Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (255. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.123
Cevap
168
Favori
372.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha ne olsun şanzıman hariç (oda karakterinden dolayı zamanı geldimi kavrama değişir) kolay kolay elektronik ve mekanik sorun çıkarmayan full donanımlı (prestige ve gt line) konforlu bir suv, 3 silindirli, kayışı yağ içinde dönen, kaportası paslanan zırt pırt elektronik arıza veren parçası 3 aya gelen araçları görünce bana bu araç premium geliyor, beyenmeyen binmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sizin o premium zannettiğiniz en meşhur yılların alman markasının bazı modellerinde yine d suv olan bir japon markasındada 3 silindirli motor var. Ayrıyeten bir çok premium olarak adlandırılan modeller yeni üretimlerinde kalıteyi bozarken kia-hyundai grup kendini oldukça geliştirerek yoluna devam etmektedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anniversary edition -- 21 Ocak 2026; 19:10:2 >
    Nissan da premium değil ki, Nissan X-Trail'ı neden örnek veriyorsun? BMW X1 de tam premium sayılmayabilir Mini ile ortak platform. Bence gerçek premium olması için ana akım markalarla platform paylaşmaması, o markanın kendine özel platform geliştirmesi gerekir. Örneğin bana göre A3 gerçek premium değil çünkü Golf ile aynı platform, Lexus ES gerçek premium değil çünkü Toyota Camry ile aynı platform. Kia Sportage C-SUV'lar arasında en iyilerden ama premium bir araç değil. Ama Audi A5 ve BMW 3 serisi gibi araçlar gerçek premium.

2022 model mild-hybrid aracı alalı 3 ay oldu ama hala yokuşlarda patinaj sorununa bir türlü alışamadım. Her şeyi ile premium araç hissi vermesine rağmen bu sorundan dolayı pişman olma noktasına getirdi. Bu sorun dışında hiçbir sorun yok belki de araçta.

Daha öncede 2016 modelini kullanmıştım bu Sportage'lerin ama hiç başıma bu şekilde bir şey gelmemişti. Acaba bu modellerde herhangi bir tuş falan var da onu mu açmamız lazım patinaj yapmaması için.

bende böyle bir sorun yok ancak 4x4 kullandığım için olabilir. sizin 4x2 mi araç?

İkisi arasında konfor yönünden fark var mı?

Doğrudur Hocam 4*2 araç İlk defa bir araçta bu kadar patinaja düştüğüm bir durum ki daha önce de 4*2 kullandım. Deneyimsiz bir şoför yokuşlarda falan özellikle çok problem yaşar araçta. Onun dışında zaten kullandığınız için bilyorsunuzdur premium bir araç.

Sportage hem de daha konforlu hem daha sessiz. Ama bana göre en önemli fark sportagede sürüş hissiyatı . Sportage de gaz ve frene dokununca araç tepkileri daha öngörülebilir, araçtan ne zaman ne alabileceğini biliyorsun ve sportage kullanmak daha keyifli geliyor. Tiggoda ise gaz ve fren yapınca tepkilerden emin olamıyordum .

Yukarıda bazı arkadaşların bahsettiği pati sorunu yaşamadım, benim araç yeni kasa ,bununla ilgilide olabilir .

2024 te de ayni problem mevcut merak etme!

Araçta yapılması gereken ayarlar vs. gibi.
    Şimdiden teşekkür ediyorum.

Hayırlı olsun, aynı araç bende de var. Ne kadara aldınız acaba?

Benim aracım 20bin km oldu, motor kullandığım için yatıyor sütekli. Sadece çocuklar ve şehirler arası seyahat için kullanıyoruz. Bu kadar düşük km olmasına rağmen soğuk ve nemli havalarda Gaza basmadan yaptığımız kaşkışlarda araç titreme yapıyor. Yazın servise götürücem bu konu ile ilgili.

Bir de nedense 1 aydır falan start/stop ve yelken modu devreye girmiyor. Sürekli şarj oluyor yazıyor. Ona da baktırıcaz mecbur.

Araç yattığı için 48 V bataryanın şarjı belli bir seviyeyi geçmiyordur. Bu nedenle yelken mod devreye girmiyor muhtemelen

Geçen hafta 4 saatlik bir şehirler arası yol yaptık ama o da yetmedi sanırım şarja.

• Cuma günü ilk bakımı yaptıracağım. 16k fiyat verildi. 3-4 kere araca yaklaştığımda ayna açıldı ama araç kapı kilitleri açılmadı. Kumandadan aracı açtığımda kontak çalışmadı. Startstopa anahtarı yaklaştırdım 4-5 saniye basılı tutup bıraktım sonra tekrar butona bastım araç çalıştı.
    Seyir modunda hiç sıkıntı yaşamadım ilk başlarda şarj olmuyordu sanırım ama şu an sıkıntı yok. Yaptığım 14bin km yolda şehirdışı ve şehiriçi dahil yakıtım 9.3/100km .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Benim araçta 2023 17000 de yaz kış fark etmiyor aracı çalıştırdıktan sonraki ilk gazsız kalkışlarda hafif titreme yapıyor, ikinci bakımda servise söyledim, ölçtük bir sorun yok dediler bununla yetinmeyip tanıdık bir şanzıman ustasına sordum, çift kavramaların karakteri böyle dedi gaz verirken veya vites geçişlerinde titreme veya vuruntu yaparsa ölçmek lazım (o durumda muhtemelen kavrama ve volan birlikte değişir dedi), start stop içinde acaba motor tam ısınmıyorsa kış şartlarında, klima, multimedya, farlar, silecekler biri veya birkaçı çalışırsa devreye girmiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anniversary edition -- 28 Ocak 2026; 21:30:40 >

Eco modda kullanınca genelde patinaj oluyor. İlk başta ben de epey yadırgadım ancak aracın diline alışınca patinaj sorunu ortadan kalkıyor. Aracı Normal veya sportta kullanın. Çok sorun kalmayacaktır.

Araç yattığı için aküler şarj olmuyor. Ondan dolayı yelken modu devreye girmiyor.

Vay be ne çabuk bir yıl oldu resmen sizin ilk aracı aldığınız günü hatırlıyorum 😂 bende dizel var 30 bin km ortalaması 7.2 bende geçen ay bakıma girdim 17.500 TL..düşününce 2 yılda partikül hariç sıkıntı yaşamadım hiç.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.