Şimdi Ara

🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.538
Cevap
28
Favori
114.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    İşi çok zor!

    Ümit özdağ MHP ve İYİ parti'de yapıcı eleştiriler getirdi diye iki partiden de atıldı,Sesini duyurmak için Zafer partisini kurdu,iyi ki de kurdu,Seçmen parti gördü


    Tanju Özcan tek başına bir etki oluşturmaz,CHP'de kurultay süreci başladı,İl ve İlçe başkanları,delegeler seçilecek,Tanju Özcana destek çıkacaklarını sanmıyorum.


    Zafer Partisinden Bolu belediye başkanlığına yeniden aday olsun,kazanabilir.

  • - CHP Sözcüsü Faik Öztrak:


    "Seçimi kazanamadık ama bu ülkenin aydınlık yarınlarına ve demokrasiye inanan vatandaşlarını tek vücut haline getirebildik. Erdoğan'ı korkudan tir tir titreten bizim bu birlik ve beraberliğimizin olağanüstü gücüdür. Bugün değilse yarın o koltuktan sandıkla gidecek."

  • ailede chp'ye oy veren kaldıysa ikna edip verdirmeyeceğim kk gitmediği sürece

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Erdoğan he öyle mi kanka demiştir 🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi biraz düzelirse ve düzgün aday çıkarırsa istanbul'da tarihi fark atar akp.

  • - Bolu belediye başkanı Tanju Özcan, değişim ve adalet için 3 Temmuz’da Bolu Meydanı’ndan, Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne kendisi adına alınan karara tepki göstermek için protesto yürüyüşü yapma kararı aldı.

  • - CHP lideri Kılıçdaroğlu:


    "Ben kurultayda aday olacağım demem ama delegeler benim aday olmamı isterse buna karşı koyamam. Aday olmak isteyen varsada önündeki tüm engelleri açarım."


    "İmamoğlu'da aday olabilir, engel olmam ama benim görüşüm bulunduğu yerde devam etmeli ve konumunu korumalı. Güzel ve başarılı çalışıyor ve yeni başarılar eklemeli."


    "Ben asla ve asla bu halkın oylarıyla alınmış bir belediyeyi AKP'ye teslim edemem. Ekrem bey görevine devam edecektir."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 22 Haziran 2023; 20:58:47 >
  • - CHP lideri Kılıçdaroğlu:


    "Muharrem İnce'nin CHP kurultayında eksik olan imza dilekçesini tamamlayan kişi bendim."

  • - CHP lideri Kılıçdaroğlu:


    "Şuanda ittifak durumu söz konusu değil. Yerel seçim zamanı oturulur,konuşulur. Her parti kendi içinde ittifak olma konusunu iştişare edecek. İttifak olma konusunu konuşmak şu dönemde çok erken."

  • - Bolu belediye başkanı Tanju Özcan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çok ağır sözler söyledi;




    • "Halkın gönlünde İmamoğlu var ama herkes suskun. Partide herkes top çeviriyor."


    • "İmamoğlu masaya elini vurmalı ve adaylığını açıklamalı."


    • "Bağımsız bir denetçi gitsin CHP'nin seçim harcamalarını incelesin.Hangi badem bıyıklı ajanslara neler verildiğini görecekler."


    • "Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın oyununa geldi ve tuzağa düştü. Mansur Yavaş, ilk etapta Meral Akşener’in adaylık teklifini kabul etti. Meral Hanım da "masadan kalkıyorum, kendim yürüyeceğim" dedi. Sonrasın da Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu'na "yanındayız" mesajını attı ve adaylığına destek verdi."


    • "Kılıçdaroğlu Alevi canlarımız için ne yaptı. Ama badem bıyıklarının sorunlarının çözümü için her türlü adımı attı. Kılıçdaroğlu değişik bir insan. Gerçekten koltuk sevdalısı."


    • "Bana yapılan bir adaletsizlik var. Sen seçim kaybetmişsin, yeter artık..Kaç kez kaybettin ve hala o koltukta oturuyorsun."


    • "Hiç Türkiye'ye gelmeyen danışman Rifkin'e para ödüyoruz, ülkeye dahi gelmiyor. Bir sürü danışmanın var parti içinde kimse bilmiyor ve bunlara para veriliyor ama sen hariç herkes kusurlu?"


    "Sen değişmeslin diyen Tanju Özcan'a da sorgusuz sualsiz disipline tedbirsiz gönderiyor? Tutuklu yargılanmak gibi bir durum bu. Ben kendisiyle 1.5 yıl önce en son konuştum. Görüşmek istediğimdede etik değil diye geri çevrildim. Biz sarı öküz olduk, başımızı alacaklar ve Kılıçdaoğlu bunu çok istiyor. Değişim için bedel ödemeye hazırım."


    • "Kılıçdaroğlu kendi belirlediği PM üyelerinden MYK yapıyor. 3-5 kişi hariç hepsi Kılıçdaroğlu'nun ayarladığı isimler. Kılıçdaroğlu MYK'nın bağımsız kurulduğu söylemlerinde yalan söylüyor."


    • "Seçim sürecinde kimin aday olacağı konusunda hiçbir teşkilata soru sorulmadı. %1 oyu olmayan 4 parti liderine siyasi rüşvet vererek kendisini aday gösterdi."


    • "Masada, yol yürüdüğümüz insanlarda ve adayda yanlıştı. Kendi ilkelerimizi çiğnedik."


    • "Terör sevicileri, bağdem bıyıklıları çevresine topladı Kılıçdaroğlu. Atatürk'çü ve Milliyetçi olmayan herkesi yanına aldı. Partide Fetöcüler cirit atıyor şuanda."


    • "Sormak zorundayım; Kılıçdaroğlu sen Erdoğan'ın adamımısın? Seçim kaybedildi hala ordasın."


    • "Biz bu seçimi Engin Özkoç, Erdoğan Toprak, Tuncay Özcan ve Bülent Kuşoğlu gibi isimler yüzünden kaybettik."


    • "Kılıçdaroğlu il başkanlarının, çoğu milletvekilin ismlerini dahi bilmediği biliyorum. Ama kendisinin bazı kasaba belediye başkanlarının isimlerini bildiğinide bilirim. O çok farklı bir insan ve samimide değil. Halk Kılıçdaroğlu'na güvenmiyor."


    • "Kılıçdaroğlu SSK dönemindeyken Özal ve Demirelin arkasında önünü ilikleyerek koltuğunu koruma mücadelesi yapıyordu."


    • "Deva ve Gelecek partisine CHP listelerinden 23 vekil verdik. Kimin vekilini kime veriyorsun? ilk kez girecekleri bir seçimde ne kadar oyu belli olmayan partilere böyle bedavadan vekil veriyorsun ve bu partilerde şimdi AKP ile anlaşabiliriz diyorlar, sonra başarı bekliyorsun?"


    • "Faik Öztrak değiştirilmesi dahi söz konusu olamaz şekilde orada kalıyor. Dedeside, babasıda ve kendiside milletvekili oldular ve ön seçime dahi girmeden o mevkilere ulaştılar. Başka adammı yok bu partide?"


    • "Ben bu partiye Kılıçdaroğlu'nun üyeliğinden 7 yıl önce girdim. 33 yaşında il başkanı oldum ve uzun süre kazanılmayan Bolu belediyesini kazandım. Bir kere olsu beni tebrik etmedi kendisi."


    • "Muharrem İnce'ye çok ağır mobbing yapıldı ve o da dayanamadı ayrıldı."


    • "Bazıları diyebilirki 'partinin kirli çamaşırlarını niye anlatıyorsun?' diye..Biz bunu yıllarca susa susa durduk, partideki emekçilerin önünüde kapattık ve tarihi bir seçimide kaybettik. CHP'de parti içi demokrasi yok. Yıllardık tüzüğümüz aynı, sosyal medya konusunda dahi bir kuralımız yok. 2008 den beri aynı tüzükle parti yönetiliyor ve Kılıçdaroğlu'da tek adam olarak partiyi yönetiyor. Seçimler kazanılırsa partiden istifa etmeyeceğini söylemişti. Böyle demokrasi olurmu? Sen Erdoğan'ı partili Cumhurbaşkanı diye eleştir ama seçimleri kazanırsan partinden istifa etmeyeceğini açıkla? Böyle bir demokrasi anlayışı olmadığı gibi eleştirdiği tek adamlığı CHP'de yapıyor Kılıçdaroğlu."


    • "Eren Erdem 2 seçim arasında Kılıçdaroğlu'na demediğini bırakmadı ama kendisine verilen MYK görevini kabul etti. Hak etmediği halde parti içinde birçok önemli yerlere getirilen adamlar var."


    • "3 temmuz günü Bolu'dan Ankara'ya değişim ve adalet temalı siyasi bir yürüyüş gerçekleştireceğim. Katılmak isteyen herkes davetlimdir. Bunu kendi şahsi bütçemle gerçekleştireceğim ve tarihe bir not düşmek için yapacağım."





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Yazıktır Günahtır şu sözlerde tek 1 tane bile "hata" gösteremezsiniz bana Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK' ya göre kendi çıkarlarını düşünen ikiyüzlü insanların olduğu yerlerde içlerinden sıyrılarak doğruyu söyleyen insanların sevilmediğini ifade eden bir atasözüdür. Böyle yerlerde doğru söyleyen insanların istenmediğini ifade etmek için kullanılır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İYİ Parti'de kurultay yarın yapılacak,Kaybedilen seçimle ilgili öz eleştiri yapacaklar mı göreceğiz.



    🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU]




  • soygar kullanıcısına yanıt
    Hayır yapmayacaklar. çünkü herkes amasız / fakatsız şekilde Meral Akşener'in yeniden aday olmasını istemiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 23 Haziran 2023; 13:14:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • - CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, kendi partisi olan TDP'in CHP ile birleşme kararını açıkladı. Sarıgül, açıklamasını gözyaşları içerisinde yaptı.




    🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU]
    🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU]Pluetonetwitter
    “Mustafa Sarıgül, partisi TDP'nin CHP'ye katıldığını açıklarken gözyaşlarını tutamadı.”
    https://twitter.com/i/status/1672188489004204032
  • - İYİ Parti lideri Akşener’in Başdanışmanı Turhan Çömez:


    “Bundan sonra kurulacak masaya eşit şartlarda oturacağız Hiç kimse ‘Hadi bizi destekleyin, biz de büyükşehirleri alalım’ diye yola çıkmasın"

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    4 partinin toplam oyu %1 etmezken 39 milletvekili kazanıyorlar


    %10 oyu olan İYİ Parti 44 milletvekilinde kalıyor,Tek başlarına girseydiler daha çok oy alırlardı.


    Neden kabul ettiniz eşit kurallar olmadan masaya oturmayı ?


    %1 toplam oyu olan 4 parti masadan istediklerini aldı,İYİ Parti karşılıksız mı oturdu masaya ?


    Muhalefet için başarılı geçen 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti tek bir tane ilin belediye başkanlığını kazanamadı,2024 yerel seçimlerin nasıl başarılı olacaklar.

  • soygar kullanıcısına yanıt

    İyi parti yarınki kurultay öncesi söylem altyapısı oluşturuyor şuan. 6lı masa ittifaklığı zaten bitti, Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasındada ittifaklık yok açıklaması yaptı zira İyi partinin fiilen ittifaktan ayrıldığını biliyorlar.


    Muhtemelen seçim sonuçlarının ardından Akşener 6lı masadan ayrıldığını yada daha öncesinde seçimler kaybedilirse masadan ayrılacağını Kılıçdaroğlu'na söyledi. Seçim sonrasıda en içe kapanan parti İyi parti oldu. Hızlıca kurultay kararı alarak süreci zamana bıraktılar ve suskun kalmayı tercih ettiler. Son günlerde yaptıkları açıklamalarda 6lı masadan ayrıldıkları izlenimleri vermeleri aslında planlı bir strateji.


    İşin özünde Kılıçdaroğlu'da Akşener'de başarısız şekilde seçim süreçlerini tamamladı ve toplumdan çok büyük tepki görüyorlar. Daha sı; kendi partileri içindede muhalif gruplar oluşmaya ve kendilerinin partiyi bırakmalarını isteyenlerle çoğaldı. 14 Mayıs seçim süreci muhalefet nezlinde o kadar yanlış politikalarla yönetildiki kendi hezimetlerini kendileri hazırladılar. Son 1 yıldır HDP ipinden tutunan CHP uyguladığı politikalarla Muhafazakar-Milliyetçi kesimi yok sayınca İyi partide dışlandı. Bu süreçte en fazla İyi partiye zarar verdi çünkü Kılıçdaroğlu'nun adaylığına hem engel olamadılar hemde İmamoğlu-Yavaş üstünden yürütülmeye çalışılan strateji ellerinde patladı.


    Dün Bolu belediye başkanı Tanju Özcan'ın yaptığı bir açıklamada Akşener'in Yavaş tarafından siyasi olarak nasıl satıldığını anlatması esasen İyi partininde seçim sürecinde İmamoğlu ve Yavaş'a gereğinden fazla anlam yüklemesine ve Kılıçdaroğlu gibi bir isim varken 2 belediye başkanının aday olamayacağına kanaat getirmemeleri sebebiyle parçalandıkları gerçeği İyi partinin iyi yönetilmediği veya çok fazla gaza gelip hesap-kitap etmeden ilerledikleri sonucunu ortaya çıkarıyor.


    Çok yazıp,çizdik. İyi parti geçen yıl eylül-ekim ayları gibi masaya yumruğunu vurup Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı bir masada olmayacaklarını deklare edip, İmamoğlu veya Yavaş'da aday gösterilmesse Akşener'in adaylığını açıklayarak seçime girmesi gerekirdi. Bu sayade sahneye Ne İnce, Ne oğan nede Özdağ çıkacaktı. Bu isimler Akşener'in etrafında toplanacak ve güçlü bir blok oluşturma imkanına gelebilecekti. AKP-MHP'nin tepkili seçmenlerinide kazanabilirlerdi. Akşener bu yolu tercih etmediği gibi böylesi bir oluşumun başarılı olacağına inanmadı. CHP ile birlikte yürümeyi tercih etti ve siyasi intiharını gerçekleştirdi.


    şimdi ise İyi partide konuşan siyasilerin ağırlıkları yok denecek kadar azaldı. Akşener'in tekrardan lider seçileceği durumu ortadayken halkın bunu saygı duyarak kabul edeceklerini beklemeleride hayalcilikten öteye geçmeyecek. İyi parti Akşener'i tekrar lider seçerse 2024 seçimlerine tek başlarına girerler, sonuçlarını alırlar ve sonrasındada tamamen dağılma-bölünme sürecine girerler zira belediye kazanamayan partiler tarihin tozlu sayfalarına girmeye mahkum kalır ve çıkarını düşünen siyasilerde kazanamayan partilerde durmaz.


    Muhtemlen her parti 2024 seçimlerinde kendi adaylarını öne sürerek gidecek zira sağlıklı ittifaklık kurmak artık çok çok zor. Halk bu anlamda tavizde vermez partilere. Beğenilmeyen, içe sindirilmeyen isimlere halkın oy vermesi durumu artık ortadan kalktı. O oy verme havası 14 Mayıs itibariyle bitti. Kimse oyunu vekaleten başka bir parti yada ortak adaya vermez bu saaten sonra. İçine sinen adaya ve partiye oy verir.





  • 6'lı masaya Hüseyin Başta katılmak istemişti,dışlandı,CHP listelerinde Hüseyin Başa'da yer verseler Millet İttifakına katkısı olurdu.


    6'lı masa 10'dan çok toplantı yaptı,Seçime nasıl çalıştılar,Ne konuştular bilmiyoruz,Sınava geç kalan öğrenci gibi seçime girdiler,başarılı olamadılar.



    🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU]
    🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU]Hüseyin Baştwitter
    “İlk 3 maddeyi değiştiremezsiniz, daha sonra tekrar denemeyin.”
    https://twitter.com/huseyinbas_BTP/status/1671546262225657859?cxt=HHwWhoC9mYSew7IuAAAA


    🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU]
    🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU]Hüseyin Baştwitter
    “Kendi muhalefetini oluşturan iktidar ve kendi iktidarını oluşturan muhalefet oyunu…”
    https://twitter.com/huseyinbas_BTP/status/1671179123274784769?cxt=HHwWgoC97d2jnLEuAAAA




  • soygar kullanıcısına yanıt

    Sunu net soyliyeyim bu btpte cok buyuk haksizlik yapildi...

    Okadar cok buyuk hatalar varki..

    Deva gelecek toplasan yuzde1belki yapar oda belki kaptiklari vekil 25 saka gibi resmen kaziklandik... K.k getirdikleri oy belki 10bin belkide20bin...


    Btp herzaman yuzde1.5 oylari vardi aslanlar gibi zafer partisi tek seferde ilk secimi yepyeni parti hicbir medya gucu para hicbirseyi yok yuzde2.4 aldi...

    İttifaka gelseler ve vekilden listeden 15+15 vekil verilse yaklasik 4 puan yani 29 seviyesine cikardi chp ic anadoludan daha cok vekil cikarirdik bu etki buyuk sehirlerede vekil olarak yansirdi ozellikle istanbul ankara mersin antalyada iyi vekil cikardi chp benim bolgem sadece 11 vekil verdi chpye istanbul3.bolge

    Btp memleket zafer partisinin cikaramadigi vekillerini akp cikardi bu yeni sistem kucuk partileri yuttuu..

    Chp tarihin en buyuk salakligini ve basarisizligini yapti

    Tarihin en kotu en olumsuz doneminde iktidara hediye ettiler secimi...

    Ve ekrem mansur tanju vs daha kopmalar olur chp ben ve 7sulalem oy vermicek bu sefer sadece kemik alevi oyu kemalist oylari alicak ve chp yillar sonra 9/10a dusecek GORECEKSİNİZ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 23 Haziran 2023; 16:15:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • soygar kullanıcısına yanıt

    Demokrat partinin durumu neyse Hüseyin Baş'ın durumuda o aslında. Uysal ile Baş'ın tek farkı, Baş'ın sosyal medyayı aktif ve etkili kullanması, bunun yanında ekstrembir niteliği yok kendisinin. Ama DP yerine Baş 6lı masada olsaydı dengeler bir nebze değişebilirdi ancak seçimi kazandıracak bir potansiyelede erişemezdi.


    Hüsayin Baş'ı masaya kabul etmeyen ilk kişi Babacan oldu. Onun tepkisine Uysal ve Kılıçdaroğlu'da destek verdi. Akşener masada kendisine yakın bir parti istediği için Baş'ı masaya dahil etmek istedi ama buna izin verilmedi.


    6lı masa aday açıklanana kadar 12 toplantı yaptı. 13.toplantıda Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandı. Liderler 13.toplantıya kadar aday ismin kim olacağını hiç konuşmadıklarını söylemişlerdi. Liderlerin burada uygulamak istedikleri strateji, anlaştıkları parlementer sisteme geçiş düzleminde hangi kademenin hangi işi yapacağının belirlenmesiydi. Bu kademelerde görev alacak isimlerin önemi yoktu.


    Halkla ilk kopuş burada başladı zira Cumhurbaşkanlığına aday gösterilecek ismin sadece isim olarak tanımlanması halkta karşılık bulmadı. Kılıçdaroğlu'nun aday olarak pazarlanmasıda sembolik olarak gösterilmek istendi. Akşener bu stratejiyi izledi ve İmamoğlu-Yavaş ikilisiyle hareket ederek CB Yardımcılığı mevkisini balonlaştırarak sanki bu 2 isim hükümeti yönetecek ve yönlendirecek algısı oluşturmaya çalıştı. Halkın bu noktadada kafası karıştı zira 7 yardımcılı sisteme güven en başta oluşmadı, oluşmasınada imkan yoktu. Kılıçdaroğlu 'Ben Kemal geliyorum' dedi ve bağıra çağıra adaylığını yine dayattı. Bu seçmen kitlesini çok olumsuz etkiledi. Buna rağmen son kez seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy verdiler ancak yanlış oluşturulan ve yanlış politikalarla ilerletilen bir masanında %48 almasıda başka açılardan bakıldığı zaman bir başarıdır ancak bu son kez insanların yaptığı bir fedakarlık oldu.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.