|
G30 Lci gayet güzel araç. Bütçenize uygunsa tavsiye ederim. Bende g30 Lci den g60 a geçtim. Sürüş benzer zaten, donanım olarak g30 da sunroof , vakum kapı, ambiyans ışıkları arka kapılarda da vardı. G60 daki motor daha canlı ve daha ekonomik. Araç biraz daha hızlı. Haricinde çok bir fark yok yani. elektrikli konusu tamamen tercih meselesi. Yukarıda bir arkadaşımız belirtmiş ekonomik fark bir şey ifade etmiyor diye. Ben de aynı şekilde düşünüyorum, elektrikli araç sürmek, en azından premium markalar için sürüş tercihi ile alakalı. Tork, gücün çabuk gelmesi vs tercih sebebi olabilir ama tüketim bence bir kriter olmaz. Benim için uzun yol sürüşünde keyfiyetimle durmakla mecburiyetimle durmak arasında büyük fark var. O nedenle benzinli tercih ettim. araç 25 bin oldu. Güneydoğu gezisi yapmıştım, Mardin’sen İzmir’e aynı gün sürdüğüm de oldu. Tek depoda 1000km yi rahat gördüm. İzmir İstanbul çok gidip geldim, 160 sabitte 8-8,5 tüketim oluyor( İstanbul İzmir biraz daha düşüyor). O haliyle de 700 km menzil rahatça alınıyor, 130 larda zaten gidip dönersiniz otobandan. toplam sürüşte örneğin 50 bin km diyelim, EV ile oluşacak ekonomik zaiyatı ( yakıt maliyeti , servis maliyeti varsa vs ) muhtemelen aracı satarken de rahatlıkla absorve edeceğimi öngördüm satın alırken. yeni ix3 800 km , i3 900 km wltp diyorlar fakat ix3 testlerde 20kw civarı tüketiyor görülen o ki, yine de 450-500 km dikkat edilmeden sürüş verir gibi duruyor. Bence bunlar verimli olduğu için değil ( and’ın yazdığı gibi) kocaman bataryaların eseri. Bugün g60 a 120 litre depo koyup 1800 km menzil demek ile eşdeğer. 110 kW batarya ile 900 gitmek için 12kw /100 km değer elde etmek lazım. Ben hiç görmedim böyle bir değere ulaşan araç reelde. saygılar herkese ve iyi bayramlar dilerim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt