65A90J modeli 34.999 TL olur bence |
2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (11. sayfa)
-
-
Birkaç ay öncesine kadar benim de tahmin aynısıydı ancak yurtdışı fiyatı $3.999/€3.499 olan bir tv'nin bu döviz kurları ile 35bin₺ altında bir fiyata gelmesi hayal olur bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
X95j amerika fiyati 65” icin 1800 dolar aciklandi gecen hafta. Ancak sony turkiye’in bu modeli geririp getirmwyecwgi belli degilmis?
kanyon sony bayi ile gorustum x95j gelmeme ihtimali var dedi.
tv alacagim bu modeli bekliyordum ben de.
Evet inceledim hdr parlaklık ve oyun modunda xh95 daha üstün kontrast ve yerel karartmada X90J iyi yani gelicek fiyat kıyaslaması göz önüne alınırsa xh95 çok rahat tercih edilebilir ..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çok be :/ -
çok pahalı yahu . A80J ye bakarız birde en kötü
-
Arkadaşlar merhaba bende 65XG8096 modeli sony Tv var yakın zamanda Ps5 almayı düşünüyorum bu Tv nin konsoldaki performansı nasıldır sizce ? -
Hayal kırıklığına uğradım.
-
Şimdiki asıl soru x90j ‘nin kaç tl civarına satılacağı.. -
Xh95 iyi guzel de hdmi 2.1 yok. Benim icin cok onemli bir kriter. Alacagim Tv sadece xbox series x ve film seyretmek icin kullanilacak.
Niye gelmeme ihtimali var hic anlamiyorum ama eger gelirse x95j almak istiyorum cok ucuk olmazsa fiyati. Yoksa 90j.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikelanj -- 3 Mayıs 2021; 22:10:23 >
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E502C764DHayal kırıklığına uğradım.
Ultra muhteşem işlemcili harika olacak bu tv diyen bir arkadaş vardı hatırlayamadım ... wide color gamut bile yok tv de ultra süper işlemci geniş renk yelpaze açamıyor ama ısıtmak için rolantide 5 dk çalışınca açabilir olur öyle ultra işlemcili tv lerde...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 4 Mayıs 2021; 11:54:51 >
her samsung konusuna uğrayıp bu sıkıntıyı defalarca dile getirenler bakalım aynısı sony de olunca aynı hassasiyeti göstereceklermi tüm forum olarak hep birlikte göreceğiz...
xj90
-
buda burada dursun
The Sony X90J has a good color gamut, but it's just short of the required 67% Rec. 2020 coverage to be considered a wide color gamut. It's lower than the Sony X900H, although the difference is pretty small and shouldn't be noticeable to most people. It's very difficult to tell that it doesn't have a wide gamut just by looking at an image. We measured this multiple times with different settings and picture modes, and we also compared it side-by-side with the Sony X80J, with both TVs receiving the same 4k, 4:2:2, 10-bit signal through an HDMI splitter. We took the readings with a colorimeter and spectroradiometer set up three feet from the TV, and we also took a spectrum reading, which you can see here. The results were the same. It's possible that we received a unit with an inferior panel, but we don't know for sure. On the bright side, its coverage of the more commonly-used DCI P3 color space is excellent.
Sony X90J iyi bir renk gamına sahip, ancak gereken% 67 Rec. 2020 kapsamı geniş bir renk gamı olarak kabul edilmelidir. Sony X900H'den daha düşük, ancak fark oldukça küçük ve çoğu insan tarafından fark edilmemeli. Sadece bir resme bakarak geniş bir yelpazeye sahip olmadığını söylemek çok zor. Bunu farklı ayarlar ve görüntü modlarıyla birçok kez ölçtük ve ayrıca Sony X80J ile yan yana karşılaştırdık, her iki TV de aynı 4k, 4: 2: 2, 10 bit sinyali bir HDMI ayırıcı aracılığıyla alıyor. Okumaları bir kolorimetre ve spektroradyometre ile TV'den üç metre uzağa yerleştirdik ve ayrıca burada görebileceğiniz bir spektrum okuması da yaptık. Sonuçlar aynıydı. Daha düşük bir panele sahip bir birim almış olabiliriz, ancak kesin olarak bilmiyoruz. İşin iyi yanı, daha yaygın olarak kullanılan DCI P3 renk uzayını kaplaması mükemmel.Kod
Yığını:
-
Yine çıktı forum forum gezip Samsung hariç algı yapmaya 2020 de bütün forumlardan ban yedi 2021 de yakındır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 4 Mayıs 2021; 17:31:11 >
quote:
Orijinalden alıntı: i_brahi_m
Yine çıktı forum forum gezip Samsung hariç algı yapmaya 2020 de bütün forumlardan ban yedi 2021 de yakındır.Yalnız samsungda ki rezalet dse banding ile sony xj90 wide color gamut olmamasını aynı ölçüde sorun zannediyor arkadaş:) Ha bir de ultra muhteşem işlemcili bu muhteşem olacak olmak zorunda panel önemsiz filan diyordu çok değil bir iki hafta önce bakalım kazı nasıl çevirecek:))
Bu arada wide color vs çok önemli meseleler değildir dci de öyle renk yakalar ki panel kırmızısına yeşiline beyazına aşıl olursunuz sonra wide color da maviye çalan yeşilin feyk olduğunu da anlarsınız demek istediğim işlemci yok dolby vision vs gibi pazarlama oyunlarına vurgu yapıyorum. Benim evde bir samsung var onda ki mavi ve beyazı 35 bin dolarlık referans paneller verebiliyor ancak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 4 Mayıs 2021; 17:8:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
soldaki forumda aylardır yerden yere vurulan q80t sağdaki xj90 artı olarak sony deki köşe karartıları yıllardır olduğu gibi devam etmekte...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 4 Mayıs 2021; 18:24:26 >
-
ek olarak bu renk konusundaki farkı gözle anlamanız imkansız ama görüntüdeki farkı anlamak ise çok kolay :) burada 4 yıllık işlemci övülüp gözle renk profluğu yapılıyor konuyla alakasız şeyler yazılıyor bu yazılanları kaale alıp paranıza yazık etmeyin....bir tv değerlendirilirken genel olarak herşeye bakılır 1-2 özelliğe bakılarak çıplak gözle aradaki farkı anlamanın imkansız olduğu durumlar üzerinden konuşulup tv yorumlanmaz...
-
Baksen şimdi de TV alırken her şeyine bakılır diyene bakın 2020 TV forumunda sırf parlaklık yüksek diye kaç kişiye lg un serisini tavsiye eden ve aldıran bendim o zaman neye göre tavsiye ettin. İnsan kendisi ile bu kadar çelişmez ya hayret ediyorum attığın 2 resimde hangi ayarlar yapılmış görmeden de tv alınmaz. Belki kasti olarak ayarları ile oynandı gözünle gördün mü. Belki de gitti ışığını kıstı veya başka bir ayar yaptı nasıl bir ayar yapıldı biliyor musun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 4 Mayıs 2021; 18:41:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X