdiğiniz markanın fersah fersah önünde en azından değişim yapıyorlar bir çaba mevcut her ne kadar bsh grubuda kullanıcı hatası olarak bazı sorunları müşteriye atsada yine önerdiğiniz markadan daha ilgililer.Benim mesajım bosch grubundan daha iyi demeniz hususunda ürünlerin kalitesi plastik kalitesine göre değerlendiriliyorsa ortada örnek gösterilecek çok şey söylenir.

Piyasada sıkma performansı dengesiz yük kontrolü en iyi olan markalardan biri bosch grubudur zıplama,titreme vakaları düşüktür program çeşitliliği konusunda eleştiririm amenna ama electrolux daha iyi demeniz konusunda görüşünüze katılamayacağımı belirtirim.Annemde wat24460tr modeli mevcut ilk çıktığı zaman aldık tek bir sorun yaşatmadı yıllar sonra amortisörleri patladı değiştirip kullanmaya devam edeğiz hala taş gibi makine.Electroluxte kapak camının patlaması,panel yanması,sıkmada kazanın duvara vurması gibi sorunlar mevcuttu keza önerdiğiniz samsung modellerinde de tonla sorun var isim presteji olduğunda o sektörde iyi ürünler ürettiği anlamına gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 29 Ağustos 2025; 10:18:6 >

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

Arçelik değişim yapsa da verdiği yeni ürünün paslanması yada bozulması 5-6 ay bulmuyor. Kapak menteşesinin plastik olması ön duvarın kapağı hafif bir aşağı eğmekle bükülebilmesi iyice oyuncağa çevirdiler ürünleri. Bosch’un sıkma konusu hakkında evet çamaşırın nemini en iyi alan markadır fakat dengesiz yük kontrolü en iyi marka beyanınıza katılmıyorum. Kazanın kasaya çarpması ve zıplaması ile ilgili tonla şikayet mevcut. Yazılımda düzeltilmesi gereken eksiklikleri var. İç aksamlarında aynı şekilde. Samsung için ise tonla sorun dediğiniz bir kazanın anakarta çarpma sorunu vardı oda benim önerdiğim 11kg YZ model de yok. Birde yenilenen serilerde bu sorun çözüldü. Şuan ki şikayetler 2021-2025 Nisan’a kadar üretilen modellerde vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu konuda sizinle aynı düşünüyorum, “Para ganiyse ve 3 büyük şehirde yaşanıyorsa Miele, yoksa AEG/Electeolux” derim her zaman. Evet Electrolux servisleri zayıf, pek bilgili değiller, ürünün çok arkasında durmuyorlar bunlar benim de kabulum ama performans olarak Electrolux seviyesine çıkabilen başka bir marka yok.

Ben zamanında AEG L87484EFL kullandım 12 yıl boyunca, en son hanımın işkencelerine daha fazla dayanamayarak rulman dağıttı. Evdeki Arçelik fırın, ocak ve bulaşık makinesinden (ki zamanının en iyileri, en pahalılarıydı) performans olarak hiç memnun olmadığımızdan (önceki fırın İtalya üretimi Profilo FRMA952, bulaşık makinem ise AEG F77023M0P idi) Arçelik’i direk eledik, BSH grubunda ise son çıkan 11 kilo makinelerin bile kazanları bizim 12 yıllık 9 kilo AEG’nin yanında minnacık kaldığından yeniden Electrolux’e karar verdik ama bu sefer pahalısından değil, EW6F3414UT aldık. Kendi programını hemen en başında ayarlaması çok güzel, maalesef eski AEG gibi kapak menteşesi metal değil, bir de yıkama esnasında foşur foşur su almıyor, çamaşırı ıslatacak kadar su alıyor, haliyle yıkama performansı eski AEG makineme göre düşük gibi geliyor ama halen alışma sürecindeyim, en son aldığım deterjandan da şüphelenmiyor değilim çünkü hiç köpük yok… Hele bakalım. Seçimimden genel olarak memnunum şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 29 Ağustos 2025; 13:16:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Samsung'ta kapak contasının yırtılması kroniktir sıkma da zıplama ya da sıkmaya geçememe ai olanlarda farklı anakart sorunları 9 kilo ve sonrası tüm modellerde mevcut.Bosch grubunda sıkmaya geçmeden önce algoritma sonuna kadar dener en sonunda ani sıkmaya geçer ses genelde körük lastiğinden gelir yan panele çarpma oranı diğer markalara göre düşüktür ancak zıplama göremezsiniz bosch'un program işleyişi vasat su jeti gibi özelliklerde çok geç geldi bu yüzden eleştiririm ama alt yapı olarak en sağlam makinelerdendir.

Arçelik grubuna gelirsek çoğu malzemesi ucuz gözüksede son modelleri belirli bir kaliteyi yakalamıştır ve verimli yıkama performansı alınır servisleri ürün değişiminde pek kıllatmıyorlar ve gerekirse para iadesi de alıyorsunuz ben daha önceden bunu tecrübe edindim.

Ne tavsiye edersiniz bu işin piri nedir

Resmi bayiye gidip WGA242X3TR modelini biraz pazarlık yapıp satın aldık. Aldığımız model yerine WAN24200TR getirmişler. Bir eski sürümü aynı model dediler. Kabul etmedik. Bu iki makine arasında fark var mı? Varsa gidip Grundig sipariş vericem. @Arda92_ ilginiz için teşekkürler ustam.

WAN modeli eski tip yıkama algoritması kullanıyor iyi iş çıkaracağını düşünmüyorum. Bence kesinlikle iade edin.

Samsung’taki sıkma şikayetlerini incelediğimde çoğu videoda gözlemlediğim kadarıyla tek parça pike atılıyor. Pike top gibi olup kazanın tek tarafına toplanınca kasaya vuruyor. Haliyle kasaya çarpıyor. Ama bosch’u incelediğimde çarpa çarpa girmeye çalışıyor iş işten geçince durup tekrar deniyor. İçindekilerde normal yük. Bence hem yazılım hem iç donanımsa düzeltilmesi gereken birkaç sıkıntı var. En öncesi amortisörler fazla salaş. Biraz sıkılaşsa bir nebze toparlar birde iç kısmın sağ ve sol kısmına köpük yerleştirilirse vuruş ses çıkarmaz en azından darbe hafifler. Bu köpük Hotpointte bile var Bosch akıl mı etmedi yoksa gerek mi görmedi bilemem. Fakat yeni çıkan WGK serisi iyi duruyor. Gerek değişken devir ile yıkaması ve yıkama/durulamada kullandığı su seviyelerini beğendim. İlk çıktığı an yine dokunmalara geç tepki veriyordu. Güncellemeyle düzeltildi. Keşke satışa çıkmadan yapsalar böyle işleri.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt

Sağol ustam az daha alıyorduk. Sizi ve forumu çok fazla rahatsız ettik ama son bir soru daha sormak istiyorum. Grundig GWM 101414 B modelini Hepsiburada resmi satıcısı satıyor. WGK242Z0TR ve WGA242X3TR de Hepsiburada'da satılıyor ancak satanlar resmi satıcılar değil pazaryerindeki firmalar. Bunlara güvenebilir miyiz? Yoksa Grundig alıp geçelim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem Arslan -- 29 Ağustos 2025; 16:40:21 >

Grundig’i tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Hem uygun fiyatlı hem kazanı daha büyük. Birde bosch’taki özelliklerin çoğu mevcut. Kârda olursunuz.

Bu makineyle ilgili paslanma sorunları var bir iki yıl sonra

Tek yaşayan yada 2 kişi yaşayanlar için ideal bir makine.

Grundig’te daha düşük ihtimal. Konumlandırıldığı yerde etkiliyor.

MPO lar Otodozlu anneniz kullanmakta zorlanabilir. Manüel deterjan eklemeli modeller daha iyi bir alternatif olacaktır.

Çok can sıkıyor
    Leke çıkarmıyor
    Kıyafetlerin anasını ağlatıyor hepsi yıprandı
    Artık al beni çöpe at diyor da ben direniyorum
    Çocuklu kalabalık aile için önerir misiniz

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.