Şimdi Ara

2019 üni girişli biri olarak tahminlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Sınava geçen sene girmiş biri olarak tahminlerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle ÖSYM son yıllarda sonuçları erken açıklamayı seviyor. Çünkü eğer sonuçlar verilen tarihte açıklansa (28 temmuz 00.00) bundan önce defalarca olduğu gibi site çöker ve bu istenmeyen bir durum. Bu nedenle sonuçların yarın gece açıklanacağını düşünüyorum.

Sıralamalar konusunda ise geçen yaz bu forumda sınav kolaydı, sıralamalar düşecek dedik anamıza bacımıza yemediğimiz küfür kalmadı. Ben bu sene soruları tam olarak incelemedim ama 60-70k dan mezuna bırakan neredeyse tüm arkadaşlarım min 72-73 ayt yapmış. Fakat bununla beraber tyt yi iyi yapanların sayısı da çok az. Yani ayt geçen seneye göre kat kat kolaydı, tyt geçen seneye göre zordu çıkarımını yapabiliriz. Ayt netlerinin tyt den daha değerli olduğu göz önünde bulundurulursa bu sene sıralamalar yine düşecektir. Beklediğim düşüş geçen seneye göre 20k bekleyen birinin bu sene 23-24k lara gerilemesi yönünde.

Tercihlerde ise bu sene tıpın bir atılım yapacağını düşünüyorum korona olaylarının medyada sıkça yer almasından dolayı. Sağlık çalışanlarının değeri halkın gözünde bir hayli arttı. Bu durum mühendislik-tıp arasında kararsız olan gençlerin tıpa yönelmesine sebep olacaktır. Ayrıca ceng de ve eem deki yükselişin, inşaat mühendisliği ve mimarlıktaki düşüşün devam edeceğine de kesin gözüyle bakıyorum.

Sonuçlar açıklanınca sizlere genel olarak tıp bölümü ve kendi okuduğum tıp fakültesiyle alakalı çok faydalı bilgiler içeren geniş bir yazı yazacağım. Başarılar.

Sıralama tahminlerim: Her 10k da bir ortalama 2k geriye atar diyebiliriz, tabii ki bu sağlıklı ve mantıklı bir hesaplama değildir sadece tahmindir. Sıralama düştükçe gerileme artar doğal olarak. Tahminlerim şu şekilde
    10k - 12k
    20k - 24k
    30k - 36-37 k
    40k - 50k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pismanimm -- 23 Temmuz 2020; 18:47:28 >

• 10k say kac olabilir sence tıp olur mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 60 70 k dan kalan arkadaslariniz min 72 73 ayt yaptiysa 20k yi 23 e degil daha geriye atar bence o zaman. Biraz celiskili olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    20k - 24k
    30k - 36-37 k
    40k - 50k

Orijinalden alıntı: Guest-C861FDC6D

Hocam 60 70 k dan kalan arkadaslariniz min 72 73 ayt yaptiysa 20k yi 23 e degil daha geriye atar bence o zaman. Biraz celiskili olmus
    Hocam aslında en başta ben de öyle düşünüyordum fakat tytler gerçekten çok düşük adam akıllı 105 tyt duymadım heralde şu ana kadar yakın çevremden

• Hocam 14k 16k bandi ne olur ?

14k-16.500 civarı
    16k 19 civarı
    (i guess)

Orijinalden alıntı: yolcu-10

Çok iyimsersiniz hocam
    geçen sene bunları dedim diye konunun altında 30 kişi bir olup bana sövdüler sonuç açıklanınca dağıldılar hepsi
    ayrıca iyimserlik demeyelim realistlik diyelim
    bazı arkadaşlar da çok kötümser 10k bekleyene 20k ya şükret diyorlar öyle bir şey mümkün değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shortmannn -- 23 Temmuz 2020; 19:53:5 >
  • up up up

• Forumda gördükleriniz gibi çok kötümser biri değilim ancak bu bence biraz iyimser. Geçen yıl 2018'e göre 34k gelmesi gereken sıralamam 41k geldi. Yani geçen sene bile 30k'larda 6-7k oynama oluyorken yine böyle bir tahmin yapmışsınız. Yani bu şekilde 18-19 arası farkla 19-20 farkın aynı olduğuna işaret etmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Y. -- 24 Temmuz 2020; 3:40:56 >
    Hocam bu sene sürecin içinde olmadığım için ve soruları incelemediğim için geçen seneki kadar emin konuşamıyorum. Ancak 30k daki adamı 40k ya atması zor geliyor bana dediğim gibi 36 37 max 38 olur bence

20k= 38k ya katlanarak gidecek ayt de 70 in altında kimseyi duymuyorsak öyle az buz yığılma olmaz olmuyacak da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Purge -- 24 Temmuz 2020; 8:56:11 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.