Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.987
Cevap
27
Favori
104.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal kumanda çıktımı sizde sadece akıllı kumanda mı çıktı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alsem A kullanıcısına yanıt
    TV daha gelmedi hocam da ama, burada yazılanlar biraz abiane tabirle kıllandırdı açıkçası. Modüller değişik deniyor. Acaba işlemci, panel falan da mı değişik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagropa -- 20 Nisan 2020; 19:43:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalege2000

Teşekkürler..Yeterince bilgilendik .. 24p filmlerde tepkime süresinden dolayı oluşan titreşimler farklı ayarlarla en aza indirilebiliyor.. Oyunlarda sıkıntı yokmuş.. Oled farklı bir teknoloji tabi.. Her tv gibi artıları ve eksileri olacak..

Alıntıları Göster

Hocam rica ederim olursa tekrardan sorunuz v.s iletişime geçin yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alsem

Burak hocam tv kuruldu.Panel kullanım saati sıfır çıktı.Youtube dan ölü pixel bir kaç test yaptılar ayak üstü,bir sorun göremedim detaylı bakacağım daha sonra.
    Tv de sadece akıllı kumanda var diğer normal kumanda çıkmadı,servis sadece akıllı kumanda çıkıyor dedi.
    Bir de tv nin arka üst bölümünde komple jelatin var bunu çıkarmaya gerek varmı.

Tv ocak 2020 üretimi.Bu arada benim tv nin arkasındada yukarda bahsedilen sarı giriş yok.Ne işe yaradığını da bilmiyorum ben.
    Hocam hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın
    Evet içinden 1 tane kumanda cıkıyor magiç kumanda
    Hocam tercih sizin kalabilir jelatin isterseniz cıkarın
    Hocam TÜRKİYE de satılanların hepsi aynıdır farklılık yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

Ben de c9u vatandan aldım, şimdi bu ülkemizde üretilen cihazlar Avrupa'dan üretilenlerden çok farklı ise iade edeyim arkadaşlar. Sarın aldığımız Lg C9 bu modül girişleri farklılığı haricinde, donanımsal da farklılıklar da var mı? Ekran türünden işlemciye kadar aynı mıdır?
    Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın
    Hocam herhangi bir farklılık yok hepsi aynı
  • Teşekkürler, kuruluma geldiklerinde soracağım +3 yıl garantiyi olmazsa size haber veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

Teşekkürler, kuruluma geldiklerinde soracağım +3 yıl garantiyi olmazsa size haber veririm.
    Tabiki yardımcı olurum hocam +3 yıl garanti için
    Serviste v.s herhangi bir sorun sıkıntı yaşarsanız iletişime geçin yardımcı olurum.
  • Arkadaşlar skart ya da component çıkışlı cihazınızı LG 55OLEDC9 a bağlayanınız var mı? Ben bu gün sormaya unuttum..
  • quote:

Arkadaşlar skart ya da component çıkışlı cihazınızı LG 55OLEDC9 a bağlayanınız var mı? Ben bu gün sormaya unuttum..
    Hocam
    siz neyi bağlamak istıyorsunuz tam olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın
    Hocam herhangi bir farklılık yok hepsi aynı

Alıntıları Göster
    aynı değil arkadaşlar geçmiş sayfada farkları paylaştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam
    siz neyi bağlamak istıyorsunuz tam olarak?

Alıntıları Göster
    Benim çatıda 150 cm çanak var 53 derece doğu , 30 derece batı arası 26 uydu alıyor.. onu çeviren Topfield 3000 cippro uydu cihazı var .. skart ve composite (sarı,kırmızı ,beyaz) çıkış var ..hdmi çıkış yok..SD uydu cihazı.. Bu cihazın menüsünü tv de görüp motoru buradan döndürmem gerekiyor.. Yoksa video vs izlemiycem.. menü göreyim yeter..
  • quote:

Benim çatıda 150 cm çanak var 53 derece doğu , 30 derece batı arası 26 uydu alıyor.. onu çeviren Topfield 3000 cippro uydu cihazı var .. skart ve composite (sarı,kırmızı ,beyaz) çıkış var ..hdmi çıkış yok..SD uydu cihazı.. Bu cihazın menüsünü tv de görüp motoru buradan döndürmem gerekiyor.. Yoksa video vs izlemiycem.. menü göreyim yeter..

Alıntıları Göster
    Tamamdır hocam bunun ile ilgili detaylı bilgi verileçek yetkili servis tarafından size, yarın gün içerisinde iletişime geçmiş olur arkadaşlar

• Teşekkürler..
  • Arkadaşlar model kodları ne anlama geliyor ve bölgelere göre ürünler nasıl geliyor görsellerden bakabilirsiniz. Bununla ilgili kafanızı hiçbirşey kurcalamasın. Bölgelerin yayın durumları (60-120 vs. gibi), kanunları (Broadcast record vs.) bunun gibi Region'lara göre spesifik durumlar olabiliyor. Bunlara aslında en çok tasarımlarda ratlarsınız.

Örneğin ; global olarak belirlenen bir seriden yola çıkalım :
    SM8000 = Stand ayakları yapısı 2 kenarda olur farklı 2 parçadan oluşur.
    SM8200 = Stand ayakları yapısı tek parça yekpare olarak elips şeklindedir.
    Bu ayaklar One Pole ve Two Pole olarak adlandırılır. Görsellerini netten kontrol edebilirsiniz.
    Not: Bir önceki SK serilerinde de dünyada SK8100 yokken sadeece TR de vardı. Modelin Global Kodu SK8000 TR'de SK8100 olarak satıldı.

Örnek 2 ; Yazılım :
    TR'de Webos içinde gömülü gelen TRT, BluTV yurtdışında olmadığı gibi, Yurtdışında ülkelere göre değişen 'Hulu, ITV vs. gibi uygulamalarda TR cihazlarında yoktur.

Bir diğer konu Vatan ucuz olduğu için orda ucuz model satılmış yok eksik satıyorlar vs.. Kesinlikle öyle birşey yok. TR modelleri standarttır. Bayilerden, teknoloji marketlere, internet sitelerinde ki LG Türkiye garantili bütün ürünler tektir. Bu Sony'de de böyledir. Büyük ihtimalle Samsung'da bu şekildedir.
    Sadece üretimde partiye göre değişiklik olabilir ; çok az ihtimalle tasarım değişebilir, kutu şekli değişebilir ama Ana özellikler asla değişmez.

Yukarıda atılan 2 farklı arka panel örneğinde ise ;

RS232-(SVC Only) yazan biz servislerin kullandığı giriş ve Sarı Audio grişi yoktur. Audio olmamasının sebebini de artık Optik girişin her ses sisteminde standart olmasına bağlıyorum tabi Lg'nin de bir bildiği vardır herhalde.
    Fotoda ekstradan bir Anten girişi var, o da TR'ye özel

Son olarak ; eksik bilgi ya da art niyetle konuyu karalamaya çalışan kişilerin gazına gelip korkmayın. Hele hele ki bir anda konuda mesaj sayısı yükselince gelip farklı yorumlarla insanların kafasını karıştıranlara çok dikkat edin. Benim yaptığım bu araştırmayı sizler de rahatlıkla yapabilir sizlerde aşağıda linkini ve görselini attığım sitelere ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler, esenlikler.

en.tab-tv.com
    LG TV models number explained 2011-2020
    https://en.tab-tv.com/?page_id=7111

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

• eLes E kullanıcısına yanıt

Bizim c9 lar ekran yenileme 100 hz gözüküyor.
    asıl sizin gibiler insanları yanıltıyor dediklerinin bir kısmı doğruda bu modeller her durumda aynı özelliklere sahipmiş gibi yazıyorsun ama öyle bişey yok samsungda mesela zone sayısı ve one connect farkı var başka markalarda başka farklılıklar var bunları bilmediğin için sadece yayınla alakalı özelliklerin farklı olduğunu sanıyorsun birde gelip özgüvenli bi şekilde yazmışsınya bu mesajı bayılıyorum sizin gibi insanlara...

pua ile pla arasında pixel level dimming kısmı farklı mesela bu konıdada aydınlatsana insanları

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Hocam pla bildiğim kadarıyla avrupaya satılıyor. Sadece türkiye ye değil. Farklar varsa da bize özel değil

• enessezgin E kullanıcısına yanıt
    evet hocam dediğiniz gibi ama farklılıklar olabiliyor samsungda mesela 2 sene önceki modellerde tr ye gelenler edge ledken diğer ülkelere fald olan model gönderiyorlardı bu senede yine one connect ve zone sayıları farklı diğer markalardada buna benzer farklılıklar olabiliyor burda bazı arkadaşlar ezbere konışuyor sadece uydu sistemi vs farklı sanıyor ama öyle değil durum onu anlatmaya çalışıyorum

ayrıca c9 da dislplayspec ve atkadaşım gönderdiği fotodaki özelliklere bakınca resim işlemeyle alakalı 1-2 farklı özellik gözüküyor arka girişler farklı birebir aynı tv ler değil gibi gözüküyor ama panelde bir farklılık yoktur yada parçalarda çünkü ağırlıklar birebir aynı ön ekran cam ölçüsü çok az farklı gözüküyor onun dışında herşey aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

pua ile pla arasında pixel level dimming kısmı farklı mesela bu konıdada aydınlatsana insanları
    Tabii hocam hay hay...

Google'a 'What is Piexel Level Dimming' yazıyorsun...

Link :
    en.tab-tv.com
    What is Pixel Dimming? Pixel Dimming vs Pixel Level Dimming OLED TV
    https://en.tab-tv.com/?p=13551

Üşeniyorsan yazmaya ve siteye girmeye görsel de bırakayım ;

İniglizce yoksa hiç sorun değil ;
    Ios ya da Android telefonundan markete girip 'Google Translate' indirebilir ya da Pc'nde web browserdan girebilirsin.

Eğer hepsi için üşeniyorsan özet geçeyim ; "Just a marketing name" Yani varolan 'Pixel Dimming' teknolojisini farklı ülkelerde süslü marketing cümleleri ile kullanmışlar.

Başka bir arzun?

Başka bir arzun yoksa da ; lütfen burada ismi "2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ" olan konuya bilgi ve birikimlerinle az da olsa emek harcayarak katkıda bulun.
    Velev ki ürünü beğenmiyor daha iyisi var diyorsan, tabi tırnak içinde belirterek "Oled TV" den bahsediyoruz bu konuda, LCD Led TV'de değil!!!
    Sony'nin AG serisi ya da Philips'in POS serisi ya da diğer seri, marka Oled'ler ile ürün, fiyat, özellik, kullanıcı deneyimi, karşılaştırma videoları gibi burdaki herkesi bilgilendirecek konuları konuşalım.

Diğer konularda yaptığın gibi o Tv çöp bu panel Çöp demek yerine bilgi paylaş, paylaşamıyorsan da saygı göster paylaşana.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.