Şimdi Ara

2019 AYT FİZİK VS 2020 AYT FİZİK HANGİSİ DAHA ZORDU (ANKET) (+170 oy)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

2019 AYT FİZİK VS 2020 AYT FİZİK HANGİSİ DAHA ZORDU (ANKET) (+170 oy)

(En Son Oy Tarihi: 25.11.2020)
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin Hood. -- 18 Temmuz 2020; 23:58:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Balık, bilgisi sağlam ve dikkatli olan A ve C yapmalıydı
    fakat cevap A
    2.dönme dolap sorusu, F merkezcili F net ile karıştıran arkadaşlarım var.
    3.momentuk sorusu, gayet eleyci bir soruydu.

2019 ise salt bilginin yanında çoğu kişinin yapabileceği yorumlar isteniyordu ve tutarında olan budur, 2020 fizik tutarsızdı.
    2019 o kadar kolay sorulari vardiki hatta bitanesinde tren yön hiz soruyordu dogu bati flan itme sorusu en temel seviyede dikkat hatasi bile yaptirmaya mahal vermeden sorulmustu aracin emniyetli donme sorusu asiri kolaydi gama isin ilgili cok temel seviye soru vardi kolay bi goruntuleme cihaz eslestirmesi var yani kolay sorulari coktu aslinda 2020 asiri kolay soru yoktu dikkat hatasi yaptirmaya yonelikti genel manada zordu
  • Bence zorlukları hemen hemen aynıydı fakat bu yıl tuzak soru sayısı gerçekten çok fazlaydı yani

2019 ile zorluğu aynı fakat üstüne dikkati çok ölçüyordu.
  • 2019 bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fightforlive kullanıcısına yanıt
    Ne vardı tuzak diyebileceğiniz ?

• schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Hocam kuvvet sorusu bence konuyu tam anlamıyla oturtmayan kişileri çok rahat düşürdü
    Daha sonra Dönmedolap sorusu ben yedim genelde o tip sorularda tepki kuvveti sorulurdu merkezcil kuvveti sorduğunu atladım galiba sınav anında yedim yani.
    Enerji korunumu sorusunda çember vardı o soruda da abuk subuk şeyler yaptım o yüzden aslında ona hiç gerek yokmuş.
    Bir de tartışılan soru var balık sorusu onu pek katmıyorum ama yine de o soruda farklı düşünen sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fightforlive -- 18 Temmuz 2020; 18:2:42 >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    1. Balık, bilgisi sağlam ve dikkatli olan A ve C yapmalıydı
    fakat cevap A
    2.dönme dolap sorusu, F merkezcili F net ile karıştıran arkadaşlarım var.
    3.momentuk sorusu, gayet eleyci bir soruydu.

2019 ise salt bilginin yanında çoğu kişinin yapabileceği yorumlar isteniyordu ve tutarında olan budur, 2020 fizik tutarsızdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 12-2 2020 11-3 bi ben düşürdüm herhalde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fightforlive kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa hiçbiri kuvvetli çeldirici değil hocam. Bi tık çeldirici olarak kuvvet sorusu olabilir, onun yanına dönme dolaplı enerjiyi de alabiliriz. Dönme dolaplı enerji çok da saçma bir soruydu onu hiç konuşmuyorum zaten.

Fmerkezcil sorusu da dümdüz soruydu bence. Benim en çok beğendiğim soru öncüllü kinetik enerjinin korunduğu soruydu ki oldukça da kaliteliydi. Bana kalırsa hemen hemen eşit derim ama 2019 çok daha tutarlıydı üstteki arkadaşın dediği gibi.

Edit:
    2019 10-3
    2020 14-0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwarzbite -- 18 Temmuz 2020; 18:8:15 >
  • Ikisine girmis biri olara net 2019 Yks daha zordu.2020 ayt fizik gayet yapilabiir bir sınavdı.2019daki alternatif akim sorusu cok saglamdi.Manyetizma sorusu da iyiydi bence. Bu senenim tek zorlugu bazi sorulardaki guzel celdiricilerde.2019 yksde 10.5 2020 fizikte 13 net yaptım.

• Abi acik ara 2020 acik ara gecen yil fizik 7 net yaptim bu yil daha cok calistim ve 5 net 2 yılıda sınav girdim 2 side sinav anında yapılmış netler

• 2019da işlem sorusu daha fazlaydı (4 tane)
    2019da eleyici soru sayısı daha fazlaydı
    2019daki yorum soruları daha zordu
    2020de kolay soru sayısı daha fazlaydı
    2020de dikkat ölçen daha fazla soru vardı
    Her iki sınavda da ortak olarak temel bilgilerin sorgulandığı net şekilde görülüyor
    2019 daha seçici bir sınav fikrimce. Her iki sınavda da aynı neti yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cubb0rn -- 18 Temmuz 2020; 19:16:10 >
  • Sundayman Ali kullanıcısına yanıt
    Olsun hocam bu sene o bile yoktu.Cidden sorular daha netti bu sene.Gelen alternatif akim sorusuyla karsilastiralim bu seneki.Cidden 2019 fizik daha seciciydi.Kimya da oyle.Bu sene bir tek biyoloji alabilir vsde.

• 2019u çözmüştüm 1 netim vardı bu sene 9 geldi

• üzgünüm ama 2020 diyen kendini kandırmış olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle şeklinde cevap veremeyeceğimiz bir konu açmışsınız. Fikirlerimi şöyle ifade edebilirim;

2019 AYT soruları daha kolay olmakla beraber daha kaliteliydi yani soru bankalarındaki alışılmış tarzda sorulardan bağımsız sorular içeriyordu.

2020 AYT soruları daha zor diyebiliriz özellikle Mekanik kısmına ciddi ağırlık verilmişti. Saf enerji dönüşümü sorusu , temel dinamik soruları ve çembersel hareket başlığı altında güzel mekanik soruları soruldu.

Fizik yapamayan adaylar genelde mekanik kısmında başarısız olduğunu ifade ederler o yüzden 2020 AYT Fizik başarısı düşecektir. Ek olarak 2020 AYT sorularının 2019 AYT sorularında göre biraz daha işlem gerektirdiğini söyleyebiliriz yalnız buraya dikkat etmenizi rica ediyorum iki yılda da yapılan fizik sınavı işlem ağırlıklı değildi.

2020 Yılı biraz farklıydı daha önceden seçici sorular Manyetizma kısmından geliyordu LYS ve AYT'de bunu gördük. tabi buradaki seçicilik derecesi hiçbir zaman çok üst seviye olmadı 2018 ve 2019 AYT'de sorulan iki manyetizma sorusu var. İlk bakışta korkutabilecek sorular ama asla şunu unutmayın adaylar boşuna çalışmıyor seçici soruların yapılamaz olması gerekmiyor çalışan adayların yapacağı sorular olması gerekiyor diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum..

2019 AYT - 10D 3Y (Elektrik ve Manyetizma Bilmiyordum.)
    2020 AYT - 12D 1Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 18 Temmuz 2020; 18:20:33 >

• Sundayman Ali kullanıcısına yanıt
    Hocam su matematik apotemi 14.deneme gibi gelse cok daha secici olurdu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.