Ceng okuyanlarda da doktor maaslariyla ilgili var demek istemistim ancak istisnalar da vardir tabii ki |
2023 YAZILIMCI MAAŞLARI AÇIKLANDI (2. sayfa)

-
-
bilişim sektörü sıkıntı yaşamaya devam edecek gibi bu krizler yüzünden
-
memuriyet gibi düşünmeyin hocam bu alanları. Ne alacağınız belirsizdir, nerede çalışacağınıza göre alacağınız ücretler değişir. mezuniyetiniz pek bir önemi olmaz genelde kurumsal yerlerde. kendi kariyer path leri vardır çünkü kurumsal yerlerin. Örneğin bir X bankasına A üniversitesinden çok iyi puan/sıralama ile mezun olmuş biriyle, kötü bir sıralamaya sahip B üniversitesinden mezun kişi aynı ücretle başlar (%99). Benzer şekilde savunma sanayi için de aynısı geçerlidir. Ama belirli bir sıralama dışındaki okullardan başvurular pek dikkate alınmaz, yoksa o aday da işe başlayabilse aslında ODTÜ den mezun adamla aynı alacak.
-
pek bir fark olmuyor acikcasi bilkent mezunu ile gazi mezunu ayni yerde calisiyor lead bazen gazi mezunu bazen bilkent mezunu oluyor. Kimse nereden mezun olduguna bakmiyor desem dogru olur hatta yurt disinda genelde leetcode sorusu falan soruluyor ise alimda. Tek fark edinecegin network oluyor bilkent mezunu isen bir de embedded falan calisacaksan lablar falan daha iyi oluyor. alinan maas ile ilgili ortalama sunamiyorum ne ile ilgili calismaya basladigina gore degiskenlik gosteren bir durum.
-
hocam genel anlamda insanlar merak ediyor, merak etmemek imkansız gibi sabit bir şey de değil her sene değişiyor öyle %1-2 falan da değil
-
embedded sadece ee’cilerin alanı mı? embeddedcılar yüzde kaçı eeci sizce
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yalnızca ee cilerin alanı değil. Örneğin ben de bilgisayar mühendisliğinden mezun biri olarak embedded yazılım yapıyorum. Embedded sadece ee cilerin alanı değil dedim ancak gömülü sistemlerde çalışmak için elinizde bir donanım olmalı. Yani web/mobil gibi alanlardan çok farklı. Çoğu kişi de bir donanım olmadığı için embedded alanı biraz daha gizli saklı kalabiliyor. web yada mobil üzerinde yazılım geliştirmek isteyen birisinin herhangi bir bilgisayara sahip olması yeterli. Dolayısıyla web/mobil yazılım yapmak aslında herkese hitap eden bir şey oluyor.
-
Piyasanın içindeki bir junior olarak söyleyebilirim ki veriler doğru. Ben junior olarak 32k maaş alıyorum ama bunu alanların yüzdesi %1 bile değildir piyasadaki çoğu junior düşük maaşlara çalışıyor çünkü yazılım ile ilgili hiçbir şey bilmeyip bir yakınının şirketinde web tasarımcı olarak hem öğrenip hem çalışan kişiye de junior diyoruz, iyi üniversite mezunu olup mezun olmadan önce onlarca şirketten iş teklifi almış işe girer girmez ilk 1-2 haftada şirketteki taskları bitirebilecek seviyedeki insanlara da junior diyoruz ve ilk örnek diğerinden çok daha fazla bulunuyor.
Tabi bu her nitelikli insan yüksek maaşlara çalışır anlamına gelmiyor çünkü maaş şirketin bir kararıdır şirketlerin de işe alım sınırları var bu yüzden herkes yüksek maaş veren bir şirkette işe giremeyebiliyor. "Nitelikli biri freelance çalışsa daha çok para alır bu yüzden nitelikli biri düşük maaşa çalışmaz" diye düşünebilirsiniz ama gerçek şu ki çoğu şirket freelance'i iş deneyiminden saymaz yazılımcılar da ömür boyu freelance çalışamayacağı için nitelikli de olsalar düşük maaş alabiliyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 15 Mart 2023; 20:2:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam yazılım mühendisiymişsiniz gayet iyi alınan yerler var aselsan da 29-30la başlatıyor junior pozisyondakilerine
bu bahsedilenler ortalama alındığından dolayı böyle siz de biliyorsunuz ki yazılımda aralık çok geniş ve iyi olanlar için bu ortalama değil zaten
-
Ben ytü ceng mezunuyum yeni mezun olarak 32k alıyorum aralığın asgari x 2.5 ile asgari x 4 arasında olduğunu söyleyebiliriz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bence başladığınız yer sizi junior olarak görmüyorlardır, mid pozisyonunda çalışan olarak görüyorlar, amerikada falan son sınıfta okuyanlara senior derler ya sizi de ileri seviye görmüşlerdir başarınızdan ötürü
hocam ek olarak hangi sektördesiniz, eticaret, banka, savunma gibisinden
-
Sigorta sektöründeyim. Şirkette aynı tecrübe ve pozisyondaki herkes aynı maaşı alıyor yani yeni mezun her yazılımcı aynı maaşı alıyor şirkette bu yüzden bana özel bir maaş değil bu durum. Aslında ben 1.5 yıl mezun oldum ama bizim şirketteki kurallar gereği 3. Yıla kadar gözle görülür bir maaş artışı olmuyor enflasyon zammı hariç. Şu an başka şirkete geçmeyi düşünüyorum geçtiğimde en az 40-45 civarı alırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 15 Mart 2023; 20:14:29 >
çok iyi hocam, kariyerinizde daha nice üst basamaklara tırmanırsınız inşallah
-
Yapay zeka işimi ele almadan bir yolunu bulup zengin olmam lazım 5-10 yıl içinde
-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz ne düşünüyorsunuz hocam bu gpt için? (Ceng adına)
Çok daha fazlasını hakediyorlar
-
Gpt çok büyük bir gelişme. GPT-4 ile birlikte Hard seviyedeki leetcode sorularını çoğunda başarısız olsa bile bazılarını çözmeye başladı bile. Yapay zeka yazılımcılara olan ihtiyacı henüz azaltmadı ve şimdilik azaltmayacak ama 20 yıl sonra belki de şirketlerin yazılımcılara olan görüşünü değiştirebilir ve yazılımcıların halk arasındaki mesleki saygınlığını azaltabilir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X