Şimdi Ara

2023 Yaz Lastiği Seçimi - CPC6 - EGP - T005 (Ultra Contact Alındı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
13.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler değerli yorumunuz için

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben marka/model seçtim (primacy 4+), derdim o değil. Uzun zamandır lastik almadım. Son aldığımda bayiden alıp taktırmıştım. Michelin bayisi göremedim hala gezerken. Böyle internetten alıp onları sırtlayıp götür, taktır, bir de taktırma parası ver. Zor olmuyor mu? İstanbul avcılar civarı michelin bayii var mı bu lastiği de bulabileceğim? Fiyatlar nasıldır bayide? İnternette 3000’den başlıyor. Kimi site model yılı yazmamış. Model yılı yazan 2023 3150 civarı. 3050’ye değişim dahil buldum ama yılını yazmamış huylandım.

Bir de V ve W yi anladım da kiminde 94V kiminde 98W XL yazıyor. Nedir bunlar?

Ultracontact ne durumda şimdi alsanız yine bunu mu tercih edersiniz yoksa premiumcontact mi ?

Trakya'nın yatırım yüzü görmeyen bir il merkezinde ikamet ediyorum. Gerek şehir içi, gerekse ilçeler arası yolları rezalet. CPC7'nin bu şartlarda 2 senede özelliğini yitireceğini düşünüyorum.

Ayrıca mevcut aracım Auris ile şimdilik devam ettiğimden düşük ses seviyesi ve bozuk yol dayanıklılığı nedeniyle UltraContact kesinlikle ilk tercihim olurdu.

Teee geçen yıl sorulmuş bir soru.

Görmemişim. Kaçırmışım. Kusura bakma sevgili forumdaşım.

Bir yıl olmasına bir hafta kala cevaplayayım

İnternetten aldığımda genellikle MNG kargo ile geliyor lastikler. Yaşadığım yerde MNG kargo önünde otopark sıkıntısı yok. Bu durum gerçekten bir avantaj.

Sitesinden yaşadığım şehre lastiklerin geldiğini takşp edip telefonla ben gelip alacağım diyorum. Zaten dünden razılar.

Oradaki kargo görevlileri yardımcı oluyor. İkisini ben kalan ikisini de o alıyor, bagaja koyuyoruz.

Sonra doğru bir lastikçiye. Değişimi yaptırıyorum ve eski lastikleri orada bırakıp eve dönüyorum.

Bu iş bu kadar kolay oluyor benim için.

Bayi ile internet fiyatları kesinlikle dört lastikte hatırı sayılır bir miktar fark ediyor. Üretim yılını da satıcıya mesaj atıp sorabiliyorsun. (Ben Lastikcim sitesinden almıştım ve ilanda üretim yılı yazıyordu.)

V ve W türü harfler hız endeksini gösteriyor. W : 270 Km./S hıza kadar kullanabilirsin gösteriyor. V : 240 Km./S hıza kadar kullanabilirsin.

XL : Ekstra yük.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. Eve kadar getirmişti kargo. Ardından doğuş otoya servis için gittiğimde aynı fiyatı görmek benim için bir şok olmuştu. Hiç beklemiyordum bunu. Lastik bayilerinin tümü daha pahalıydı.

Chery tiggo 7 için düşünüyorum premium ile ultra arasında çok gidip geldim sessizlik ve dayanıklılık konusunda ultra önde bu güzel ama vida çivi toplamiyor değil mi hocam eğer miktanis gibi bunları çekiyorsa istemem çünkü yumuşak olsun sessiz olsun diye daha once sedan aracima goodyear almistim aynı lastiği bir yıl içinde 4-5 defa çivi vida saplaninca lanet etmiştim

Senede 10.000 km. yapıyorum. Bunun 4000 km.si ilçeler arası yol, 5000 km.si şehirlerarası yol. Yaklaşık 1000 km.de şehir içi diyebilirim.

Önceki CPC5'lerime 2 defa çivi girmişti.

UltraContact şimdilik hiç patlamadı.

+Sessizlik ve yuvarlanma direnci süper

+Yol sesi kesinlikle yok, 0

+Yumuşak yanaklar. Taban sert ama yanaklar yumuşak çok esnek aşırı konforlu

yuvarlanma direnci çok az araç kolay çeviriyor bu yakıta ve birazda performansa etki ediyor

viraj kabiliyeti benim 5 yıllık Turanza kadar asla değil turanza asala savurmadı asla patinaja kalmadı ve kuruda ıslakta asla kızaklamadı

şu an araç yana yatıyor resmen, kopmuyor ama aşırı yatıyor belkide kopacak ilerki yıllarda? (10 gündür test ediyorum bunu)

Islakta nasıl bilmem ama virajı tehlikeli

ufak engebeli asfaltta uçan halı gibi bir sağ sol yalpalar gibi bunu hissesiyorsunuz

direksiyon tepkisi orta

yüksek süratlarde güven vermiyor her manevrada uçan halı hissi veriyor

standart kullancılar için hayati önem taşımıyor uzun ömürlü konforlu

bence alacak olanlar konfor, yakıt odaklı ve uzun ömürlülük için alsın

PremiumContact ile değişebilirim olmadı 25 yıldır kullandığım Turanza lara devam. gürültülüde olsa %100 lastikti

şimdilik devam bakalım

TodayTomorrowToyota

• speedyDNA kullanıcısına yanıt

Araç yana yatar çünkü lastik yanakları yumuşak hatta belki de incedir. Balon yapma durumu yaşanmazsa iyi. Bence bizim yollara pek de uygun değil gibi. Park esnadında kaldırıma sürtmesi durumda derin yırtık deforme de olabilir.

Ben arka lastikleri ultracontact almıştım önleri de aynısı ile yenileyeektim ki bu durumdan dolayı sert yanaklı lastik seçtim (petlas) fakat biraz sesli bir lastik oldu. Bir sonra ki sefere lassa veya goodyear alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessRoad -- 6 Kasım 2025; 14:4:18 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.