< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal6579 -- 6 Mayıs 2022; 0:1:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
...Muhacirizz...
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Günümüzde bu araçlar işyeri sahipleri rahatlıkla alır kullanır. Fakat biraysel kullanım için çok konforlu değil. Yapı gereği sürücü koltukları yüksek konumlandırılmış. Baldır destegi yok. Binek araç konforu vermez. Yakıt tüketimi fazla. Boşu 1,5 Ton ağırlığı sürekli taşıyorsunuz. Ebatlar büyük. Her yıl muayene, Hız limitleri düşük, Arka koltuk saçma denecek şekilde dik. Yük bölümünü ayıran metal seperatör mevcut. Mazot benzinden pahalı. Herşeyden de önemlisi bu araçlar %15 ÖTV oranına rağmen C sınıfı araçlarla yakın paralara satılıyor. C sınıfı araçta %80 ötv ödüyorsunuz buna ragmen ticari fiyatları gereğinden yüksek. Binek araçta bir araç devlete hibe ederken, ticari araçta bir araç ta distribütöre veya üreticiye hediye ediyorsunuz. Bu sınıfta dolbo sadece fiyat olarak mantıklı. |
Merhaba Dediklerinize koltuklar haricinde katılmıyorum. Kaldı ki bu yakıt fiyatlarından sonra kolay kolay uzun yola da çıkılmaz ha çıkarsam da 250 TL ye bi araç içi şişme yatak alırsın çocuklara dersin hadi yata yata gidin. Binek araca da en fazla üç kişi sığar arada bir fark yok ancak bunun hem tavanı yuksek hem bagaji geniş Baldır desteğine bugüne kadar hiç ihtiyaç duymadım. Başkaları duyabilir ona bir şey diyemem. Piyasada 150 TL 200TL YE bulmak mümkün. Hız limitlerine gelince otomobil ile arasında 10 km fark var yakit fiyatlarini ve en önemlisi güvenlik hesaba katıldığında yavaş gitmek bu aralar çok daha mantıklı Hele bir de siz su anki cezaların fiyatını görürseniz emin olun 50 km nin üstünde araç kullanmaya cesaret edemezsiniz Binek aracımla ve bu araçla gectigim yüksek kasis ve boyaları bu aracımla da denedim. Ve bi şey farkettim binek aracımda daha sarsıntılı ve hissedilir olması ilginç ki 17 jant 16 olsa hiç bi şey hissetmeyeceksin demek ki Ki arkalar bağımsız ve d + segment bir araç Aynı virajı döndüm 110 ile döndüğüm virajı en fazla 10 km daha yavaş dönüyorsun bunda da. Evet mazot ve benzin aynı su an artık tercihe kalıyor tork mu yoksa benzin mı tercih meselesi oldu artık Benzinli aracımda bakım 10 binde birdi daha önce kullandigim dizel de ise 15 bin de bir ve ikisinin masrafı da aynı Muayene her yıl evet geçen yol bir aradım için 45 dakika ve 400 kusur TL ayırıp hallettim. Randevu alır isen bu kadar sürüyor. Seperatoru ben çıkartırdım. Evime masa ve koltuk aldim bi yerden nakliyeci 2 - 3 km lik yola 250.TL istedi koltukları yatırıp kendim taşıdım. 250 TL cepte kaldı. Evet c segment araç ta alınabilir corollanin fulünu almak için 600 bin ödemem lazım. O da benzinli cvt vites için Hybrid in fiyatına hiç girmiyorum bile Aldigin şey ise küçük bir bagaj daha dar bir ortam. Bu araçta aldigin donanım artılarını diğer araçlarda alabilmek için ise bayağı bi para bayılmak gerekiyor. Koltuk ısıtma var tüm güvenlik donanımları var var da var. Fazla ödüyoruz demissiniz ancak bu araçlar euro ile geliyor bize ve ilginci hemen hemen aynı fiyatlar yani bi tane de distribütör e almak gibi bi şey yok. Bakin almanya fiyatlarını ekliyorum mesajıma satış fiyatları aynı hemen hemen Kaldı ki otomobilde %80 otv oldugu için aslinda araclar aynı rakamlarda Biraz matematikle bu sonuca kolaylıkla ulaşılıyor. Toyota aldığım için Corolla ile kıyas yapıyorum. Bu aracın yıllık muayene ve trafik ve kasko fazlasi en fazla yıllık 3000.TL olduğunu düşünürsek 5 yıl X 3.000 TL 15000 eder Bakin c segment için fark 100 bin TL ödüyoruz en az ve aldığımız dar bir bagaj, alçak bir tavan Ve bu arada corollanin da masrafları var ona da trafik bakım ve 3 yılı geçince muayene yaptırmak gerekiyor. Bu neye benziyor biliyor musunuz marketlerde poşetler için 25 kuruş istenince millet hemen tepki verdi 25 kuruş poşet olur mu diye herşeyin fiyatı uçtu millet poşetin derdine düştü. Oysaki değirmen gitmiş biz düştük şakşakın peşine:) Doblo yerli üretim deniyor otomatik bir vites yok ve ayrıca o da bu kardeşlerin 5. Si olmaya hazırlanıyor. Kaldı ki sadece parçaları burada birleştiriliyor maalesef. Fiat aracımda oldu parçaları da öyle çok ucuz değildi. Benim düşüncelerim böyle sizinkine de saygı duyarım. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal6579 -- 6 Mayıs 2022; 18:57:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2010 Toyota Verso 1.6 elegant
|
Işte aslında otomobil artısı da ufak tefek yüke de uygun. Otomobil olsa 80% ötv ile alamazdık bu aracı zaten En azından benim bütçem yetmezdi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ha bu arada 5 yıl ve 150 bin km garantiyi hangi otomobilde alabiliyorsunuz ki bir çoğu garanti uzatmayı ek bi maliyetle yapıyor. Bunun yanı sıra her ne kadar araçta kullanılan mazeme yumuşak malzeme olmasa da araç ticari olduğundan bence çok daha uzun ömürlü ve zor şartlara dayanabilir oluyor. Ve daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki sert plastik malzemeye dokunmuyorsun bile çoğu zaman ki arada kalan yani dokundugun yerlerde de ben bi eksiklik veya bi zayıflık vs göremedim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asla Yalnız Yürüme...
|
2023 model en full paketini kullanan var mı ? Neden bu araç tutulmamış hiç piyasada yok ? |
nexus
|
Bu araçlarda oturma pozisyonunu bulamadım, otomatik araç sağ bacağım ağrıyor. Koltuğu kaldırsam aynı indirsem aynı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|