Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (432. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.735
Cevap
209
Favori
667.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

    Yetkili servisler malesef öyle 7000 - 9000 Tl arası değişiyor fiyat. Dışarıda özel serviste orjinal parçalarla 2.500 e halledebiliyorsunuz.

  • Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

    Fiyat normal, ben de geçen hafta aynı fiyata bakım yaptırdım.


    %20 ye yakın bir indirimle bu fiyata düşürdüklerini bile söylediler  

  • Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

    zorla fiyatı, zaten çok uçukta neyse, polen filtresini hava filtresini çıkar, kendin alıp değiştir, zaten Filtron karbonlu polen 140 tl, hava filtreside o civarda toplam 300 tl gibi tutar, bak bakalım servis bu ikisine ne yazacak :) bunları değiştirmeyin de insin fiyat, kısaca servisin yapacağı sadece yağ ve yağ filtresini değişmek ve genel kontrol olsun, başka sorun yoksa araçta gerisini kendin hallet, bunların garantiyle alalaksıda yoktur haberin olsun, periyodik bakımın garantiyi bağlamaz servis zorunluluğuda yoktur, hakkınızı yedirmeyin, hava filtresinide değişemem demezsin sanırım :)

    araban ilk bakımsa zaten 1.3 tce değildir, 1.3 olsa idi kullanacakları yağ RN17 olmalı, bu yağ serviste yoksa direk bye bye dersin servise....


    kendi aracımdam örnek

    Motul Specific RN17 5W-30 5 lt yağ 1800 tl civarı

    hava+yağ+polen= 400 tl. bunları Mais te alabilirsin aza daha pahalı olur, özellikle Filtron Karbonlu polan filtresi çok iyidir, netten yaz fiyatları göreceksin


    kısaca 2500 tl malzeme tutuyor ki bu yağ serviste yok ve ezici şekilde servistekilerden üstün, işçliğide siz belirleyin, ille servis diyorsanız siz bilirsiniz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 22 Mayıs 2024; 12:17:8 >




  • Cevaplar için teşekkürler @alimelle @Kurabiyee Canavari @IVANGUARDI


    Araç 1.0 tce xtronic.

    11.000 km de yaklaşık .

    ilk bakımı olduğundan ve araçla ilgili bazı şikayetlerim olduğundan ( bunların garanti kapsamında yapılması adına ) yetkili servise kösüldük mecburen..

    Sonraki bakımlarda bakacağız artık ama en azından piyasa fiyatlarının üstünde bir rakama yaptırmadığım için içim rahatladı :)

  • Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, sorunlar giderildiyse tamamdır boşver, önemli olan kafan rahat olsun, ben birazda kendi açımdan yazdım aslında, zira 1. bakıma bende gitmiştim, 2. de dediğim gibi sadece yağ ve filtre değiştirdim ama baya kızmıştım, zira koydukları yağ uygun değil, halada öyle, 3. bakımı kendim yaptım, garanti vardı daha, bundan sonrada kendim yapacağım, önceki aracımdada olduğu gibi, neyse herkesin elinden gelmez, yeri yoktur anlamaz vs. kişisel tercihlere girdi iş...

  • Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

    Fiyat bana çok uygun geldi. Olmadık bir yerde yaptırmaktansa yetkili servisi tercih etmekte fayda var. İleride aracı satarken bile bunun faydasını görüyorsun.

  • alimelle A kullanıcısına yanıt

    ben aracı 2020 ekim 9 da aldım,1.3 tce edc bu güne kadar allaha şükür bir sorun yaşamadımi,geçen bir arkadaş 2020 model tüm clio larda klima kömresürü arızası olacak demişti,sizde klima komresörü değiştimi.

  • alimelle A kullanıcısına yanıt
    Hocam servise yaptırmazsam araç garanti dışı kalmıyor mu ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BeSKazaLy B kullanıcısına yanıt

    Değerli dostum bende de 2020 icon 1.0 tcr vardı. Klima kompresörü ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. 53 bin km deki aracimi bugün sattım. Tüm forumdaşlara araçlarıyla kazasız günler dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omeric kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

    800-850 bin Arası mı sattınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kurabiyee Canavari kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler 800 e verdim. Piyasa kötü ancak fiyatı düşük tuttuğum için beni arayan soran çok oldu. Cuma öğleden sonra ilana çıktım. Pazar öğlen sattım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeric -- 22 Mayıs 2024; 21:11:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omeric kullanıcısına yanıt

    Bence iyi fiyata satmışsınız hocam, 0 km megane 4, joy comfort model, elektronik park frenli modeli için bayi 1400 bin tl den yaklasık 200 bin tl indirim yaparak 1215 tl fiyat vermiş, içinde bulundugumuz sürede araç piyasası biraz düşecek gibi görünüyor.


    Hayırlı olsun.

  • Kurabiyee Canavari kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ritalin06 kullanıcısına yanıt

    Kanuna göre olmuyor yani garanti bozulmuyor, garanti dediğimiz kavram mesela Motor krankını kapsar, silindirleri kapsar, bu tür fabrikasyon parçaları, haa garantisi nasıl bozulur? sen uygun olmayan yağ kullandın ve motor zarar gördü, o zaman sadece bozulan kısmın garantisi bozulur..

    Öte yandan, farzetki silecek motorun yandı garantiden değişir, periyodik bakımla varmı bir alakası, radyon yandı, tavan lamban bozuldu, kliman cortladı, start stop bozuldu, bagaj kapağı kilidin yandı gibi şeyler oldu varsay, bunlar olursa vay efendim sen periyodik bakıma gelmedin garantin yandı denirmi, garanti başka şey periyodik bakım başka şeydir, ayrıca senin bir hatan varsa garanti sadece bozlulan kısmı kapsar, giitin kafana göre amfi taktınj sistem zarar gördü mesela, sadece bu kısmın garantisi bozulur, komple aracın değil...


    Bu sebeble periyodik bakımda kullanılan SARF malzemeleri onaylı olduğu sürece, belgeli faturalı ve tekniğine uygun uygulandığı takdirde garantiyi bozmaz, bu bakımları yetkili her yerde yaptırırsın, zaten periyodik bakımdır konu, motoru sök şanzımanı indir demiyoruzki değilmi...


    Bakın, periyodik bakımla kasıt değişen sarf malzemeleriyle sınırlı, yani yağ-yağ filtresi-hava ve polen filtresi, bunlar zaten kullanıcının yapabileceği temel şeylerdir, periyodik bakımda başka bir arıza yoksa temelde işlem bu kadardır, bunun dışında mesela fren balatası, diskler gibi uzmanlık gerektiren kısımlar yetkili servislerde yaptırılır, ille renonun yetkili servindede değil, mesela Bosch serviste gibi...


    kısaca periyodik bakımda yağ yağ filtresi hava ve polen filtresi değişecek başka şey yapılmayacaksa, sen onaylı malzemeleri alıp, detaylı faturasını saklarsan, kendin değiştirsen bile garanti bozulmaz, bizim millet ne kanun biliyor ne araştırıyor merak ediyor bu yüzdende hakkı olan şeylerden bi haber servilerin insafına kalıyor, hakkınızı arayın öğrenin araştırın arkadaşlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 22 Mayıs 2024; 22:42:58 >




  • BeSKazaLy B kullanıcısına yanıt

    benimkide kasım çıkışlı, seninki gibi sorunsuz maşallah, hepimizin araçlarıda böyle olur inşallah...

  • duayen2 D kullanıcısına yanıt

    Ben yetkili serviste bakım yaptırmanın avantajını daha önceki bir kaç aracımda yaşamıştım .


    Sıfır aldığım Seat ibiza da iyi niyet garantisi adında bir uygulama ile ,garanti bitmesine rağmen 2021 de 5-6 bin TL lik bir parça değişimini yarı parasına yaptılar .


    Yine vw den sıfır olarak aldığım transporter ın 10-15 bin km lerde komple baskı balatası değişti. Beş kuruş vermedim . Bugün bu işlem de 50 bin tl den aşağı değildir.


    O yüzden çok çok acıtmadığı sürece yetkili servise gitmenin avantajı oluyor.


    Hele günümüzde tüm parçalar ateş pahası olmuşken ..

  • Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

    Evet aynı durumları ben de yaşadım. Başta bakımlara fazla ödediğini düşünürken olmadık bir zamanda ödemiş olduğun farkın kat kat fazlasını geri alıyorsun. Ayrıca aracın geçmişi kayıt altında tutulmuş oluyor. Ben aracı alınca makul bir tutarla garantiyi 5 yıla çıkartıyorum. Onun da çok faydasını gördüm.

  • Merhabalar

    1 Mart tarihinde başlayan kulak macerası geçen cuma değişim ile sonlandı. Rölantide tıkırtı-lıkırtı kalmadı. Bakalım ne kadar gidecek....

  • Selamlar arkadan lakırdı sesi geliyor bozuk yolda sebebini bulamadım bir türlü. Kronik bir ses sorunu var mı arka taraf ile ilgili .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BFGKLDQS2D B kullanıcısına yanıt

    Arka koltuğu kontrol ettiniz mi koltuk kilit yerinde boşluk var oraya bant sarabilirsin ses oradan geliyorsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.