Şimdi Ara

2020 AYT fizik balıklı dalga sorusunu Nihat Bilgin TUTTURMUŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tam ortada görmek? pardon ama bu şekilde düşünemezsiniz. Fizik soruları modelleme üzerinden sorulmaktadır ve bu modellemeler %100 gerçeği yansıtamaz. Soruda kesinlikle ölçekli şekilde verildiği belirtilmeliydi. Sorunun iptal olmasına gerek yok cevap seçeneği olabilir olduğundan dolayı değiştirilmelidir.
  • Mis gibi soru iptal de olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nihat hoca soruları kendisi hazırlamıyor ki soru satın alıyor.

Birçok kez babam gözümün önünde arayıp bu soru hatalı olmuş bile dedi yani hiçbir kitap güvenilir değil bu konuda.

Bu soru hakkında bana kalırsa yapılabilecek şey dalga mekaniği üstüne çalışmalar yapmış biri çıkıp açıklamalı ha aslında buna bile gerek yok çünkü olay fazlasıyla belli bana kalırsa da önemli olan bilimsel olarak doğrusudur.

Bana kalırsa da cevap değişmeli zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilimsellik diyenler için yazdığımın şu kısmını TEKRAR alıntılamak istiyorum:
    quote:

Bu soruyu sorarak ÖSYM'nin kazanım olarak neyi sorguladığı apaçık ortada. Soru apaçık demiyorum, sorgulanan kazanım apaçık diyorum. ÖSYM cevap anahtarını yalnız A olarak belirledi çünkü senin sınavda çukur+çukur veya tepe+tepe seçmediğini görmek istiyordu. Ben dahil yalnız A diyen herkes de sorgulanan şeyin bu olduğunu görerek işaretledi.

Sorunun neyi sorguladığını çoğu kişi anladı, soranın da neyi sorduğu belli.

• Bilimsellikle alakası yok ki sorunun. Direkt MEB kitabina göre kabak gibi D çıkıyor.

• Aynı soru palmenin konu anlatımlı soru bankasinda da var

• kardeşim çok basit bi soruyu ne hale getiriyorsunuz siz ya? ben de fizik hocama sordum senin gibi cevabı değişmeli demedi. ister inan ister inanma benim düşüncemde problem yok. yalnız A olarak da kalacak o soru iptal olacağını sanmıyorum. çünkü hata yok ösym de aynısını diyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 17 Temmuz 2020; 14:21:37 >
  • LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    meb kitabının neresinde onu da atsana

• kanka soru hatalı değil zaten sadece cevap şıkkı tartışılabilir olabilir şeklinde bir ifade vardı.
  • Cidden ÖSYM acaba bunu böyle sormaya çalışıp bizi düşürmeye çalışmış olabilir diye mi düşündünüz :D Kabak gibi ortada işte

• sen her olabilirli soruda böyle mi düşünüyorsun? 0. dalga katarı üstünde işte ösym de öyle çizdim diyecek zaten. 'olabilir' ifadesine sığınmayın bence sıkıntı yok soruda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 17 Temmuz 2020; 14:40:13 >
  • BlueEarth kullanıcısına yanıt
    cevap sizce ne olmalı hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 17 Temmuz 2020; 14:58:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.