Şimdi Ara

2022 MG ZS, benzinli motorlarıyla Türkiye'de: Bagajında elektrikli bisikletle geliyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bisiklet motorlu olunca bisiklet hediye demişler:D 160tork la kağnı gibi. 0-100 ü reel de 15sn den aşağı değildir yakıtı üzer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adamlar arabayı satarken tüketiciyi düşünmüş kendileride arabanın yolda bırakacağını düşünüyorlar bagaja bisiklet koyarak alıcının şikayetinin önününe geçip müşteri memnuniyeti sağlamış oluyorlar .fenamı olmuş

• Tasarımı beğenmeyenler olmuş. Bana mazdaları anımsattı ki çok severim.
    1.5 motor, turbolu olsaydı çok mantıklı bir seçenek olabilirdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

2022 MG ZS, benzinli motorlarıyla Türkiye'de: Bagajında elektrikli bisikletle geliyor

Peugeot 2008,Citroin C3 Aircross,

Hyundai Kona,Nissan Juke,Toyota C-HR,Opel Mokka,Tesla Model Y

• Galeriden nokta hatasız MG ZS !! (Bisiklet fiyata dahil değildir.) Açıklama: Boş muhabbet için aramayın mal belli herkes cebine göre araba baksın arac sigorta şişirmesi ağır kayıtlıdır bu fiyata böyle araba kalmadı ıvır zıvır. Bizim yüzdelik kısımda çoğunluğu çapsız vizyonsuz ve haysiyetsiz olan galericilerimizin sarı sitedeki yeni başlığı h.o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu -- 16 Nisan 2022; 2:1:15 >
  • :D bisiklette baski olsun ayri satilmaz diye

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu haberde yer almıyor ancak 1.0 Turbo motorda luxury plus diye bir donanım paketli olarak geliyormuş artık bize. Luxury pakete ek olarak ön koltuklarda ısıtma, elektrikli sürücü koltuğu, 360 derece kamera özellikleri geliyor. Fiyatını 770 bin lira altına indirmediler bu luxury plus paketin. Dedim 750 bin yapın. Olmaz dediler. Tam da yıl sonundayız. Aralık ın ilk haftası. Millet araç alma telaşında.

Neyse test ettim 1.0 motoru, hakkaten aracı çekemiyor motor, ölü gibi desem yeridir. Bayır bir yolda yukarı doğru denerken hızlanamadı, hantal kaldı, devri artırıp bağırtmak ve aşırı benzin tüketmek zorunda kaldı. Dışı içi şık ama motoru zevk vermez diye düşündüm. Keşke 1.5 motor olsa idi. Salaklık bence bu zayıf motor ile üretmek. Almaktan vazgeçtim sanırım.

• MG ZS 1.0 Luxury araç sahibiyim. 10 aylık tecrübemi aktarıyorum. Önceki aracım Dacia Duster 1.3TCE ile karşılaştırarak konuşuyorum.

ARTILARI:
    Arabanın içi dışı güzel.
    Konforlu, iç malzeme kalitesi gayet iyi, şık bir araç.
    Süspansiyonu çok beğendim.
    Dış ses izolasyonu iyi.

EKSİLERİ:
    Araba hızlanamıyor, gidemiyor.
    Otomatik vites yükselmek için zaman zaman 4000 devirin üzerini bekliyor. Mecburen elle kendim değiştiriyorum.
    Gitmeyen haliyle muazzam derecede fazla yakıyor. Yoğun İstanbul trafiğinde Bostancı - Ataşehir hattı için yakıt tüketimini 15L/100km olarak gösteriyor. Duster'dan ve dahi kendi fabrika verilerinden daha fazlasını beklerim elbette; ama %20-%30 fazlasını filan beklerdim. Bu değer Duster'ın ortalamasının iki katından da fazla. Trafik çok sıkışıksa her 2-3 saniyede tüketimin 0,1 - 0,2 litre daha arttığını görüyorsunuz ve 30L/100km gibi değerler de görebiliyorsunuz.
    Camlar otomatik kapanmıyor, açık bıraktıysanız açık kalıyor.
    Araç inatla AM frekanslı radyoyu açıyor ve çok sinir bozucu. Safi gürültü, parazit sesi duyuyorsunuz. Diyelim ki Bluetooth ile müzik dinlediniz. Aracı bir sonraki çalıştırmanızda telefonun BT bağlantısı kapalı ise hemen AM radyo frekansı açılıyor.
    Anahtarı alıp aracın yanından uzaklaştığınızda kendisini kilitlemiyor. Orta paket Duster'da dahi var olan bir özellikti bu. Açık bıraktıysanız 1 hafta sonra "aaa kilitlememişiz" diyebiliyorsunuz. Bu bahsettiklerim 2022 üretimi bir aracın LUXURY paketi olunca trajikomik hale geliyor.
    Bagaj hacmi -stepne çıkarılmış olmasına rağmen- Duster'dan çok küçük.
    Android Auto, Apple CarPlay filan var (kablolu) ancak o kadar fazla kopuyor ki kullanmıyoruz. Bluetooth bağlantısı da aynı şekilde bir anda kopabiliyor sıklıkla.
    Deposu Duster'ın 3'te 2'si civarında. Çok da yaktığı için uzun yolda zırt pırt benzin almak gerekiyor.
    Piyasası pek geniş veya hareketli değil; beğenilse de tercih edilmiyor. Clio / Duster / Megane ikinci el fiyatları %40 artarken bunun ki %15-%20 aralığında artıyor.
    Geniş servis ağı beklemiyordum ama yetkili servis ilgisi takibi filan olur sanıyordum; bu konuda da sıfır diyebilirim.

Düşünün ki Renault Twingo, Fiat Panda, Dacia Duster gibi araçlar kullanmış bir birey olarak çok keyifli ve normal olarak bana lüks geleceğini düşündüğüm bir araç almış oldum. Bugün çok net şekilde "arabamı sevmiyorum" diyebilirim. Umuyorum ki tez zamanda değiştireceğiz.

• serhanco kullanıcısına yanıt

Bu ne hocam! Yazınızı okuduktan sonra araçtan soğudum yeminle .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.