Şimdi Ara

2021 yılında Neo V (MT11i)'yi 4.0.4'e yükseltmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;


    Sony'nin, Sony Ericsson iken ürettiği "Xperia Neo V" (MT11i) model telefonum halen faal olarak çalışmakta. Ve bu konu onu şubat 2021 yılında güncelleyebilmekle ilgili.


    Telefonu Şubat 2012'de aldığımda kutusundan 2.3.4 ile çıkmıştı. Sonrasında 2.3.6. ya güncelleme almıştı. Garantisi bitmeden önce servise gidip gelince yeniden 2.3.4. olarak kullanmaya devam etmiştim. Çünkü 4.0.4. güncellemesi gelmişti ve 2.3.6 değil, direkt 4.0.4. güncellemek istiyordu. (tabi öncesinde 4.0.3. sonra 4.0.4. düzeltmesi geldi)

    4.0.3. ve 4.0.4. güncellemesiyle ilgili çok kasıyor söylentileri üzerine hiç mi hiç geçesim gelmemişti. Şubat 2012'de satın aldığım Neo V'yi Nisan 2019'a kadar kullandım. Nisan 2019'da ise sıfır aldığım Xperia XZ Premium'a geçtim.


    XZ Premium'un garantisi bitmeden yine bir servis yüzü görmesi gerekiyor. Hal böyle olunca emektar Neo V'ye birkaç haftalığına işimin düşmesi söz konusu oldu.


    Neo V aktif olarak çalışmakta, fakat en son bırakırken telefon artık google'ın yaptığı güncellemelere dayanamayacak hale gelmişti. Özellikle google play hizmetleri vs hafızasını boş bırakmıyordu. Sürekli uygulama hafızası silip, sürekli google hizmetlerini kaldırıp duruyordum. En sonunda da google ile ilgili tüm güncellemeleri kaldırıp telefonu rafa kaldırmıştım.

    Şu anda ise Neo V'nin kamera, SMS, Çağrı, müzik oynatma ve yüklü olan diğer oyunlar vs. sorunsuz çalışıyor.

    Fakat google play market uygulaması tamamıyla hata veriyor ve markete erişim sağlayamıyorum. Dışardan APK ile denedim birkaç farklı google play market sürümü denedim ama "DF-dferh-01" hatasını veriyor veya açılmıyor. (gmail şifresi vs sorunu söz konusu değil)

    Whatsapp zaten hak getire...


    Açıkcası amacım telefonu güncelleyip aktif kullanmak değil. İdare edebilirim WP olmadan vs. belki birkaç hafta. Yani bir aciliyet yok.


    Fakat olay biraz bilmeceye dönünce konu açıp belki başkalarının da ilgisini çeker diye düşündüm.


    1. Öncelikle en güncel Xperia Companion'u yükledim ve Neo V'yi PC'ye takıp görmesini sağlamaya çalıştım. Bir cihaz gördü, fakat cihat kilitli, dosya modunu açın vs. deyip durdu. Hata ayıklama, bilinmeyen kaynaklar, dosya aktarım modu gibi tüm varyasyonları denedim. Lakin Xperia Companion cihazı tam anlamıyla hiç tanıyamadı / açmadı.
    2. Ardından onarım seçeneğini kullanarak Neo V yi görebilmesi için, telefonun geri ve menü tuşlarına basılı tutarak pc'ye taktım yani boot modunda, yine görmedi. Boot modu için Neo V'lerde bu iki tuşa basmak gerekiyor ve bildirim ışığı mavi yanmalı, evet aktif ettim fakat Xperia Companion yine de görmedi.
    3. belki Xperia Companion eski versiyonları görür diye bir iki eski versiyonu pc ye kurup denedim fakat yine görmedi ya da o kadar eskisini yükledim ki, günceli olmadan çalışamam dedi Xperia Companion.
    4. sonrasında Neo V'nin, kendisinin Xperia Companion'ini yükletmeye çalıştım. Fakat çalışmadı, çünkü garibim Neo V sonyericsson.com adreslerinden Japonya'ya haber göndermeye çalıştı ve tabiki bu linklerin hepsi patlak olduğu için Neo V Xperia Companion felan yükleyemedi.
    5. Sony Ericsson'un belki kendi PC suit programında aradığım güncelleme vardır diye Sony Ericsson pc suit bulmaya çalıştım fakat onu da bulamadım. Sürekli tuşlu SE'lerin suit programlarını yüklemişim.
    6. kısacası, yasal ve olası yollardan 4.0.4.'e yükseltme olayı sanırım tamamen patlamış halde.
    7. Diğer yolları denemeyi düşündüm ve stock 4.0.4. Rom aradım fakat linklerin sanırım hepsi patlak. Bulabildiğim sadece "xperiastockrom" sitesindeki 2.3.4. romu oldu.
    8. custom 4.0.4. veya 5... sürümleri hiç kurcalamadım açıkcası çünkü eğer bir güncelleme yapacaksam bunu üreticinin ayarladığı bişiyle yapmak isterim. Telefonu deneme tahtası yapıp kurcalamak değil, çalışır halde ve olabildiğince orijinal tutmak istiyorum.
    9. son durumda, telefonu 2.3.4. sürümüyle, dokunmatik ama adeta tuşlu bir halde kullanmaya karar verdim :D WP yerine bi süre iş yerinde e-posta ile işimi görcem artık. Çok da mesele değil.


    Gelelim kıymetli DH'cilere soruma,

    sizin de elinizde, tamamıyla çalışır halde bu kadar eski bi Xperia olsaydı ve onu, zamanında güncellemediğiniz en son stock rom'a yükseltmek isteseydiniz ne yapardınız? gördüğünüz gibi sony pek sallamıyor. Çünkü malumunuz yasal olarak zaten bir sorumluluğu artık yok.

    sony mobile'ı aradım (0850 282 5988) maalesef MT11'i desteği Xperia Companion'de yok dediler.


    Durum bu. Neo V için bir şeyler yapılmayacak olsa bile, Sony'nin Türkiye'ye gelişini özleyen tüm forum ehliyle en azından bir sohbet ortamı kurmuş oluruz sanırım 

    herkese selamlar, okuyan ilgilenenlere şimdiden çokça teşekkürler ^^








  • En sevdiğim modeliydi, keşke sony ericsson olarak hayatta kalsaydı 😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://developer.sony.com/develop/open-devices/get-started/flash-tool/download-flash-tool/ flash tool ile sanırım yazılım yükleyebiliyorsunuz diye hatırlıyorum benimde eski telefonumdu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.