Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (101. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.227
Cevap
215
Favori
848.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    30 yıldır oto galericilik yapan bir dostum var. Geçen gün sohbet ederken söylediği aynen şöyleydi. "30 yılda neler gördüm neler. Krizler, devalüasyonlar, iyi günler, kötü günler, darbeler, darbe girişimleri.. Hiçbir zaman, hiçbir dönemde araba fiyatlarının geri gittiğini yada yerinde saydığını görmedim. Alan her zaman için karlıdır. Bunu bilirim, bunu söylerim." Düşündüm, hak verdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halilozturk38 H kullanıcısına yanıt

Hocam doğru fiyat düşmüyor ama bu şekilde de insanı kendini enayi yerine konmuş gibi hissediyor. Dolar kuru yaklaşık 1 lira gerilemisken ayni fiyatı vermeleri doğru değil. Çünkü benim yatırırim da dolardaydi, benim malım değer kaybetti ama alacagim malın fiyatı aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Mantık basit aslında. Talep varsa, fiyat her zaman artar. Millet 2-3 ay sonrası için sıra bekliyor. Plazalar ve galericiler müşterinin yüzüne bile bakmıyor. Gelen anında gidiyor. Zam yedikçe satış fiyatları artıyor. Böyle bi dönemde fiyatların gerilemesi mucize olur üstad. Sonuna kadar haklısınız lakin, mevzu sadece dolar kuru değil. Talep patlaması. Acı ama gerçek budur.

• Merhabalar,

Bugun alacagim 1.0 tce x_tronic icon araci henuz 10km de jelatinleri uzerinde olmasina ramen cok yakin bir dostumdan alacagim icin kullanma firsati buldum. Sagolsun kullanmadan alma gel turlayalim dedi 2km kadar surdum. Birsey dikkatimi cekti onu size sormak istiyorum. Arac kalkarken ve frenledigimde elektronik sesler cikartiyor. Kendiside araci alip direk garaja koymus hic denemedigi icin oda bilmiyormus. Autohold ile alakali olabilir deyip kapattik fakat yine cikariyor o sesleri. İncik boncuk şeylere cok takan birisiyim. Bilgilendirebilirseniz cok sevinirim.

araci genel anlamda cok begendim yarin direk notere gidicez aklimdaki soru isaretlerini bu gece cozebilirsem 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ST4RK -- 16 Kasım 2020; 21:40:45 >
    Elektronik ses ile neyi kastettiğinizi anlamadım üstad. Nasıl bi sesten bahsediyoruz ve o ses geldiğinde araçta nasıl bi tepki var? Vites değişim sesi gibi mi? Vuruntu mu? Metalin metale sürtme sesi gibi mi? Kalkarken elektronik parkın devre dışı kalma esnasında çıkardığı hafif gıırçç sesi mi?

• ST4RK kullanıcısına yanıt
    Doğru tahmin ettiysem eğer ilk kalkışta ve durup, vitesi P konumuna aldığınızda veya N konuma alıp, emniyet kemerinizi çıkardığınız anda çıkan gırçç sesi ise, elektronik park freninin devreden çıkması ve devreye girme sesidir. Her araçta aynı ses gelir, endişelenmenize gerek yok.

Hocam kalkarken elektronik el freninin verdigi ses gibi. Ama duruncada oluyor. Yani araba tamamen durdugunda ve 0 dan kalkis yaparken oldukca bariz hissedilen bir ses. Bir hata gibi degilde bi elektronik aksam sesi gibi daha cok. Teknolojik bir ses yani 😄

P ye veya N ye almasamda geliyordu hocam onun disinda harfiyen ayni. Arac her freni kokledigimde el freni cekmiyorsa otomatik olarak extra birseydir, takat kitliyorsa freni dediginiz gibidir. Umarim ifade edebilmisimdir kendimi 😊

O benim ama geri görüş sis farı eklenince 200’ü geçti

Bence iptal etme ben Aralık 2. Haftası teslim alacağım

Olaya farklı açıdan bakıyorsunuz. Araba fiyatları Euro 10TL'ye göre zamlanmamıştı. Eğer 10TL'de kalsaydı (ki uzun süre kalmadı) bir zam daha yiyecekti. Döviz kuru güncel olarak hemen yansımaz fiyatlara. Şimdi ne olacak? Son zamanlarda liste fiyatının üzerine paket satıyorlardı, seramik kaplama felan. Bunları almaya zorlanıyordu insanlar. O kalkacak. Bir de fiyat sabitleme yapamıyorlardı. Onu yapmaya başlamışlar. Her marka bu şekilde yapıyordu. Sebebi ise bir bayii ayda 10 araba satınca ayakta durabiliyorken, üretim kısıtlaması yüzünden 3 araba stok veriyor fabrikalar. Onlar da paketti felan ayakta kalmaya çalışıyorlar. Ocak ayında araba fiyatının artmama garantisi var mı? Mart ayında 170'e aldığım Clio 5 şu an 296.000TL. O zaman da hep düşecek demişlerdi. 170 bu arabaya verilir mi demişlerdi. Sadece 8 ay öncesinden bahsediyoruz. Şubat ayında 160'a alanlar olmuştu aynı arabayı.

• matias28 kullanıcısına yanıt
    Döviz düşse de Fiyatı aynı tutuyorlar. Zaten Türkiye'de pek çok şey öyle... 😔

• matias28 kullanıcısına yanıt
    Ben bu aracın liste yayınlandığı tarihteki Euro değeri 19500 Euro dur. Sabit fiyat garantisi degil euro teklif ediyorum dedim hayır dediler.
    Şuan kur düşüklüğünden faydalanıyor olmasalar neden reddetsinler... Aradaki kur farkı ek kazanclari oluyor olabilir.

• ST4RK kullanıcısına yanıt
    Hareket halinde iken frene bastığınızda bu dediğiniz olmaz. Adı üstünde park freni. Yani bunun devreye girmesi için önce durması gerek. Hareket halinde iken durmadan frene basma ile ses geliyorsa ve buda hafif ıslık yada metalin metale sürtme sesi gibi ise eğer buda balataların yeni olması veya balata ile disk arasına toz/küçük çakıl girmesi anlamına gelir. Zamanla geçer. Durma ve hareket etme esnasında geliyorsa park freni devreye girme ve devreden çıkma sesidir. Buda tüm marka ve modellerde aynı ses demektir. Her durumda takılacak bi konu değil üstad 👍

• CaNeRR kullanıcısına yanıt
    👍 hayırlı olsun.

• silversmith S kullanıcısına yanıt
    Önceki fiyat listelerinde de yakın Euro rakamlar çıktığı için böyle bir teori ürettim.
    Suanki 10 Euro a göre olsa da olmasa da yeni yılda zam yaparlar... Arabaya yapmazlarsa paketlere yaparlar...

Cok tesekkur ediyorum hocam. Elektronik park freni olan bir arac kullanmamistim. Dediginiz gibi durus ve kalkista cikiyor sadece. Ama ben manuel olarak freni ellemedigim icin garipsedim. Demekki kendisi hallediyor o isi :)

Evet kendisi otomatik yapıyor. Dilerseniz yarın şöyle bi deneme yapın. Aracı çalıştırın. Vitesi D konumuna alıp, ayağınızı frenden çekmeden yani aracı hareket ettirmeden manuel olarak kendiniz park frenini bıraktırın, devre dışı bırakın. Araç yine aynı sesi çıkaracaktır. Böylece %100 emin olabilirsiniz 👍

• loytu L kullanıcısına yanıt

Zaten fiyat listeleri üstünden epey indirim yapıyorlar. Sonuçta en uygun fiyatlarda satılan ve bu sene çıkmış bir B segmenti araçtan bahsediyoruz. Yapacak bir şey yok. Bu arada, Yeni Captur fiyatları da sitede yerini almış. Clio'nun, yerden yükseltilmiş haline binmek için epey fark ödememiz gerekiyor. :) Oyak üyelerine güzel indirimleri var tabii.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.