Şimdi Ara

2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.523
Cevap
113
Favori
211.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ambilight hiç onemli değil diyorsan lg alabilirsin . Fakat ambilight benim en büyük secim etmenim o sebeple phlips aldım . Genl izlenim tvnin arayuzu cok hızlı goruntu kalıtesine ince ayarları yapınca daha fazla tatmin etmeye başladı bir oled mi tabiki değil . Ama genel izlenim olarak tv hoşuma gitti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.si LG 75PML9507
    2.si Samsung 75QN85B

Peki bu iki modelden hangisini tavsiye edersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. Bende 55oled807 mevcut. 1 aralıktan beri tvyi aktif kullanıyorum. İyiki almışım diyorum o zamandan beri. Neyse hdmi ile başlandığında 4k 120 hz desteklemiyor, çözünürlük düşüyor vs gibi muhabbetler okumuştum çok önceki sayfalarda. Kabloyu yeni satın aldığım için yeni deneyebildim.

Tv'yi 15 metrelik hdmi 2.1 arc fiber kablo ile odamdaki pc'nin ekran kartına bağladım (amd 6900 xt). Tv ayarlarında hdmi ultra modunu optimum (oyun)'a aldım. Tvden 4k 120 hz, 10 bit, full rgb veya YCbCr 4:4:4 olarak görüntü alabiliyorum. Üstelik freesycn ve değişen kare hızı (VRR) . Bunları hem tv hem de amd ayarlarından kontrol ettim. Görüntü muazzam.

• Arkadaşlar merhaba ben 9206 sahibiyim ekranın böyle olması normal mi acaba yardımcı olabilecek biri var mı
    2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed)

• dOmi D kullanıcısına yanıt

Neyini beğenmediniz acaba benimde hep aklımda mini led tvler tam bir inceleme yok

• Herkese Selamlar sizce Sony 65xh9505 den pml9507 ye geçmek mantıklı siyah performansı olarak düşme yaşar mıyım pml9507 ile ilgili hiç test bulamadım

• erturul E kullanıcısına yanıt

Hocam zamanında ben de Sony nin 9505 serisine bakmıştım. Yanılmıyorsam hiç de fena olmayan bir model. Neden pml serisine geçmek istiyorsunuz ona göre daha sağlıklı bilgi verilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz707 -- 13 Ocak 2023; 12:41:19 >
  • Xh9505 de hdmi 2.1 desteği olmaması pml9507 de Belki biraz daha iyi siyahları olabilir düşüncesi bir de baktığınızda ses sistemi iyi gibi duruyor kağıt üstünde ve ambilight özelliği hep aklımı karıştırıyor

Sırf 2.1 hdmi için geçilir mi bilemedim. Sonuçta konsolların verdiği FPS değeri de belli HDMI 2.1 için içerik sayisi da. Kaldı ki sizde ki Tv'de gerçek 100 Hz olması lazim. Amblight olayına gelirsek bu TV seçiminde etkileyici bir özellik. Belki şöyle arada vatan yüzde 15-20 indirim yapıyor onu yakalarsaniz en azından iyi fiyata aldım dersiniz. Yoksa aradaki ozellik farki bence fiyatına göre değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz707 -- 13 Ocak 2023; 15:11:59 >
    Net değmez. Tvniz kötü desem kötü değil, küçük desem küçük değil. 120 hz destekleyen 3 5 oyun anca var zaten. Oyunların büyük çoğunluğu 60 hz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında 55a80j kullandım kısa bir süre sonrasında amazonda kapalı kutu 65xh95 bulunca aldım sanırım a80j kullandığım için eksiklik varmış gibi hissediyorum siyahlar grimsi görünüyor oled gibi göstermez biliyorum ama sanırım yansıma önleyici katmandan dolayı diğer tv lere göre grimsi kalıyor birde motion kısmı a80j de çok güzeldi ya boyut farkından yada panel farkından xh95 de biraz bulanıklık oluyor hareketli sahnelerde

Tekrar a80j yönelmek istemiyorum hem şuan baya yükseldi fiyatı hemde ileride oled yanığı olursa diye pml9507 mantıklı geliyor tatmin edeceğini bilsem almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturul -- 13 Ocak 2023; 15:26:30 >

xh95 çok ararsınız hocam şuan piyasada xh95 gibi led tv yok eğer satıp geçmeyi düşünüyorsanız özelden haber verirseniz sevinirim

• Arkadaşlar 2022 model tvlerinizde kumandanızdaki ışık sensörlü mü acaba? İnternette düzgün bir bilgi bulamadım maalesef. Benim kumanda sensörlüydü fakat servisten değişti gelen kumandada sensör yok, bu daha eski model bir kumanda mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sawolverine kullanıcısına yanıt

Yeni modeller sensörsüz eski modeller sensörlü diye biliyorum, 2021 model var bende düğmesine basınca yanıyor yalnızca.

• wholelottared W kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, sanırım ters yazdınız. Benim bozuk diye gönderdiğim kumanda 2022 model tvye aitti ve sensörlüydü, bu gelen kumanda dışı tamamen aynı ama sensörsüz. Sizinki gibi tuşuna basınca ışık yanıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Philips miniled pml9506 ile Sony x95j karanlık sahne kıyaslaması örneği belki bazı arkadaşlara bu tvler hakkında fikir verebilir.

Ayrıca bu arkadaşın diğer videolarını da izlemenizi öneririm.

2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed)skyformyoutube
    Note: PML9506 is a bit washed out on the left side while X95J is on the right one. Both have VA panels so filming at this distance was not enough to get rid of VA color and contrast shift. Philips viewing angle is quite narrower than Sony's because Sony has x-wide angle filter which improves the viewing angle while Philips has none such a thing. Sony X95J Picture Settings: Dolby Vision Bright Brightness 100 Contrast 100 Gamma: 0 Tone maping: Brightness Prefered Black level: 48 Black adjust: off Adv Contrast Enhancer: off Local Dimming: High Auto Peak Luminance: High Color: 50 Color Temprature: Neutral Noise reduction and all this nonsense: off _________________________________________ Philips PML9506 picture settings: Dolby Vision Bright Backlight Contrast: 100 Black level 50 Local Contrast: Maximum Video Contrast: 100 Gamma: 0 Color 50 Color Temprature: Normal Noise reduction and all this nonsense: off
    https://www.youtube.com/watch?v=zjs7zzAfiUs&feature=youtu.be
  • mightythor M kullanıcısına yanıt

X95j ile Xh95 Sony serisinde siyah performansi olarak buyuk fark var...Xh95 Siyah performansi cok cok daha iyi .

Ayrica Yolladiginiz Karsilastirma da Siyah performansi Phillips iyi ancak cok detay kaybi var...Sony x95j Siyah performansi dusuk ama daha detayli sahneler..Phillips Samsung gibi agresif Siyah performansi sunuyor, bu da Detaylari yutuyor acikcasi..

Maceraya gerek yok bence :)

• vasel kullanıcısına yanıt

Dostum ayni tv bende de var eger resimde gördüğünü ciplak gözle de görüyorsan maalesef sıkıntı var beyaz isik sizmasi çok ve yazilarin parlakligi bir garip

O beyazlik işik sizmasi az da olsa bende de var ama şöyle ki tamamen teknik dışı gözlemledigimi söyleyeceğim ekran boşa düşüyorsa yani ekrana siyah renk gitmiyorsa ışık sızması o beyazlığı görüyorum ama misal uzay filmi izliyorum ekran karanlik beyaz isik sizmasi hiç yok 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creep32 -- 14 Ocak 2023; 14:22:43 >
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.