Şimdi Ara

2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
48
Favori
86.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam sen yanılıyorsun öyle bir şey dememiştir 2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) valla o kadar teknik bilgiden anlamam ama panelden panele tabiki fark vardır diye düşünüyorum. Ayrıca kimden duysan Samsung da renkler aşırı abartılı diyorlar mesela yeşiller fazla çırtlak yeşil ha Samsung va panel ve siyahlar konusunda iyiydi taki 2020 den öncesine kadar. 2020 de bir çok seri va diye girdi ama ıps e yakın dı çok kişi de paylaştı zaten. En üst düzey q95t de bile bir sürü problem oldu iade eden etti edemeyen elinde patladı 15 20 bin lira ver elinde koca bir hiç yazık valla bu paralara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köşe karartısı devam ediyor algı yapanlara itibar etmeyiniz derim zira bunu bir gerçek resimde gösteremezler sebebi ise sony fald algoritmasının düz renk ekranda düşük default ayarından bir nevi “rolanti çalışması” ndandır.

Yine örnek olarak paylaşılan üstteki resimde ki fark parlaklık farkıdır evet xj90 daha parlak bir tv dir ancak benim gibi 1/4 parlaklıkta tv izleyen benim gibiler için çom önemli değildir ki önemli olan kontrast dynamic range dir. Hdr ciler için iyidir parlaklık ama yine benim gibi hdr den nefret edenler için de önemsizdir...

Yine örnek resimde ki kadın cildinde çok daha gerçekçi ve daha fazla “shade of grade” teknik olarak isimlendirilen bir renk gösterim başarımıdır. Ne yazık ki sebebi xj de olmayan geniş renk gamutudur. Düz ve kesin renkler gösterse de shade of grade performansı düşer. Bu durum motion ve input lag olarak geri dönebilme potansiyeli olsa sa panel kalitesi ile de alakalıdır.

Hülasa yorum önemlidir her yorumu okuyun...

2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 4 Mayıs 2021; 18:58:34 >

• renk geçişlerindeki bantlanma aradaki keskinlik detay farkı bunlar hep parlaklık farkından arkadaşlar işlemci farkı kaldırılan özelliklerle hiçbir alakası yok :)) köşelerdeki karartılarda aslında yok algıdan varmış gibi görünüyor incelemelerde aslında yok ama :) parlaklıkta onun için önemli değilmiş o yüzden sizde kaale almayın parlaklığı :) google dan bulduğu 2-3 kelimeyle size bilirkişi rolü yapanları kaale almayın...

kadın yüzündeki netlik detay farklarıda parlaklık :)

xh90 da olan bantlanmaların xj90 da olmama sebebide parlaklıkmış :)

bu fotoya bakın mesela köşelerdeki karartılar tamamen bizim algımızla alakalı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 4 Mayıs 2021; 20:5:31 >

• Bahsettiğim gibi “düz” renk bir rolanti resminde gösterdikleri sözde karartıyı gerçek resimde gösteremiyorlar gösteremezler:) Bunlar satıcı ve algı bug larıdır kullanırlar normal ama bunların delil diye buldukları en seçme resimleri bile aleyhine rahatlıkla kullanılabilir zira aslında bilgi derinlikleri çok sığdır...

Beyaz kalitesinde ki fark altta sol sarı ışığın “shade of grade” yani sarının 50 tonunu görebilmeniz wide color gamut ve original x1 hdr işlemcinin alameti farikasıdır evet ticari bir fark için gradient düşürülmüş anca son güncellemelere bakmak lazım.

Yine hanımefendinin “pancar” rengi ile çok daha smooth ve zengin cilt rengide bahsettiğim sebeplerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 4 Mayıs 2021; 19:17:49 >

• X90J nin Rtings incelemesini gördükten sonra iyiki beklemeyip LG CX almışım dedim. Eğernülkemize gelirse ve fiyatı anormal olmazsa bence sende 48 C1 e yoğunlaş dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AKA_33

X90J nin Rtings incelemesini gördükten sonra iyiki beklemeyip LG CX almışım dedim. Eğernülkemize gelirse ve fiyatı anormal olmazsa bence sende 48 C1 e yoğunlaş dostum.

Bakalım, hayırlısı. Acele etmeyeceğim.

• Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 65XG8096 sony tv var yorumunuz nedir bu TV için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aygnhkkt

Hocam bende 65XG8096 sony tv var yorumunuz nedir bu TV için ?

İps paneldit (lg) ancak görüntü işleme bambaşkadır ips panelin sony den daha iyi olabileceği başka bir marka görmedim. İps panel kapasitesini sonuna kadar kullanan sony de renkler göz okşar. Panel 60 hz ancak çok iyi bir motion vardır. Gece karanlıkta gözünüze grilikler batıyor mu yoksa siyahlarda iyi mi diye sorayım size de? Çünkü ipaçs panel genelde siyahları grri gösterse de( karanlık izleme de) sony de bunun çok daha belirsiz olduğunu gördüm (reel izleme rtings körüm gözüne çekimi değil)

Yok siyahlar gayet iyi ilk kez 4K tv kullanıyorum normal yerel kanallar biraz bozuk gibi gözüküyo yada 4k dan sonra öyle geliyo sanırım :)) birde TV yi tam anlamıyla kullandığımı düşünmüyorum nedense sanki eksik ayar ile yada tam performans kullanamıyormuşum gibi geliyor tv 65 “ oturma mesafesi ile Tv arasında 2.5m falan var o yüzden de oluyo olabilir görüntü bozukluğu :))
  • 65X95J gelsin artık, yoksa XH 95 alacam sabrım kalmadı Sony!

• quote:

Yok siyahlar gayet iyi ilk kez 4K tv kullanıyorum normal yerel kanallar biraz bozuk gibi gözüküyo yada 4k dan sonra öyle geliyo sanırım :)) birde TV yi tam anlamıyla kullandığımı düşünmüyorum nedense sanki eksik ayar ile yada tam performans kullanamıyormuşum gibi geliyor tv 65 “ oturma mesafesi ile Tv arasında 2.5m falan var o yüzden de oluyo olabilir görüntü bozukluğu :))

Direct led olması en büyük avantajı bunun yanında iyi bir işlemci ve algoritma ile ips de olsa siyahları “ok” dir bunu hep derim ve sizin tecrübenizle de doğrulanmış oldu. Tv nize iyi bakın sinema home mod da normal renk modu dcı renk uzayı seçip xtended dynamic range high sekmesine alın. Bunları gözünüze hoş gelen diğer resim modlarında da deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 5 Mayıs 2021; 10:17:13 >
    Sinema homede ekran bi tık sarılaşıyo sinema pro ya aldığımda ortama göre ve içeriğe göre kendini ayarlıyor görütündü ama dedinizi bi deniyeyim.
  • RNNN kullanıcısına yanıt

bu modeli bende pek beğenmedim mağazada inceleme fırsatım oldu aynı fiyat aralığında sony yada lg bir öneriniz olurmu?

mağazada xh8196 modelini inceledim siyah olarak mağazada gayet tatminkar bir seviyedeydi ama karanlık ortamda görme şansım olmadı xh9096 modeli ile az bir parlaklık farkı dışında fark görmedim bu iki model arasındaki fiyat farkına değermi sizce? xh9505 modeli hemen üstlerinde duruyordu çok beğendim ama ondada hdmi 2.1 yok aslında lazımda değil ama insan almışken herşey olsun istiyor sizin bir öneriniz olurmu bu modellerin fiyat aralığında?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacoob

mağazada xh8196 modelini inceledim siyah olarak mağazada gayet tatminkar bir seviyedeydi ama karanlık ortamda görme şansım olmadı xh9096 modeli ile az bir parlaklık farkı dışında fark görmedim bu iki model arasındaki fiyat farkına değermi sizce? xh9505 modeli hemen üstlerinde duruyordu çok beğendim ama ondada hdmi 2.1 yok aslında lazımda değil ama insan almışken herşey olsun istiyor sizin bir öneriniz olurmu bu modellerin fiyat aralığında?

Hocam istediğiniz ebatta 95 alabiliyorsanız alın geçin 2.1 miş vs hikaye. Kaç inch almak istiyorsanız o ebatta paranız da hangi seriye yetiyorsa onu alın. Önemli olan boyutu. 65 inch 90 serisi alabiliyorken gidip de 55 inch 95 serisi almanın hiç mantığı yok.

• WindWild kullanıcısına yanıt
    2.1 HDMİ Hikaye değil eğer bunu alıcak kişi Ps5 kullanıyor veya kullanıcak olursa ileriye dönük en önemli özelliklerden biri.
  • quote:

2.1 HDMİ Hikaye değil eğer bunu alıcak kişi Ps5 kullanıyor veya kullanıcak olursa ileriye dönük en önemli özelliklerden biri.

Tam olarak bunu yazmak için gelmiştim :)

aslında yeni gelecek modelleri ve fiyatlarınıda görmek istiyorum ama stok kalmaz diye korkuyorum çok arada kaldım açıkçası

• quote:

Hdmi 2.1, PS 6 çıkana kadar hikayedir net. Onun da 5-6 senesi var. 4k da 60 fps aldın da 120 ye mi ihtiyaç duyacaksın? Zaten 50 60 üzeri fps gözlere zararlı biraz araştırmanı tavsiye ederim. Ps6 ise 120 fps değil 8k ve yine 60 fps desteğiyle ön plana çıkacak. Şahsi düşüncem 60 fps nin üzeri gerekli değildir. Ha çoluk çocuk var fps kasan onlar için önemli olabilir..

Teknolojinin bize ne getiriceği belli olmaz zaten şöylede bi durum var 2.1 olupta ekran 120hz değilse yine bişey değişmez 65-55” 120 hz ekranlarda çok pahalı zaten yine aynı konuya geliyor olay yani senin dediğinde şöyle doğru 2.1 olup olmaması ekran 120hz değilse bişey fark etmez.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.