Şimdi Ara

2023 BMW 5 Serisi (G60) ANA KONU (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
755
Cevap
49
Favori
53.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu an aktif olarak mini countryman e kullanıyorum. Haftasonu şarj bahanesiyle showroomu gezdik ve 320i, x3 derken i5e yöneldik. Şu an kampanya ve kredi avantajı sebebiyle mantıklı geldi. Test sürüşü sonrasında gerçekten içim çok hoş oldu. Çoğu yerde olumlu yorumlar görüyorum. Kullanan arkadaşların deneyimlerinden yararlanmak isterim.

-Yıllık ortalama 25bin km yapıyorum, çoğunluk şehir içi. Günde ortalama 3-4 saatim İstanbul trafiğinde geçiyor. Şu an miniyle soğuk hava şartlarında 380-440 km menzil alıyorum %100 için. Yazın minimum 420km alıyorum. İş yerinde ac şarj imkanım var.

Menzil konusunda ne düşünüyorsunuz? i5 kağıt üstünde daha çok görünüyor.

Konforu sormayacağım, gerçekten yalıtım ve kokpitin sarması çok iyi hissettirdi. (bacak desteğini özlemişim)

Aracın ivmelenmesini tam olarak hissedemedim, anlık sollamalarda nasıl?

Cüssesine göre dönüşler rahat mı yoksa o uzunluğu hissettiriyor mu?

Finansal olarak şüphelerim var, 3ml tl 12 ay geri ödemeli 1,69'dan kredi imkanı var. Bir çok bmw aracın böyle bi kampanya yokken neden i5 de var anlamadım. Araç gerçekten değer mi parasına, 1-2 sene sonra üzmeyeceğinden emin olmak istiyorum.

Yeni gelen araçların donanımları nasıl oluyor? Temsilciyle konuştum ama böbrek aydınlatma, arka aks, 22kw ac şarj, havalı süspansiyon ve ses sistemi konusunda emin olamadı. 20 inc jantlar konusunda emin gibiydi. Borusan paketleri yine karma karışık yapmış gibi ama sanırım.

Şimdiden teşekkürler.

• onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

BMWler de digital radyo var,ancak ülkemizde radyo yayınları hala karasal,o yüzden radyolar hep sıkıntılı,bmw ile ilgili bir durum değil..

Arka aks

Adaptif Süspansiyon

Koltuk Soğutma

Head-Up

Opsiyonel gibi, bir çok arabada farklı farklı bulunuyor.

3 paket var
    luxury line (ilk seneler geldi artık gelmiyor)
    m sport
    edition m sport (arka aks ve süspansiyon genelde bu pakette oluyor, ekstra olarak siyah böbrekler oluyor.)

Ayrıca görüntüden ödün veririm derseniz 19 inç jant öneririm. Jant büyüdükçe tüketim artıyor i5’de

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

siz hangi modele baktınız hocam edrive40 mı xdrive40 mı yoksa touring mi

Hayırlısı olsun öncelikle yaklaşık 1 aydır kullanım deneyimimle yazıyorum. Onun için çok objektif olmayabilir. BMW i5 dışarıdan her gören için cidden albenisi olan bir araç. Bakışları üzerinde topladığı net. Ben özellikle arka aks olan modelini BMW buldan bir süre kovalamak zorunda kaldım.Genel tercih edilen edition m sport oluyor arka aks geldiği için. O koca cüsseyi standart bir HB gibi döndürmesi ve park manevralarını kolaylaştırması çok güzel.(eski aracım Tesla juniperdi ona göre dönüş açısı mükemmel geliyor) ayrıca arka aksla gelen adaptif süspansiyon gerçekten çukurları sönümlemesi ve modlar arası geçişte kendisini hissettiriyor. B&W ses sistemi gerçekten çok iyi.Özellikle dijital sağlayıcılardan müzik dinlerken büyük keyif veriyor.Konfor olarak gayet iyi güzel ancak akustik ses yalıtımlı cam arıyorsun. Özellikle lastik yuvarlanma sesi alıyor.Tesla çift camdı ve sanki yalıtımda bir tık öndeydi gibi. Koltuklar konfor odaklı çok rahat.Direksiyon müdahaleli ACC kullanmak çok büyük keyif hele İstanbul köprü trafiğinde bugüne kadar kullandıklarımın en iyisi diyebilirim.Sollamalarda bile sinyal sonrası hafif direksiyon hareketi ve ayna kontrolü ile kendisi şerit değiştiriyor.

Gelelim bana göre geri kalan özelliklerine Tesla yazılım noktasında gerçekten bu işte Nirvana. İ5 ile connected drive belki aynı şeyleri bir nebzede yapıyor olsa da kullanışlılık ve pratiklikte net Tesla çok önde. İ5 medya paneli ve gösterge panelini kullanmak ne yazık ki çokta içsel bir kolaylıkla olmuyor. Hatta araç dururken bile karmaşık menüler içinden bişeyi bulmak eziyet gibi. Çok karmaşık ve kullanışlı değil maalesef. Halen daha sürüşte kaç kW yaktığımı anlık ne kadar enerji tükettiğimi görebilmiş ve bulabilmiş değilim. Ayrıca E sim olayıda Teslaya göre tam bir hayal kırıklığı.Normalde araç içinde bir servis sağlayıcısı internet ağı mevcut. Ama ne yazık ki bunu direk YouTube veya bir browser aracılığı ile kullanıma izin vermiyor. Veya spotify direk uygulamasından kullanamıyorsun. Onun yerine Tv video diye bir alt başlık android mantığıyla bir uygulama koymuşlar oradan açıp kullanman lazım ancak oradaki video sağlayıcıları da efektif çalışmıyor. Tv+ uygulaması var sözde ancak bırak login olmayı ekran siyahta kalıyor. Veya YouTube uygulaması idare eder eh işte dedirtiyor.Spotify YouTube music uygulamalarını applecar play aracılığı ile kullanabiliyorsun ama applecarplay de bazen bağlantı sorunu çıkarıyor. Bir türlü bağlanamıyorsun. Ayrıca gasture kontrolü sesli sistem uğruna koymamışlar. Ancak söylediğin komutları ne yazık ki ya algılamıyor. Yada gerçekleştiremiyor. Telefon aramasını bile CarPlay aracılığı ile çok etkili olmadan zorla yaptırıyorsun. Kapılarda vakum olsun istiyorsun ancak yok ve kapatırken biraz sertçe vurmak gerekiyor. Farları gece sürüşlerinde EF SA NE. Led teknolojisi ne kadar geliştirilebilirse o kadar mükemmele ulaşmış vaziyette.Adaptif far takıntısı olan ben için herhalde daha iyisi var mıdır bilmiyorum dedirtiyor. Bagaj hacmi noktasında küçük çocuklarınız varsa üzebilir. Ancak kabul etmek gerekiyorki bagaj hacmi ihtiyacı böyle bir arabada da çok bakılmaması gerekiyor. Eğer ben çok yüklü yolculuklar yaparım diyorsanız size pek uymayacaktır. 360 kamera ve park yardımcısı plus çok güzel çalışıyor. Hatta park çıkış manevrası yardımcısı her seferinde çıkışta size teklif ediliyor. Uzaktan telefonla yapılacaklar içerisinde Tesla sonrası beni üzen bir diğer durumda aracı çevreleyen bir sürü kamera olmasına rağmen uygulamadan canlı kameralara ulaşıp aracı izleyemiyorsun. Veya Tesla gibi yanına yabancı birisi gelince kayıt alıp bunu sizin telefonunuza göndermiyor. Sadece uygulamadan siz görmek istediğinizde aracınızı 360 derece resim çekip aracın sağına soluna resimle bakmak durumunda kalıyorsunuz. Bu da Tesla gibi telefon uygulamasından yapılsaydı güzel olurdu.

Gelelim verimliliğe kendi kullanımımla İstanbul içinde Tesladan da kalma elektrikli araç deneyimimle rejen kısmını efektif kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim.kışın 19-20 kW/100km kullanım gibi bir durum söz konusu Tesla 16-17kw gibiydi ancak İ5 cüssesini düşününce aradaki fark tolere edilebilir gibi duruyor. İdeal hava sıcaklıklarında bu muhtemelen kendi kullanımımla 17-15kw civarına düşecektir ki Tesla ile 12-13kw yapıyordum. Bu da yaklaşık menzil olarak ideal sıcaklık ve koşullarda 450-500km yol demek gibi olacaktır.

bmw geri bildirimde bulundum. Özellikle uzaktan bağlantı özelliklerinin geliştirilmesi ve uygulamanın daha sade ve kullanışlı yapılması gerektiğini yazdım. Bu geri dönüşleri ne kadar dikkate alıyorlardır bilmiyorum ancak ben uygulamadan düşüncelerimi paylaştım. Kafanıza takılan bişey olursa mutlaka sorun bildiğim ölçü de yardımcı olmaya çalışırım.İyi günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Barni Moloztaş kullanıcısına yanıt
    Edrive40 bakıyorum.

Bu arada adaptif süspansiyon kendi kendisine yol şartlarına göre otomatik bir ayarlama yapan süspansiyon. Yani bir air süspansiyon mantığıyla kendiniz alçaltıp yükseltemiyorsunuz. Daha çok arka aks ve sürüşte modlar arasıngeçişte kendisini hissettiriyor. Standart M süspansiyondan farklı bir süspansiyona sahip. Msport donanımla gelenler standart süspansiyon,edition m sport ile gelen adaptif M sport süsp ve integral diye geçiyor

Teşekkür ederim yorumunuz için. Yazılım tarafıyla pek ilgilenmiyorum açıkcası araçta harita, klima, applecarplay, koltuk ısıtma harici pek uygulamayla işim yok. Hatta acc, şerit takip gibi güvenlik donanımlarını çok zorda (uykusuz vs.) kalmadıkça tercih etmiyorum. Sürüş keyfi, yol ve konfor daha önplanda. Yalıtım junipere göre kötü mi gerçekten. Countrymandan daha iyi gelmişti ki juniperın yalıtımı ve trim sesi konusunda çok şikayetini okudum. Bu arada güncel olarak countrymanle kış şartlarında 14-18aralığına değer alıyorum, i5de de aynı olacağını varsaymıştım neden bu kadar fazla acaba ilginç. Klimayı yaz kış 21 de tutuyorum genelde sadece koltuk ısıtma kullanırım.
    Tavsiye eder misiniz yoksa pişman mısınız tam anlamadım.

Ben genel olarak hayalimde bir BMW olduğu için memnunum tabi ki. Ayrıca yalıtım ve trim sesleri noktasında sanırım yanlış anlaşıldım. Yol yalıtımında net bir şekilde juniper daha iyiydi. Öyle ki araç içinde korna çalınca sesi duymakta zorlanıyordum.Haliyle lastik sesi ve yol sesini de almıyordu.Bu ön camların çift cam olması etkisiyleydi sanırım. Ancak içeride kullanılan malzeme ve trim seslerinde tabi ki i5 premium ve üst düzey bir araç. Malzeme kaynaklı içeriden bir ses duyma durumu kesinlikle söz konusu değil.

Teklif edilen fiyat indirimlerle birlikte ne kadar ayrıca donanım bilgisi verebilir misiniz?

Yok en başta doğru anlattınız. Trim konusunu ben açtım ekstradan orada karışıklığa sebep oldum. Test sürüşünde çok fazla bi yalıtım konusunda sorun görmedim. Gayet gayet iyi geldi ama çift cam gerçekten başka bi hissiyat. 2014 grand cherokeeumuz var onda bile daha iyi bi cam kalitesi var. Yeni araçlarda fazla girmiyorlar sanırım maliyetten dolayı. Düz edrive40 bakıyorum şu an, fiyat ve donanım konusunda net bilgi alamadım yeni araçların gelmesini bekliyorum.

Anladım hayırlısı olsun hakkınızdan.

maliyet bahanesiyle her şeyi kaldırıyorlar kapıdaki tuşlar bile kalitesizdi geçen dene düzelttiler

Bugün bi tekrar konuştuk ST ile söylediğiniz 19larla geliyormuş araç artık pek opsiyon eklenmiyor standart geliyormuş. Bilgi olması için ekliyorum. Süspansiyon standart geliyormuş sadece o biraz canımı sıktı ama çok fark hisseder miyim bilmiyorum, test sürüşüne de bununla çıkmıştım konforlu hissettirmişti.

2023 BMW 5 Serisi (G60) ANA KONU

2023 BMW 5 Serisi (G60) ANA KONU

• Ağdalı Bamya A kullanıcısına yanıt
    standart süspansiyon da gayet konforlu hocam

Teşekkür ederim. Bu donanımlar da uygun göründü yakın zamanda aranıza katılırım umarım :)

Connected benim 230e'de var, gerçekten çok güzel bir özellik.

Bugün 2023 model bir araç aldık, fiyat ve opsiyon olarak en makul araçtı. Adaptif süspansiyon, arka aks, head-up mevcut. Tek eksiğim koltuk soğutma kaldı, bir de connected. Her özelliği isteyince de bütçeyi neredeyse 800 bin arttırmak gerekiyordu, artık iyisini de makyajlı çıkınca alırız dedik.

Güncelleme işini servise gitsek yapıyorlar mı peki bakım dışında?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.