Şimdilik Amazon'dan 9505 modellerini takibe aldım. Öncelik 65 inch denk getirip annemlerin TV'yi güncellemek. 85 inch almak benim için şu an macera olacak. Ama hep aklımda olan bir TV idi. Orası ayrı |
2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) (56. sayfa)

-
-
hocam hdmi kısmına bişey diyemem ama bi daha böyle renk gösteren led tv bulamazsınız :) 85inch fiyatı gerçekten bedava
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Orası öyle hocam. Açıkçası herhangi bir ihtiyacım olmamasına rağmen sonra kullanmak için alsam mı diye düşünüyorum. Evde HDMI 2.1 TV zaten var. Ama şu an olduk.a gereksiz bir harcama olacağından kendimi frenledim
-
sizde philipste vardı galiba ben olsam düşünmeden philipsi koymuştum ilana :)
Şu an evde 75PML9506 ana TV olarak kullanılıyor. Sony 75XH9096'dan geçtim. Geçiş tamamen bilinçli bir şekilde oldu hocam. Uzun yıllardır Philips Ambilight TV modellerini kullandım. Araya sadece 75XH9096 girdi. Onu da harici Ambilight kit ile kullandım. Ambilight çok seviyorum ve 75PML9506'dan kesinlikle çok memnunum. Gelecek olan fiyat artşlarından dolayı 2022 model 75PML9507 veya 77OLED807/937 gibi TV'leri beklemedim. Sony TV'lerin 2022 model fiyatları zaten tamamen koptu gitti. Artık o rakamlara değdiğini düşünmüyorum.
Ayrıca 120 inch ALR perde ve Epson EH-LS300 UST ile lazer TV kullanıyorum. 65-75-77 inch 2022 model TV'leri o fiyatlara almaktansa gider Almanya'dan 2500 Euro'ya Hisense PX1-Pro UST cihaz alıp kendi cihazımı güncellerim açıkçası.
Elbette yeni nesil QD/OLED'ler çok iyi panellerdir. Ama özellikle 77-83 gibi ebatlarda fiyatlar çılgın atıyor. Sony (LG de aslında) fiyatlamada iyice arşa çıktı. Beklentiler ve kullanım şekilleri elbette kişiden kişiye değişebilir ama hiçbirisi 120 inch ebatın verdiği keyfi bana sağlamaz. UST cihazlar parlaklık ve HDR konusunda da oldukça başarılı. Artık HDMI 2.1 yuva, Dolby Vision desteği gibi güncel teknolojilere de sahipler.
Annemlerin eve geçen sene 55XH9096 almıştım. Çok memnunlar. O zaman 65 inch istemediler ama 2 hafta önce Amazon 65XH9505'i 18K'ya satmış. Onu kaçırmışım. Görseydim direk alıp 55'i güncellerdim. Yoksa Sony TV'lerin yeri her zaman ayrı yani. Annemlere 4K@60FPS yeter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 17 Ağustos 2022; 16:54:8 >
-
85" XH9505 kasası daha küçük ebatlarından farklı, önceki senenin XG9505 kasası kullanılmış yazıyordu bir incelemede, 55-65-75" ile aynı çerçeve tasarımı da değilmiş.
Youtube'da 85" olanda zamanla ekran deformasyonu olduğuna dair videolar paylaşılmış.
Bu kadar büyük ekranda, beraberinde risk de alınıyor sanırım bu modelde.
hocam bahsettiğiniz durum hakkında bilgim yok ne desem yalan olur ama zaten tv de boyut büyüdükçe problem ihtimalide artıyor ama sony gibi bir marka bahsettiğiniz gibi bi amatörlük yapıp markaya zarar vermez diye düşünüyorum
2022 Sony TV başlığında iki yıl önceki modele getirmiş bulundum konuyu, kusuruma bakılmaz umarım.
Konuyu toparlamak açısından son bir paylaşım yapayım,
Techradar'da okumuşum hocam;
Sony Bravia X950H/XH95 4K LED-LCD TV review
Before we dive too deep into the design, it’s worth pointing out that the TV basically has two variations – one for the 55-, 65- and 75-inch versions, and the other for the 49-inch and 85-inch version.
The biggest difference between them is that the latter uses last year’s chassis and legs, while the former uses a new design that we’ll describe – and criticize a bit – below. If you plan on buying a 49-inch or 85-inch version, check out our review of the Sony XG95/X950G for what to expect in terms of design and setup, but everything else in this section applies to both TVs.
Ekran deformasyonu ile ilgili böyle bir video paylaşılmış
-
80.000TL lik paneli teşhire zor koyarlar.
-
Ümraniye mediamarktta bir haftadır var.
Zorlu center'da da olduğunu tahmin ediyorum, stoğa girdiği zaman teşhire açağız diyorlardı.
Fiyat yüksek yalnız erişilmeyecek bir seviyede değil.
-
Teknosa 72bin + kulaklık ile satıyor. Amazona stocklaea geldiginde black fridayde piyasayayı kırar diye düşünüyorum. 55k nın altına hiçbi zaman düsmeyecegini düşünüyorum dolar kuru sabit kalırsa
Hala ederinin üzerinde ama yeni teknoloji diye bu fiyatlarla etiketleniyor işte.
Aslında Abd ve Avrupa fiyatının tam TL karşılığında şu an ancak kur çok yüksek olduğu için fiyat uçuk kalıyor.
Black friday zamanı indirimle anca bugünkü seviyesine döner bence fiyatı.
Elim sürekli gidiyor sipariş vermeye, çoluğumun çocuğumun rızkı diyerek vazgeçiriyorum her seferinde kendimi. Amazon'a da gelmesini bekleyeceğim.
Bu akşam Ümraniye MM mağazasında 65A95K modelini 1,5 saat kadar inceleme fırsatı buldum (Stok geldiğinde haber veren Sony temslcisi Emre Bey'e tekrar teşekkürler).
Planlı bir ziyaret olmadığı için yanımda usb flash bellek / test videolarım yoktu, youtube üzerinden farklı çözünürlük ve içerikte bolca video izleledim sadece, farklı modlarda resim ayarlarını epey kurcaladım.
Çok yüksek beklentiden olsa gerek, pek etkilenmedim diyebilirim. Herkesin övdüğü o canlı renkler, benim göz zevkime uymadı.
Mağaza çok aydınlık olduğu için qd-oled panel üzerindeki filtre katmanı da beni rahatsız etti. Tv'yi kapatınca farkediyorsunuz zaten. Hemen yanındaki iki yıllık 65A8 modeli kapanınca panel simsiyah olurken, bunda eski plazmalar gibi yeşil/füme koyu bir renk oluyor ekran. Ev ortamında farkedilmeeyebilir bu durum.
Gördüğümden çok duyduğum etkiledi aslında beni, dahili ses sistemi epey iyiydi.
Ama 40bin TL altına indiğinde 65A90J almayıp, qd oled beklediğime değmedi.
Herkesin göz zevki, izleme alışkanlıkları, alıştığı resim ayarları farklı tabi. İmkanı olan mağazaya gidip kendi incelesin derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam öyle modunuzu düşürmeyin. Bu tvlerin günlük ev kullanımında mükemmel olması için tasarlıyor evinize alıp odanıza koydugunuzda bu kafanızı taktıgınız seylerin hiçbirini fark etmeyeceksiniz.a90jye göre artan renk yogunlugu ve parlaklık ise sizin tvden alacagınız zevki inanılmaz katlayacak
Merhabalar. zaten yurtdışı incelemelerinde de vurgulanan tam da sizin tespitlerinizdi. tamam QD bi sıçrama,bir şeyler katmış ama asla bir devrim niteliğinde bir yenilik değil deniyordu. Hatta LG G2'den de daha parlak olmadığı vurgulanıyordu.
-
Ben öyle aşırı canlı renkler aramıyorum zaten hocam evdeki sony tv.de 43/100 seviyesinde ve doğal renklerde kullandığım için bana fazla parlak, klasik samsung renkleri gibi geldi. Bu kadar övgü aldığına göre başarılıdır muhakkak.
1080i tv yayınındaki performansını merak ediyorum zira netflix disney+ gibi platformları haftada birkaç saat izleyebiliyorum ancak ulusal kanallar hep açık evde, diziler yarışma programları çok izleniyor. Sony tvler upscale konusunda çok iyiler, bu modeli de tv yayınında görebilmek isterdim, mağazada uydu yayın altyapısı olmadığı için deneyemedik.
Stand ayağı arka konumda teşhire konulmuş tv, biraz eğimli duruyor bu yüzden. Evdeki televizyonum da aynı şekilde olduğu için rahatsız etmedi ama stand önde seçeneği olması da güzel, ben alsam öyle kullanırım.
Bu arada kumanda gerçekten güzel olmuş bayıldım.
Birkaç metre ötede standa monte durumda LG 65G2 modeli de vardı. O daha parlaktı sanki.
Her ne kadar LG markasına uzak olsam da, evo panelli modeller çok iyi gözüküyor.
RapidRedSTyoutube
Unboxing and comparison of the Sony A95K & Sony Z9Khttps://www.youtube.com/watch?v=f7PyNiSw6jo&feature=youtu.be
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X