Şimdi Ara

2019 Yeni Peugeot 508 (214. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.949
Cevap
86
Favori
487.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
29 oy
Giriş
  • Arkadaşlar bir konu kafamı karıştırdı. 18 inç için lastik basınçı kaç olmalı ? Kapının yanındakine göre 32 filan ediyor. Ama geçen yola çıktık lastik basıncı düşük dedi ve benzinlikte şişireyim dedim benzinlik aletine göre 41 di en düşük lastik. En yüksek olan 44 diğerleri 43-42. 44 e çektim bende hepsini. Yanlış mı yaptım ? 32 filan yapsam sönerdi lastikler gibi geliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yanlış yapmışsınız.

234 45 R18 lastikler için arkalar 34 (2.3) önler 35 (2.4) olacak. Kapıdaki değerler doğrudur.

Aracın verdiği uyarı ise lastikler arasında tutarsızlık olduğu zaman ortaya çıkar.

Örneğin birinin basıncı 40 birinin 35 ise o zaman uyarı verir.

Önce lastik havalarınızı olması gereken değerlere ayarlayın (soğuk lastik olması önemli)

Sonra arabayı çalıştırıp, OTOMOBİL simgesi olan tuşa basıp, açılan ekranda lastik basınçlarını hafızaya almanız gerekli.

Otoyolda lastikler sıcakken kontrol etmiştim ondan oldu herhalde . Şimdi Sabah baktım 39 muş. 34 çektim.

Lastik basınçlarını hafızaya da alırsanız bundan sonra uyarı vermez.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yasinda 57bin kmdeki aracim kliması soğutmuyordu gazi bitmiş dedi servis 4bine gaz dolumu yaptilar fakat hala eskisi (ilk aldığım donemki) gibi soğutmuyor. 14 derecede 4 fanla kullaniyorum surekli acaba yanlış birsey mi yapiyorum? 20li derecelerde sanki daha iyi soğutuyor.

Ben sürekli otomatikte ve 21 hatta zaman zaman 22'ye ayarlayarak kullanıyorum. Üşüdüğüm oluyor.

Ancak genel olarak eğer manuel kullanacaksanız 4 yerine 2 fan hızını kullanmanızı öneririm. Hem gürültü azalır hem de daha iyi soğuttuğunu fark edersiniz.

Çok aşırı sıcak yerlerde, Antalya gibi, dışarıdan hava almayı kapatıyorum. İçerideki nispeten serin hava çok daha kaliteli serin kalıyor.

Ben bayağı araştırdım kronik bir problemi yok gibi aracın. Bir ara sunroof ve adblue arızası sorunları olmuş ama şu an yok gibi.

"Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?"
  • Selamlar Herkese,

2020 1.6 Puretech 225Hp GT versiyonunu kullanıyorum uzun süredir. Çok memnunum. Bizi ilgilendiren bir durum dikkatimi çekti. Geçtiğimiz ay araç kasko değeri 1.730.000TL civarındayken bu ay 1.300.000TL civarına düştü. İleride bir sorun yaşarsak bize etkileri ne olur bilemedim.

Konuya hakim arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

• Merhabalar, 508 gt selection aracın parasını gönderip faturasını kestirdim. Bana seramik, boya koruma, ön cam filmi ve kaput koruma hediye edeceklerini söylediler. Aracın faturası kesildikten sonra 23 bin TL' de plaka işlemleri sırasında vermem gerektiğini belirttiler. Aracın faturasında kesilen bedel üzerine 23 bin TL daha istiyorlar ve bu 23 bin TL'ye ilişkin aksesuar adı altında tekrar fatura keseceklerini söylüyorlar. Ancak şimdi baktığımda aslında bu 23 bin TL'yi bana hediye diye söyledikleri boya koruma vs. için alıyorlar. Normalde işi boya koruma, seramik olmayan bayiinin servis kısmında gerçekleştirilen ve yanlış yapıldığında aracın boyasına zarar dahi verebilecek işlem için ekstradan 23 bin TL vermek istemiyorum. Ayrıca hediye diye söylemeleri ve insanı en hafif tabiriyle saf yerine koymaları da ayrı bir problem. Sizin de başınıza böyle bir şey geldi mi? Nasıl bir yol izlediniz?

• Arkadaşlar epey bir yabancı forum ve site araştırdım lakin bulamadım. Bu 508 PSE deki body kiti ( ön tampon hariç) nereden bulabiliriz bir fikri olan var mıdır? Ayrıca aracına bu veya benzeri güncelleme yapan var mı aramızda.

Melgosh Adige
  • Minotor kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Bayiye sorabildiniz mi? Yurtdışında PSE ile normal olan arasında çok bir fark olmadığı için body kit ile uğraşmamışlardır.

"Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?"
  • Merhaba arkadaşlar 508 gt için KN fitre bulabilirmiyiz acaba

Galiba GT lerde fiyat veya model hatasi var allure ve gtlinedan daha düşük cikma sansi yok.

• Herkese Merhaba 508 almayı düşünüyorum kış aylarında şehiriçi günde 5 km falan kullanıyorum yaz aylarında 4-5 bin km yol yapıyorum benzinli mi almalıyım dizel mi görüşleriniz için şimdiden teşekkürler bide bütçem 1.4m hangi paket seçmeliyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba,

Bence benzinli almanız daha avantajlı olur. Uzun yol için yakıt tüketimi ve konfor düşünüldüğünde dizel daha mantıklı ama şehir içinde benzinli daha mantıklı.

• nistel11 kullanıcısına yanıt

Yıllık yaptığınız kilometre dikkate alındığında; mümkünse 225 beygirlik gt modeli, değilse 180 beygirlik gt line modeli size daha uygun olur.

Ortalaması 9,7

Bende dizel var ortalamam 5,3

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.