Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (417. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.074
Cevap
213
Favori
703.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurabiyee Canavari

    13.5 Litre yakıt sarfiyatı olan aracın ortalama hız kilometresi 10-11 km civarındadır.


    Normal bir durum, servisin bir sorun bulacağını pek sanmıyorum.


    Aynı araçla uzun yolda 110 kilometreyi geçmeden 5.5 litre sarfiyatı görüyorum, ortalama yakıt tüketimini azaltmanız için daha uzun yolda araç ısındıktan sonra yola devam etmelisiniz.

    Hocam hiz kilometrsi 15-20 civarı bu konuda haklısınız. peki normal olarak başka bir araç bu hızda bu tüketimi yapar mı.

  • YARGIÇ06 Y kullanıcısına yanıt

    Benim iş-ev arası 4KM, günde git gel 8KM yol yapıyorum standart olarak. 1.3 Tce ort hız 18KM ile 10.2 tüketiyorum.

  • Lewos1514 L kullanıcısına yanıt

    hocam bizim araç 1.0 motor sizin araca göre daha çok yakıyor. Yakıt konusunda genel merkezle konuştum, yarın serviste randevum var, bu konuda ikinci kez gideceğim. aslında bu gidişimde genel merkez olayı takip edeceklerini söylediler. bende bazı arkadaşların 8 civarı yakıyoruz demelerine bu arayışa girdim. sizlerden aldığım dönüte bakacak olursak bu kısa mesafe için 13 litre yakması normal olarak düşünmeye başladım. doğrumuyum bilmiyorum

  • YARGIÇ06 Y kullanıcısına yanıt

    Bende motor kulağı ile alakalı genel merkez ile görüştüm. 10 gün oldu. Ses kayıtlarını da gönderdim. Her geçen gün beklentim azalıyor. Sanırım aracınızda motor kulağı sesi yok diyecekler.

  • YARGIÇ06 Y kullanıcısına yanıt

    Çok kısa mesafeli kullanımda araç da doğru düzgün ısınamadığı için normalden fazla yakıyor. Sizin tüketim miktarınız bana araçta problem olduğunu düşündürmedi hocam.

  • Lewos1514 L kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim ilginiz için. yarın tekrar gideceğim bakalım ne yapacaklar

  • free men F kullanıcısına yanıt

    hocam motor kulağı için servise aracımda ses ve gereğinden fazla titreşim olduğunu belirtmiştim. onlarda araca bakıp motor kulağını değiştirdiler.

  • Arkadaşlar ayrıca benim araçta ön havalandırma tarafından sadece orta kısımdan üfleme oluyor. sağ ve sol taraftan üfleme olmuyor. bu durum bütün araçlarda aynımı yoksa benim araçta bir problemden mi kaynaklanıyor. resimde gösterdiğim yerlerden üfleme olmuyor.

    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARGIÇ06 -- 13 Mart 2024; 17:43:45 >
  • YARGIÇ06 Y kullanıcısına yanıt

    Ön cama orta kısımdan hava geliyor

  • free men F kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim

  • Arkadaşlar bende 2024 model evolution aracımı şubat ayında sıfır alarak aranıza katıldım. Daha önce 4 yıl clio 2 ve 7 yıl clio 4 kullandım. Yine clio ile devam ediyoruz. Şöyle bir durum var. Aracım hergün yakıt ortalamasını ve gidilen kilometreyi sıfırlıyor. Başına gelen oldu mı? Nasıl çözüm buldunuz. Serviste buyrun gelin ilgilenelim dediler cumartesi götüreceğim nasipse.
  • kuvars10 K kullanıcısına yanıt

    Aynı durum bende de var, aracım ocak çıkışlı evolution paket. Herhangi bir çözüm bulamadım, ilk günden beri böyle. Şu ana kadar sıfırlamadan maksimum 3 gün gitti, 4.gün sabahı bindiğimde sıfırlandı. Ayrıca start-stop çalışmıyor ve sürücü tarafı emniyet kemerini görmüyor (takmadığımda ötmüyor.) Araç 3 bin km'de, 5 bin civarlarına gelince motor yağı ve filtreleri vs. değiştirmek için götürmeyi planlıyorum, o zaman bu durumları da söyleyeceğim. Şimdilik bana bir etkisi olmadığı için kafaya pek takmadım.


    Sonucu bana da söylerseniz çok sevinirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liwe'ru -- 14 Mart 2024; 13:8:54 >
  • İyi akşamlar 1.3 touch sahibiyim
    Aynaları elektrikli katlanır ayna olarak yaptıran var mı Ankara’da?
  • Merhaba, 3. Yıl bakımı yaklaştığı için yağ arayışına girdim. Motul üzerinden seçince RN 17 FE öneriyor, RN17 değil miydi?



    Bu sitede de aynısını öneriyor:



    Bildiğim kadarıyla 1.3TCe H5H motor koduna sahip.

    Yetkili servis;
    - Yağ, hava, polen filtresi
    - Buji
    - Fren hidroliği
    - Yağ değişimi (5w30 shell rn720 koyuyorlarmış)

    için indirimli 10.000 TL istiyor. Açıkçası yağ hariç yaptırıp yağı dışarıda kendim değiştirmeyi düşünüyorum. Aynı işlemler için özel bir reno servisi buldum o da aynı fiyatı istiyor. Araç 40.000 km de bu arada. Ne tavsiye edersiniz dostlar?




  • sigsegv S kullanıcısına yanıt

    Ben yetkili servisi tercih ediyorum her zaman. Çoğumuz yılda bir kez gidiyor zaten. Fiyat farkı arabanın değeriyle karşılaştırıldığında çok küçük kalıyor. Riske girmeye gerek yok. Sonuçta yetkili servislerin arkasında dünya çapında büyük firmalar var ve gerekli standartları sağlamak zorundalar.

  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    İstanbul Güven Altan a servise bıraktım arabayı. Ustaya videoyu gösterdim kaçak var gibi dedi. 1 hafta sürebilir dedi bakıcaklarmış duruma göre bilgi veririm.

  • solukdenizli kullanıcısına yanıt

    tamamdır hocam o günden beri hiç yapmadı bende. aracın ilk ve tek soğuk havayla karşılaştığı zamana denk geldi

  • sigsegv S kullanıcısına yanıt

    araban 60.000 km de değilse bujileri değiştirme

    hava yağ polen filtresinde piyasada filtron mann gibi markalara var 650 tl gibi tutar maisin filtrelerden daha iyidir, gerçi mais filtrede alabilirsin çok farkı yok fiyat olarak

    fren hidroliğine gerek yok, merak ediyorsan çok basitçe nem oranını ölçerler, kendin bile bakarsın ucuzudur aleti

    Rn720 yağ motora uygun değil, işlerine gelmediği için bunu kullanıyorlar zira Motul ve Lique Molly dışında bu yağ yok gibi ülkede, ha ille olurmu dersen olur ama sen bilirsin, tam istenen yağ değil, ben şahsen neyse onu kullanırım, bunlarıda ucuza varille falan alıp sana satamıyorlar, yetkili servislerede güvenme, ben reno fransaya sordum, rn17 olacak diyenler onlar, servislerin durumunu dedim net cevap veremediler, hele Türkiye direk kıvırdı, tercih senin o motor rektefe olmuyor ülkemizde haberin olsun...


    10.000 tl :)


    kardeş filtrelerini al dışarda iyi bir yağcı bul yağını değiştirecek olsun, onda zaten yeni reno yağ tapasıda olur, hatta hepsi olur genelde, yağı ondan al bedava değiştir yağını filtreni, hava ve polenide kendin değiştir, hava filtresinide değişemem deme sakın :)


    bu bakım işi kullanıcının kendi yapacağı işlerdir, yağ ve filtresi hava ve polen, bunları kendin halledebilirsin. kullandığın malzeme onaylı olsun, garantiye takılacaksan bunların faturlarını sakla yeter, garantinin periyodik bakımla ilgisi yoktur, hem garanti tümden gitmez, mesela sen teyp taktın hasar verdin, sadece o kısım garantiden çıkar gibi...


    yağ 1600-1800 tl gibi tutar, filtreler hepsi mais dersen 650 tl gibi, ve sadece malzeme yada çırağa ver cep harçlığı 100 tl. gibi bir maliyetle biter, 10 bin nedir Allah aşkına, şahsen ben para basmıyorum....


    al sana örnek


    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]
    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]www.parcalink.com
    Renault Clio 5 1.3 TCe Periyodik Bakım Filtre Seti *FILTRON* Marka
    https://www.parcalink.com/urun/renault-clio-5-1-3-tce-periyodik-bakim-filtre-set-filtron


    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]
    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]https://oilmarkt.com
    Motul Specific 17 5W30 5 Lt RN17 Motor Yağ Fiyatı | Oilmarkt
    https://oilmarkt.com/motul-specific-17-5w-30-5-lt-renault-rn17-onayli-motor-yagi


    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]
    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]liqui moly türkiye
    LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Top Tec 4410 4 Litre (21403)
    https://shop.egemot.com.tr/liqui-moly-5w30-motor-yagi-top-tec-4410-4-litre-21403



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 15 Mart 2024; 11:45:31 >




  • Bende star stop düzgün bir şekilde çalıyor ama emniyet kemerini denemedim. Sonucunu bildireceğim. Facebookta bulunan sayfalarda bu yakıt sıfırlama sorununu servis yurtdışından bir kablo getirerek çözdüğünü yazmıştı birisi.
  • Pazartesi/Salı gibi bende kısmetse 2017 polo aracımı satıp , equilibre 1.0 TCe otomatık ıle aranıza katılacagım. Aracın kaporasını verdık . 2023 model kaya grısı

  • 
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.