Arjantin para ile kupayı aldı demek istenmişse bunu diyen Arjantin'in para verecek gücü olmadığından bir haber demektir. Adamların kimseye para verecek hali yok. |
2022 Dünya Kupası | Kupa Arjantin'in (Ana Konu) (384. sayfa)

-
-
-
ekşi sözlük
arjantin'in zaferinin kurgu olmasıhttps://eksisozluk.com/arjantinin-zaferinin-kurgu-olmasi--7505349?a=popular
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim insanlar iyice paranoyak oldu be kardeşim.
İsveçte oynansaydı bu kurgular yapılmayacaktı :)
Adamlar bal gibi aldılar işte kupayı.
-
hocam ben ilk defa bir dünya kupasında bu kadar çok maç izledim inanılmaz hakem hataları vardı ,üstüne final maçına çoğu kişi efsane diyor ama hakem fransanın hakkını yedi tabi buna onlar neden tepki göstermedi buda ilginç sonuçta arjantin kazandı onların sorunu
-
2010da ortalama bir grup maçı 2022 eleme turlarından daha heyecanlıydı bence. Tabiki benim görüşüm
2018den iyü bir turnuva oldu 2014 içinse ben pek fazla bir şry hatırlayamıyorum sebebini bulamadım demek ki oda silik bir turnuvaydı.
Fransızlar tepki göstermezler çünkü dün 70 dakika futbol adına hiç bir şey yapmadıkların farkındalar. Uzatmalarda da kaçan 1 atakları dışında uzatmalarda yine pozisyonlar bulan oyundan düşmesine rağmen Arjantin'di. Avrupalılar bizim gibi değiller. 70 dakika kötü oynadığı maçta hakem hata yapınca kıyamet koparmak bizim yöneticilere, spor adamlarına ve sporculara özgü bir durum. Bir de hakem yer yer kötü yönetmiş olsa da Fransa lehine 2 penaltı verdi sonuçta. Onları vermeyebilirdi. Mesela ikinci penaltıyı vermeye bilirdi. Ben kolu vücuda yapışık gibi gördüm diyebilirdi. Penaltı pozisyon ama kol çokta açık değildi.
Avantajı kestiği pozisyonda hakem Fransız oyuncu düşür düşmez düdüğü çalıyor. Düdük çaldıktan sonra devam ettiremez. Bir de o pozisyonda herkesin gözden kaçırdığı bir şey var. Fransız oyuncu aya kalktığında hakemin faul verdiğini fark edince topu ileri götürüp hemen başlatıyor. Hakem orada ikinci defa oyunu durduruyor çünkü Fransızlar faulü yerinden değil neredeyse 10 metre ileriden kullanıyorlar. O yüzden herkesin kafasını karışıyor. Fransız oyuncu direk yerinden kullansa hakem ikinci defa düdük çalmayacak ve o zaman Fransa yine az adamla yakalayacaktı ama yerinden değil ileriden kullanmaya kalkarak kendileri olası tehlikeli atak geliştirme fırsatını bozuyorlar.
-
bana anlatmayın hocam ben maçı izledim fransa oynamadı diye hakkkını yemek doğru bişey değil ama bu benim sorunum değil hakem fransayı doğradı penaltı çalması bunu değiştirmez
-
Aynı maç ligimiz de olsa Bjk, GS, TS bir maçında bu takımların aleyhine hatalar yapsa ve bunlar tepki verseler yine aynı şeyleri yazar mıydın bir düşün.
Sen ve ben dahil hepimiz önce top oynasaydınız diyecektik. Bunu sende biliyorsun.
Gecen sene Ts maçında yaşadıklarımızı hatırlıyorsundur. Herkes ne dedi. FB önce top oynasaydı dediler. FB olup da söyleyenler vardı.
Bunları geçelim bu sezon Gs yöneticileri ve taraftarları hakemlerden yakınırken bizler ne dedik. Önce top oynayın demedik mi? Dedik. Fransa Dünya Kupasında Avustralya maçı dışında hiç bir şey oynamadı. Finalde Fransa hakem tarafından mağdur olduysa çeyrek finalde İngiltere maçında tam tersi hakem kayırdı Fransızları. İngilizlerin kaçan penaltısı istememe istemeye Var'a gidip verdi. İlk yarıda vermediği penaltı var. Fransız'ların ilk golünden önce İngiliz oyuncu Saka rakip ceza alanına yakın bölgede topla giderken Fransız oyuncu itip düşürdü hakem devam ettirdi ve devamında gol geldi. Var'a gidilmesi lazım ama Var bile çağırmadı. Yani Fransızlar da hak edip gelmedi finale oradan bakarsan.
-
Mpabbe veya haland oynadığı zamanın en iyi futbolcuları olabilir onleri cok acik ama Pele,maradona,messi gibi adamlar hem oynayan hem oynatan adamlardır.
Oyun kurucu özelliği olmayan takımı oynatamayan adamlar asla gelmiş geçmiş en iyi kategorisinde olamaz.mesela haland messiden daha fazla gol atabilir ama benim gözümde asla messi ile karşılaştırılması.zaten guardiolada bir süre önce buna benzer şeyler söylemişti.
Messi olmasaydı arjantin büyük ihtimal gruptan bile çıkamayacakti.o takımla şampiyonluğu kazandığı için messi mi Maradona mi tartışması bence bitmiştir.
Tarihin en iyisi benim için messidir.
Ronaldo zaten benim için bu düzeyde hiç olamamıştır.asla gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olamaz.gelmis geçmiş en iyi golcü kategorisinde değerlendirilmelidir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eskiden dünyanın en iyisi kim diye tartışılırken zidane mı figo mu denirdi. daha çok gol attı diye Raul, Van nistelrooy isimlerini zikretme cüretinde bulunmazdı kimse. futbol mu değişti izleyicisi mi. bilemedim
hiç olmazsa ilk 11 de maç sonuna kadar oynadı, penaldo gibi kulübede td lik yaparak almadı
-
büyük resim kursu 2022 mezunlarını vermiş
-
-
Burada ronaldoya da biraz fazla haksızlık yapılıyor gibi.adam gelmiş 37 yaşına.artik performansı konuşulmaz.35 yaşına kadar olağanüstü oynadı ve oynadığı takımlara şampiyonlar ligi,lig şampiyonlukları kazandırdı.hep rekabetçi kaldı.son derece profesyonel,olağanüstü kazanma hırsı olan bir oyuncudur.37 yaşında olduğu için performansının düşmesi gayet normaldir.
Şu birkaç seneki kötü performansı bu sene çok düşmesi istatistiklere katılmaması gerekir.adam zaten yıllarca yapabileceginin en iyisini yapmıştır.yani oynayacak takım bulamıyor bu turnuvada ne yapti demek fazla haksızlık yapmak olarak kabul edilir.
Ekleme olarak sunuda söyleyeyim.messininde eski çevikliği kalmadı.futbolda fiziksel guce cok fazla ihtiyac duyulan zamanlara geldik.messi sahada yürüyor ama opsiyonu o kadar çok ki,adam yürüse bile mesela xavi gibi oyun kurabilir yada her an öldürücü pas atabilir.gol tehdidi zaten her zaman var olacaktır.olaganustu futbol zekası ile sahanin her bölgesinde topla buluştuğu an rakipler için tehdit olacaktır.o yüzden hala iş yapabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanhu11 -- 20 Aralık 2022; 0:5:39 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Messi’nin farkı bu zaten. Çevikliği düşmesine rağmen hala ortalamanın çok üstünde dribling ve çalım atıyor. Bu özellikleri giderek azalsa bile oyun görüşü-zekası sayesinde takımı yönlendirişi, pasları, şutları büyük ölçüde devam eder. Hala eskisi kadar iyi ama enerjisini verimli kullanmak zorunda kalıyor artık.
Dünya kupası sonrası oynama hevesi kalırsa ve koşu olarak onu taşıyacak takımlarda oynarsa hala birkaç sene en üst seviyede oynayabilir. Özellikleri hıza, güce dayalı oyunculara göre artısı bu. Sürekli başka oyunlara evrildi senelerdir. O kadar çok yönlü ki azalan yeteneklerini başka yönleriyle kapatıyor.
2009 şampiyonlar ligi finalinde ronaldo'yu yendik
2022 dünya kupası finalinde küçük hayran mbappe'yi yendik
lütfen çapınız kadar konuşun bundan sonra
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X