< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (225. sayfa)

-
-
rtings.com
TV Size to Distance Calculator and Sciencehttps://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben kampanya denk geldiği için 55s90c almıştım ama çok güzel tv miş şimdi tekrar alma durumum olsa 65” alırdım çok ayrı bir keyifmiş oled…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 29 Ekim 2023; 11:13:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar 75 ‘ hangi modeli önerirsiniz
75QN90C
75QN70C
OLED baya pahalı 77S95C aklımı çeliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46C9B32AF -- 29 Ekim 2023; 11:57:44 >
Bir aileyseniz Oled i kafanız rahat kullanamazsınız, görüntü kalitesinden bir tık feragat edip QN90C alın ben öyle yaptım, çok da memnunum. Ha görüntü kalitesinden 1 tık feragat edin deyince görüntü çuvallıyor sanmayın. Oled e 100 üzerinden 95 veriyorsam QN90C ye de 90 veriyorum. Ha ama bekarsanız tv nin kontrolü sürekli siz de olacaksa Oled denenebilir, bizim çocuklar TRT çocuk u açıyor saatlerce o ekran logo kalıyor mesela. Oled tv ler her sene bu sefer kesin çözdük diyor ama bu Burn In olayını tamamıyla çözen yok.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. TV ve sineme harici kullanılmayacak televizyon bu nedenle OLED bana uygun değil
uygun fiyatlı 65Q70C QLEDserisi var bunun fiyatı 40 K seviyesinde 65QN90C NEO QLED ile arasında 20K değecek bir fark var mı ,
65QN90C kahve makinesi veya 12500 paracard hediyesi var sanırım .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46C9B32AF -- 29 Ekim 2023; 13:24:55 >
"Bir tık" kalın bir, tık çizgisi olur, herhangi bir backlight Led TV'yi herhangi bir Oled ile kıyaslamak pek doğru olmaz.
Oled'i Oled'le kıyaslamak lazım. Gerçi bazı Led TV'ler de Oledlerle neredeyse aynı fiyatlara gelmeye başladılar...
Ağırlıklı olarak TV yayınları seyrediyorsanız elbette size uygun olmayabilir, fakat logo karartma ve piksel kaydırma özellikleri ile bir yere kadar
koruma sağlanabiliyor. Yok, ben TV'yi açar akşama kadar unuturum diyorsanız Led TV sizin için daha uygundur.
Ağırlıklı olarak sinema ve dizi filmleri seyredeceğim, ışıkları da kapatırım sinema salonu gibi olur diyorsanız Oled.
-
S90C - S95C modellerin arayüzünü hala sorunlu mu ? Önceki modelde arayüzün kastığından ve rahat ekran geçişlerinin olmadığından herkes dem vuruyordu ancak S90-95C modellerinde durum nasıl acaba?
-
Gecen hafta vatanda 65s90c modelini kendi usb ye yukledigim videolarla denemek icin gittim. Aslinda 95c icin gitmistim ama teshirde 90c vardi. Kumandayi bana verdiler butun ayarlariyla oynama sansim oldu uzun uzun . Parlaklik ve renk doygunlugu tamamda resim işlemesi keskinligi beni tatmin etmedi. Lg g3 ve c3 te vardi teshirde ve philips 907 de denedim ayni videolari. 90c hepsinin gerisindeydi. Ama renk doygunlugu olarak 90c ustundu .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 29 Ekim 2023; 15:57:53 >
qd-oled renk gerçekliği (özellikle insan cilt tonu) olarak w-oled i geçmiş durumda.
parlaklık anlamında da; giriş seviyesi bir qd-oled panel, üst seviye w-oled kadar parlak.
w-oled in resim işleme (keskinlik ve upscaling) becerileri firmaların uzun yıllardır o tür panellerde işi geliştirdikleri için bence (sony lg philips vs tüm w-oled tv çeşitlerinde upscaling ve normal tv yayını izleme daha iyi)
mesela: samsung un kristal uhd diye tanımladığı edge led giriş seviye tv lerinde upscaling ve normal tv yayınları çok iyi. çünkü yılların birikimi var.
qd-oled bence bu seviyeye 2 seneye kadar erişir çünkü başta sony olmak üzere bu panel yaygın şekilde kullanılmaya başlandı.
Ben de satın almadan önce epey araştırmıştım, LG ve Samsung arasındaki en bariz fark upscaler performansıydı. Düşük çözünürlüklü veya kalitesiz görüntünün iyileştirilmesi konusunda LG daha başarılı, bunun dışında gözle farkedilebilecek özellikler olarak renk başta olmak üzere Samsung oledler önde.
Açıkçası 4K TV alıp düşük içerikle pek işim olmayacağından benim için satın alma sürecinde gözardı edilecek bir durumdu. Epey bir süre G3 ve s95C arasında gittim geldim, ikisi de çok üst seviye TV'ler.
TV'yi pc monitörü olarak da kullanmak istediğimden Samsung almıştım. G3'ü askılı kullanmak şart çünkü.
LG tarafında G3 harici bir tv ile 90/95C kıyası o Tv'ye haksızlık olur.
Bu linkte LG G3 ve Samsung S95C kıyaslaması var. Renk, resim, HDR ve diğer özellikler ayrıntılı şekilde kıyaslanmış ve anlatılmış:
rtıngs.com
LG G3 OLED vs Samsung S95C OLED Side-by-Side TV Comparisonhttps://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-g3-oled-vs-samsung-s95c-oled/37849/37894?usage=1&threshold=0.10#test_179
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 29 Ekim 2023; 17:50:45 >
-
Upscaling değil benim bahsettigim. Uhd ham videolar kullandim. Acikcasi bende philips oled 907 var s95c cok ovgu aldigi icin Philips i satip 95c almayi aklimdan gecirmistim cok merak ettim ondan gidip yerinde gormek istedim. . Ama ayni usb den ayni uhd videolarla video isleme performansinda 907 den aldigim o keyifi 90c de alamadım.. Ben bu konuda biraz hassasim herkesin eşiği farklidir tabiki ama benim icin ciddi fark vardi. Tabiki parlaklik ve renk konusunda birsey denemez . Kusursuz tv yok iste hem bi konuda birbirlerine ustunlukleri var. Ayrica arayuz cok hantaldi tizen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 29 Ekim 2023; 18:50:52 >
-
Box'ın yeri standın arka yatay kısmı. Pakette vidalar çıkıyor onunla sabitleyeceksiniz. Servis muhtemelen bilmiyor standın arkasına monte edildiğini ya da işin kolayına kaçmış uğraşmamak için. Benim servis bilmiyordu Youtube'dan S95C kurulum videosunu tarif ettim öyle sabitledi.
Benim standın arkasına monteli hiçbir şekilde kablo kirliliği ve kötü görüntü yok.
-
arkadaşlar oled tvleri devamlı fiştemi bırakıyorsunuz ? servise sordum öyle bir durum yok dedi ama.
-
Devamli fiste tutmaniz faydali. Tv'i kapattiktan sonra arka planda piksel temizligi yapiyor belli surelerde. Cok uzun sure ugrasmayacaksaniz, tatil vs gibi, cekebilirsiniz ama onun disinda bagli kalsa iyi olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam tv nin bakım menusunde temizleme var, otomatik kendisi mi yapıyor ? yoksa biz manuel olarak mı yapmamız gerekiyor.
bu arada , ayrıca, 55" s90c aldım genel anlamda memnumum, servis en parlakta kullanın dedi uzun sürede sorun yaşar mıyım ?
-
Fiş çekerek kapatmayın elektriksel arıza oluşuyor garanti dışı kalabiliyor dedi ben kapalıyken bile fiş çekmiyorum o yüzden.
-
en parlakta mi kullanin dediler?
neden acaba?
serviscilerin onerileri bana hayati sorgulatiyor bazen
Televizyonun gücünü tatil harici kapatmam neden fişten çekme ihtiyacı hissediliyor elektrikten tasarruf içinmi bu yapılıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X