Şimdi Ara

2019 AYT matematiği 1699 kişi fullediğine göre... [Analiz yapmayı sevenler konuya bir baksın]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ... Sanıyorum bu sene 2000'den fazla full beklemek abartı olmaz.

Bu arada geçen sene AYT fen fulleyen 237 kişi olmuş, bu sene bu sayının azıcık düşmesini bekliyorum biyolojiden ötürü.

Ayrıca 2018 sınavına da bakınca 2019 sınavında;
    AYT matematik fulleyen kişi sayısı 501 artmış, AYT fen ise 65 azalmış. Bu sene de benzer bir trend bekliyorum.

KAYNAK:https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/GENEL/yksDegRaporweb03092019.pdf
    2018'in raporunu da veriyim:https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/GENEL/YKSDegrapor06082018.pdf

Gelmişken analizseverlere söyleyeceğim şey verdiğim dokümanlara göz atmaları. Sınavdaki her sorunun yapılabilme oranları falan var, bir sürü bilgi var. Aslında Temmuz ayında forum rastgele sallayacağına şu dokümana bakarak 2019 ve 2020 sınavlarını karşılaştırsa hoş olurdu, güzel yorumlar çıkardı...

Örnek veriyorum birisi mesela tek tek 2019-2020 sınavları arasındaki AYT mat sorularının zorluklarını karşılaştırıp sonra dokümandan o soruların yapılabilirliğine bakarak tablonun 2020'de neye benzeyeceğini tahmin edebilir... Ah ah tatile çıkmış olmasam uğraşmak isterdim.

• gençler ben yarın iki ayt mat ve iki edebiyatında çıktısını alıp karşılaştırma yaparım. yığınsaldan net istatistiklerini alıp yüzdelik bir düşüş-yükseliş belirleriz ona göre sıralamaların nasıl oynacağını biraz biraz anlarız. benim önerim sizden birininde tyt türkçe ve matı kıyaslaması olur. yarın akşama doğru istatistikleri pdf olarak paylaşıp bakarız keyfimize.
    bu arada 2010 partisi kendi b!kunuzda boğulun.
  • Niye uğraşıyoruz ki sonuç belli zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden uğraştın ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Haklısın, 21 sonucuna biraz da bilimsel yoldan ulaşalım dedim fantezi olsun .
  • hocam ben 2019la paralel tarzdaki soruları söyliyim:
    trigo parabol polinom logaritma dizi pkob (binom hariç) katı cisim çember küme fonksiyon ve mat1 le ortak olan kısım (kutucuğa sayı koyma ve üçgen içinde 2 olan)

aklıma bunlar geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 18 Temmuz 2020; 3:17:41 >
  • İşte daha detaylı karşılaştırma ile yorumlansa güzel olurdu. Tabi artık sonuçlara bu kadar yaklaşmışken anlamı azaldı, ayın başlarında olması lazımdı...
  • gençler ben yarın iki ayt mat ve iki edebiyatında çıktısını alıp karşılaştırma yaparım. yığınsaldan net istatistiklerini alıp yüzdelik bir düşüş-yükseliş belirleriz ona göre sıralamaların nasıl oynacağını biraz biraz anlarız. benim önerim sizden birininde tyt türkçe ve matı kıyaslaması olur. yarın akşama doğru istatistikleri pdf olarak paylaşıp bakarız keyfimize.
    bu arada 2010 partisi kendi b!kunuzda boğulun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doctorpyshoc D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz hocam. Yarın gittiğim yerde vakit bulursam ben de biraz göz atmaya çalışırım ama net bir şey diyemiyorum.

TYT için düşünmemiştim ama aslında TYT için bakmak da iyi fikir olur. Umarım vakti bulurum da ben de göz atarım.

• Faydalı konu up !

• gençler ben doctor ,

birazdan ayt edebiyat soru ağırlıklarını atacağım. yansekmede bu fırum sayfası açık bulunsun. her saatte bir bir branşın değerlendirmesini buraya atacağız. bakalım balon etkisi mi bu sene kolay mıydı görücez.

30 dk'ya görüşürüz
  • 2019 AYT matematiği 1699 kişi fullediğine göre... [Analiz yapmayı sevenler konuya bir baksın]

ayt 2019-2020 edebiyat

arkadaşlar bazal ağırlık sınavın 5. üzerinden ağırlığıdır. ortalamada bölümdeki soru sayısının bazal ağırlığa bölünmesiyle elde edilir. ortalama bazal ağırlık testin o bölümünün 5 üzerinden puanını gösterir.
    bu hesaplamalara göre 24 soruluk 2019 ve 2020 ayt edebiyat testinde toplama bazal ağırlığı soru sayısı olan 24'e bölersek 2019 için 3.30 ve 2020 ayt edebiyat için 3.40'lık bir puan aralığı çıkıyor. sırf bu puanlamadan bile ayt edebiyatın geçen seneye göre %2-3 civarı bir zorlaşma gözüküyor. bu oran çokta önemli değil çünkü herhangi bir eksi veya artı yığılma yaratacağını düşünmüyorum. bu istatistiklerle geçen sene ortalama 12 netler civarında kapatan edebiyatın -0.5 veya +0.5 net oynamasını bekliyorum. geçen sene 3 adet olan paragrafı 6'ya çıkararak 2. türk edebiyatı kısmından kısmışlar ama soruların bazal ortalama ağırlığına baktığımızda paragraf ağırlıklarını eşitlemişler. akımlar sorularında geçen seneye göre eleyicilik %20 oranında artar diye umuyorum. akımlar sorusunun yapılabilirliği %28 gözükürken bu sene %20'lere çeker.

islami dönem ve 1. türk edebiyatında soru ve zorluk değişimi olmamış ve puan bazlarına bakarsanız ortalama puanları eşit .
    en radikal değişim 2. türk edebiyatının azaltılıp paragrafa yığılması ama baz ağırlığına baktığımızda ortalama olarak soru ağırlıklarını değiştirmemiş bile. hatta akımlar sorusu gibi yada istiare sorusu gibi belirleyici sorular %2'lik önremsiz ir zorlaşma bile sağlamış. bu istatistiklere bakarak bile geçen sene 3.00'dan puan veren edebiyatın bu senede 3.00(+-0,05)'den puan verebileceğini anlayabiliriz.

ayt 2020'nin edebiyat kısmının zorluk dengesi böyleydi şimdi sıra tarih ve coğrafyada ...

beklemede kalın.

• doctorpyshoc D kullanıcısına yanıt
    Sayısalcıyım ama bahsettiğim analiz az çok böyle bir şeydi :).

Upluyorum tmciler için.
  • ben de uplayım bari ea yım

• up

• 2000-2200 mat, 250-270 fen, sayısalı komple fulleyen 180-200 kişi olur bu istatistiğe göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tellooozs -- 19 Temmuz 2020; 2:4:16 >
  • ea'da 80 cikmayacak bence...

• 2021 ayt mattan kaç full çıkar acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortunateson

2021 ayt mattan kaç full çıkar acaba

2018'i 1198 kişi fullemiş. Bu sene 1000'in altına düşer bence.

• BakiSilva kullanıcısına yanıt
    500 çıkmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.