Şimdi Ara

2020 YKS | 2021 YKS | 1 Sene Daha Hazırlık | Yığılma Mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun, bazılarımızı çok iyi etkilerken bazılarımızı çok kötü etkileyen bir süreçten çıktık, şimdi daha kötü bir sürece girdik.

Bazılarımız ÖSYM tabloyu gördü, seneye daha zor bir sınav yaparlar dedi. Ben buna katılmıyorum, ÖSYM zaten bunu bilmiyor muydu? 2 saatte hazırlanmış bir sınav gibiydi, ÖSYM her şeyi kendi adına göze aldı ya da almak zorunda kaldı.

Yığılma çok fazla oldu, her aralıkta ciddi yığılmalar oldu bunun sebebini bir çoğumuz zaten biliyoruz; çok fazla isyan oldu, twitter tayfa, #OyMoyYok falan derken, doğrudan üstten gelen bir rica (!) ile 2 günde yapılan, orta seviyeli anadolu lisesi seviyesinde bir sınav ile karşılaştık.

Bu, seneye de böyle bir yığılma mevzusuyla karşılacağımızı gösteriyor mu peki ya da seneye çok daha zor bir sınav ile karşılacağımızı mı gösteriyor? Kesinlikle hayır. İlk seçeneği diyenler; böyle gelmiş böyle gidecek diyor bu bir kere tamamen mantıksız, temelleri olmayan bir varsayım. 2010'dan sonra her sınav basit bir sınav mıydı? Her sınavda yığılma mı oldu? En kötü 2019 ya da 2019 ile 2020 arasında sınav gelir diye düşünüyorum.
    Çok zor bir sınav gelebilir mi peki? Mümkün. Arkadaşlar Her şey mümkün, bu devlette kesin bir şey konuşmak oldukça mantıksız olurdu zaten.

Mezuna kalınır mı? Arkadaşlar istemediğiniz Üni, istemediğiniz bölüm gibi etkenlerden uzak durmak lazım,
    Eğer önemli olan senin gelecekteki mutluluğun ise kenara çekilip düşünmek lazım, ya ben bu üniversiteyi yazacağım ama bu üni çıktığında nasıl bir tepki veririm, üniversitenin ilk gününde, hele şükür şu bölümü kazandım mı diyeceğim yoksa acaba ne yapacağım, emrah gibi mi duracağım diye düşünmeli insan. Önemli olan senin bu mesleği nasıl yapacağın.

Hadi seneye de 2020 gibi bir sınav gelsin yığılma devam etsin, ilk 20bin'e 10bin kişi falan mı girecek, yoo yine 20bin kişi girecek. Önemli olan bu yığılmanın neresindesin, bu önemli. Yok bu sistemden kurtulayım falan derken kendini 35 yaşında X okuyup Y mesleğini icra eden kişi olarak bulursun, gördüm böyle insanları o yüzden bu yazıyı yazıyorum. Bir taraftan da bana moral, motivasyon olsun diye yazıyorum bu yazıyı, hatta benim gibi zor durumda kalan insanlara da elimden geldiğince destek olmak için yazıyorum.

Çok yakın çevremde 37 yaşında bir tanıdığım var kendisi işletme okuyup E-Ticaret alanında çalışıyor, DGS ile bilgisayar mühendisliği bölümü kazanmaya çalışıyor, bak yaş 37. Böyle birini tanıyınca, insan sevdiği meslek için bir kaç yılını daha çalışmaya harcar.

Önemli olan insanın sevdiği işi icra etmesidir bence, sevdiği iş ile alakalı bölüm okuyunca, bir an önce kurtulayım gibi düşünmek oldukça saçma, tamam şimdi saçma gelmiyor olabilir ama belki üniversitenin ilk günü saçma gelecek, belki mezun olup iş arayınca kendini bu mesleğe ait hissetmeyince saçma gelecek, düşünmek lazım iyice. HAYAT senin HAYATın. Başkasına sormaya falan da gerek yok bu mevzuları, o başkasını belki göremeyeceksin 10 sene sonra, o başkası ailenden biri olabilir (Onu görürsünüz inşallah) ama o da senin hayatını yaşamayacak ki sen yaşayacaksın o hayatı. İyice düşünüp taşınıp, mutlu hayat yaşamak önemlidir. Atıyorum ben yakın arkadaşlarımdan şöyle bir davranış gördüm, yeter artık kurtulayım bu sistemden de bir an önce hayata atılayım, sonra diğer insanlara ve kendisine zor bir hayat yaşatacaksın, sevmediğin meslek sonuçta, nasıl mutlu olabilirsin ki?

NOT: Arkadaşlar lütfen konuda mümkün olduğunca tartışma olmasın, ciddi bir konu olmasını, bir çok kişiyle düzgünce konuşulan bir konu olmasını umut ediyorum.

• sonunda şu forumda aklı başında yorum yapan, düşüncelerini paylaşan biri. yok 2021'de daha beter olacak yok mezuna kalmayın sanane kardeşim adam ister kalır ister kalmaz sanane? bir de mezuna kalacağım diyen adamların üzerilerine gidiyorlar şaka gibiler ya vallahi. mezuna kalacak adam her şeyin riskini alıp düşünüyor zaten sırf kendilerine rakip çıkmasın, istedikleri yere gidebilsinler diye yaptıkları şeylere bak çok acı vallahi ya.
  • Uplayalım da konu güme gitmesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• sonunda şu forumda aklı başında yorum yapan, düşüncelerini paylaşan biri. yok 2021'de daha beter olacak yok mezuna kalmayın sanane kardeşim adam ister kalır ister kalmaz sanane? bir de mezuna kalacağım diyen adamların üzerilerine gidiyorlar şaka gibiler ya vallahi. mezuna kalacak adam her şeyin riskini alıp düşünüyor zaten sırf kendilerine rakip çıkmasın, istedikleri yere gidebilsinler diye yaptıkları şeylere bak çok acı vallahi ya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2021 yks sayısal 1.si İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.